robertus Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Poszukuję osoby, która posiada model RC Etrich Taube 1911. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Nie sądzę by ktokolwiek z forum lub nawet z szeroko rozumianego - pobliża posiadał ten model. Przez linki usztywniające ten model odstrasza bardziej niż przyciąga. Jednak są plany modelarskie łatwe do zdobycia. Ja posiadam tylko rysunki z książki Pionierskie przeloty czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Robertusie- modelu nie mam, ale mam plan z MFI z makietą na jakiś szczotkowy motorek, bo to już ma parę lat. Ale nie wiem, czy Cię zainteresuje, bo zawartość depronu- Zero, sama balsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Nie musi być makietą, grunt, żeby "wyglądał" na niebie. Chodzi o pokaz w przyszłym roku. Ostatecznie chyba zrobię sam, choć nie wiem jak go wstawię w grafik. Plany i przekroje do budowy chętnie przyjmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Robertus- to podaj na priv adres do wysyłki (pocztowy), bo to jest plan na papierze. Ale rozważ jeszcze nowsza wersję z 1915 roku- zrobiłem sobie swój plan, pod depron i może styropian. Bardziej rasowo wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Akurat to musi być dokładnie ten wczesny model. No dobra, nie będę trzymał w tajemnicy. Jest taki "projekt",na razie palcem po wodzie pisany, na zorganizowanie w przyszłym roku pikniku w Oławie: "100 lat lotnictwa na ziemi oławskiej". W 1913 roku miał miejsce wypadek właśnie takiego Tauba w miejscowości Gać. Taki model mógłby przelecieć nad miejscem wypadku, bądź w ramach pokazu na pikniku (miejsce nieustalone). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jpg taki sobie Kojani Etrich_Taube.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi