Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że robię tu za trolla ;)

Silnik 10 ccm ze względów "praktycznych" po prostu mam - 6 szt. w budzie dziesiątek - 4 x 10 ccm, 11,15 cm i 12,7 cm,a tylko jeden 6,5 cm, zamontowany w trenerku i trzeba je gdzieś wykorzystać.

Opublikowano

Mam jedna uwage odnosnie konstrukcji kadluba: obecnie w miejscu gdzie konczy sie skrzydlo boki kadluba lacza sie na zabki (jest tam przelamianie). Niestety nie jest to najlepsze miejsce na tego typu polaczenie- przy mocniejszym przyziemieniu to bedzie pierwsze miejsce w ktorym kadlub peknie. Nie pomoze nawet plaska podloga i wzmocnienie pod skrzydlem.

EDIT: mala poprawka - wykonany kaldub jest jak najbardziej poprawny - ale wizualizacja 3D (pewnie z racji ograniczen programu do wizualizacji bardziej skomplikowanych ksztaltow) pokazuja w tamtym miejscu dwa oddzielne elementy. Wiec wszystko jest OK.

Opublikowano

ja bym zamknął keson z tyłu, jakąś balsą 2mm na sztorc słoje. W ogóle zastanawiałbym się czy czy modelu tej wielkości nie dać jednak dźwigarów z listwy, balsowej czy sosnowej, jakoś nie mam zaufania do tej balsosklejki na takiej rozpiętości.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Narazie skupiłem się na rysowaniu DH 88 Comet a wcześniej skrzynki startowej.

W wolnej chwili okleje go na żółto - tylko taką folię mieli w HK EU.

Opublikowano

Po małych przemyśleniach wyluzowałem z silnikiem 10 ccm ze względu na wagę i odkopałem prawie nowy silnik TT 46 PRO , który zakupilem po powrocie do modelarstwa 3 lata temu.Niestety miał porysowany tłok/cylinder. Zakupiłem w Anglii zestaw naprawczy za 40£, ale dostane go dopiero na Wielkanoc bo wołali za wysyłke do Polski 28£ i dopiero wtedy mi go przywiozą.

Opublikowano

Szanowny kolego Adrianie

Przegladnalem caly modelik który teraz budujesz, podoba mi się ta robota zobaczymy jak bedzie latal jak spotkamy się na lataniu w Gorzowie. Pozdrawiam i do zobaczenia na lataniu.

Opublikowano

Panie Jurku ;) Ciesze się, że telefon pomógł :) Mam nadzieje, że modelarstwo w regionie

odżyje. Sam jestem w stanie przekształcić 0,5 ha w lotnisko modelarskie jak znajdą

się chętni do utrzymania go.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.