Hotpoint Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Z racji "kosmicznego" zainteresowania moim wątkiem, informuję, że model ten otrzyma silnik 10 ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Od słów do czynów . Własnie wyciąłem wręgi, jeśli się uda jutro wytnę resztę skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Profil symetryczny do trenerka i silnik "dycha" zamiast 6,5??? To chyba prowokacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Widzę, że robię tu za trolla Silnik 10 ccm ze względów "praktycznych" po prostu mam - 6 szt. w budzie dziesiątek - 4 x 10 ccm, 11,15 cm i 12,7 cm,a tylko jeden 6,5 cm, zamontowany w trenerku i trzeba je gdzieś wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Mam jedna uwage odnosnie konstrukcji kadluba: obecnie w miejscu gdzie konczy sie skrzydlo boki kadluba lacza sie na zabki (jest tam przelamianie). Niestety nie jest to najlepsze miejsce na tego typu polaczenie- przy mocniejszym przyziemieniu to bedzie pierwsze miejsce w ktorym kadlub peknie. Nie pomoze nawet plaska podloga i wzmocnienie pod skrzydlem. EDIT: mala poprawka - wykonany kaldub jest jak najbardziej poprawny - ale wizualizacja 3D (pewnie z racji ograniczen programu do wizualizacji bardziej skomplikowanych ksztaltow) pokazuja w tamtym miejscu dwa oddzielne elementy. Wiec wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dziś cięcie i składanie płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Połóweczka gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Model nabiera kształtu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 ja bym zamknął keson z tyłu, jakąś balsą 2mm na sztorc słoje. W ogóle zastanawiałbym się czy czy modelu tej wielkości nie dać jednak dźwigarów z listwy, balsowej czy sosnowej, jakoś nie mam zaufania do tej balsosklejki na takiej rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 I jak postępy?? Coś nowego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Narazie skupiłem się na rysowaniu DH 88 Comet a wcześniej skrzynki startowej. W wolnej chwili okleje go na żółto - tylko taką folię mieli w HK EU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Po małych przemyśleniach wyluzowałem z silnikiem 10 ccm ze względu na wagę i odkopałem prawie nowy silnik TT 46 PRO , który zakupilem po powrocie do modelarstwa 3 lata temu.Niestety miał porysowany tłok/cylinder. Zakupiłem w Anglii zestaw naprawczy za 40£, ale dostane go dopiero na Wielkanoc bo wołali za wysyłke do Polski 28£ i dopiero wtedy mi go przywiozą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 A już myślałem że dycha będzie Za te 40 funtów można było kupić dobry rezonans do dziesiątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Szanowny kolego Adrianie Przegladnalem caly modelik który teraz budujesz, podoba mi się ta robota zobaczymy jak bedzie latal jak spotkamy się na lataniu w Gorzowie. Pozdrawiam i do zobaczenia na lataniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Panie Jurku Ciesze się, że telefon pomógł Mam nadzieje, że modelarstwo w regionie odżyje. Sam jestem w stanie przekształcić 0,5 ha w lotnisko modelarskie jak znajdą się chętni do utrzymania go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi