Gość Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Polakierowane dwuskładnikowym akrylem grille. Jakieś tam zacieki wyszły ale nie widać. Panele jeszcze nie wygrawerowane. Pod względem elektronicznym wzmacniacz zakończony- wlutowałem ceramiczne rezystory 1k/5W w obwodach siatek s2 tetrod mocy (poprzednio 1k/3W) oraz wlutowałem rezystory zabezpieczające lampy mocy w przypadku uszkodzenia potencjometrów regulacji napięcia ujemnego -Us1 (np, brak kontaktu ślizgacza potencjometru z jego ścieżką) Zamówiłem już transformator do malucha na dość egzotycznej w Europie (ale nie w Ameryce) lampie "scalonej" czyli compactronie 15BD11. Zrobiłem układ próbny z przedwzmacniaczem typu Fender Clean. Działa to bardzo fajnie, moc max 2W i do domu jest świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Wygląda świetnie, bardzo jestem ciekaw jak gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Ciąg dalszy... (Wciąż) czekam na blachę ekranującą alu 0.5mm ( ma byc też we wzmacniaczu audio). Zamontowałem stopki, dokręciłem uchwyt. W przyszłym tygodniu Radek ma podesłać wygrawerowane panele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Poniewaź miałem drugą płytę główną do Soldano SLO zrobiłem mniejszą wersję pięćdziesiątki. Ten ma 18W mocy i miał być do domowego grania a tymczasem wyszedł "wyburzacz ścian". Końcówka PP EL84. Laserowo cięte grile wymagają pomalowania. Do załatwienia są jeszcze panele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Noo..,super profesional ,a,mógłbyś podrzucić brzmienie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Jak załatwię odpowiedni mikrofon to pewnie coś nagram Panele mam już zamówione.Wykonawca ma je wysłać w poniedziałek. Poprzedni zwodził mnie około miesiąca i nic z tego nie wszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 No nieźle Piękna robota, ciekaw jestem dźwięku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Wykonałem próbny panel ( okazało sie że jest przesunięcie krawędzi wględem otworów- dobrze że to papierowa próbka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Otrzymałem zdjęcie paneli i loga do SLO 50. Materiał to laminat grawerski 1.5mm i 3mm. Zamówiłem je w niedzielę, dotarły we wtorek, okazało się że wkradło się przesunięcie 4mm i trzeba było je ponownie wykonać. A dziś rano dostałem własnie fotkę że są spakowane do wysyłki. Jakość świetna, w sumie to się nie dziwię bo wykonawca okazał się być gitarzystą i człowiekiem który buduje gitary od podstaw. Gdbyby ktoś potrzebował skorzystać to podaję namiar : Piotrek kontakt(at)prdevices.pl Pole robocze lasera pewnie większe niż 608 mm ( nie pytałem bo moje panele mają 606 i okazało się że się zmieszczą do lasera) Jutro montaż do wzmacniacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 No i zmontowane. Logo wygląda kiepsko i zaostanie wymienione na inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Zmieniłem logo. Jest teraz bardziej "z epoki lamp". Do większego wzmaniacza jest wycięte laserem, do mniejszego będzie frezowane w alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 No ślicznie. Jak już dopieścisz to chętnie skorzystam z Twojej propozycji i przetestuję, zwłaszcza, że na stare lata zacząłem się uczyć grać na gitarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Mniejszy burzy ściany, większy dodatkowo wyrywa kaloryfery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 I dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 No ślicznie. Jak już dopieścisz to chętnie skorzystam z Twojej propozycji i przetestuję, zwłaszcza, że na stare lata zacząłem się uczyć grać na gitarze To ja odwrotnie ; na stare lata PRZESTALEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Kurde, "...na stare lata..."? To co ja mam o sobie powiedzieć? Dziad, normalnie! Sławek: SUPER WYKONANIE, aż miło popatrzeć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 To ja odwrotnie ; na stare lata PRZESTALEM Ja żałuję, że tak późno zacząłem Wiek to podobno kwestia głowy. Ja w głowie młody jestem, wciąż mam pomysły i jakiś czas temu też miałem jakiś pomysł, ale moja ręką zsynchronizowała się z peselkiem i miała odmienne zdanie co do możliwości i skończyło się na operacji. Więc młody jestem, czy dziad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Kurde, "...na stare lata..."? To co ja mam o sobie powiedzieć? Dziad, normalnie! Sławek: SUPER WYKONANIE, aż miło popatrzeć! Jurek ; Ty nie komentuj , tylko w koncu jakis model zrob !!! Nikt Cie do gitary nie zmusza , bo w Twoim wieku , to albo gitara , albo modele . Razem tego nie pogodzisz , bo wtedy ani nie pograsz ( zreszta i tak juz nie pograsz ) , ani nie polatasz Ja żałuję, że tak późno zacząłem Wiek to podobno kwestia głowy. Ja w głowie młody jestem, wciąż mam pomysły i jakiś czas temu też miałem jakiś pomysł, ale moja ręką zsynchronizowała się z peselkiem i miała odmienne zdanie co do możliwości i skończyło się na operacji. Więc młody jestem, czy dziad? Glowa oczywiscie , ale po 50 palce juz gryfu NIE zaoraja ....... Patrze jak moja cora zasuwa na pianinie ( ma 12 lat , gra od 5 ) , to mam jej czasem chec paluchy ciachnac i sobie przyszyc Ja jestem wychowany wsrod gitarzystow , choc sam gralem najmniej w towarzystwie. Oni przy mnie to GENIUSZE gitary ..... https://www.youtube.com/watch?v=OFmykHU4kC0 Ten w koszulce VAN HALEN ( jestesmy obaj wielkimi fanami ) , to jeden z moich najlepszych kolesi z tamtych czasow ) Kontakt ( gesty ) mamy do dzis . W tym filmiku poszlo mu tak sobie , ale pewnie grali bez wielu prob i zestrojenia instrumentow ( slychac np. jak w JUMP wszyscy chodza "swoimi drogami" ) . To pewnie szybki jamik byl .... Tak normalnie to potrafi zagrac wiekszosc Edka bez "zajakniecia" ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 .... Sławek: SUPER WYKONANIE, aż miło popatrzeć! Dziękuję Co do gry- systematyczność, dążenie do celu i przede wszystkim świadomość że do osiągnięcia tego celu potrzeba kilku lat to podstawa. Niemniej ważną sprawą jest wygodna gitarka, mnie akurat spasował ibanez jem jr z jego radiusem 14cali i "sportowym gryfem". Akcja strun w okolicach 1.4-1.8mm czyni grę dość komfortową. Da się niżej ale nie chcę. Powrót do gry przypomina mi trochę moją naukę CAD-a. Teoretycznie nie było szans na to żebym sam się go nauczył. Ale dałem radę bo chciałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Dziękuję Co do gry- systematyczność, dążenie do celu i przede wszystkim świadomość że do osiągnięcia tego celu potrzeba kilku lat to podstawa. Niemniej ważną sprawą jest wygodna gitarka, mnie akurat spasował ibanez jem jr z jego radiusem 14cali i "sportowym gryfem". Akcja strun w okolicach 1.4-1.8mm czyni grę dość komfortową. Da się niżej ale nie chcę. Powrót do gry przypomina mi trochę moją naukę CAD-a. Teoretycznie nie było szans na to żebym sam się go nauczył. Ale dałem radę bo chciałem Masz racje Slawek . Grac sie mozna nauczyc , jednak miedzy GRAC , a GRAC jest spora roznica. Na to drugie GRAC jest juz na 100% za pozno .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi