Łukasz1987 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam właśnie zaczołem budowę półmakiety pipera 250cm a drugi 215 cm zaniedługo dam jakieś zdjęcia i liczę na waszą pomoc bo to będzie mój pierwszy tak duży samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam właśnie zaczołem budowę półmakiety pipera 250cm a drugi 215 cm a po co dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam mam kilka zdjęć ale trochę pomieszane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam dodam kilka fotek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 masz może plany tego modelu na pc? lub pipera pa 18 ? Pięknie ci wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam niestety nie mam kupiłem te plany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam właśnie mam zamiar kupić silnik ASP 75 A II może wiecie czy jest wystarczający do pipera 215 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ale masz listewek na jednym zdjęciu, to zapas do emerytury pozdrawiam Czesław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 jak tam budowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 jakiej folii uzywasz na plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Na plany używam strecza . Budowa idzie dobrze za niedługo dodam jakieś zdjęcia . Może ktoś budował takiego dużego piperka i wie czy w skrzydłach są lotki i klapy bo nie mogę dojść do tego i jakie zamontować serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Oryginalnie Piper Cub J3 nie miał klap. W Pa- 18 już je zamontowali. Na rcgroups widziałem ostatnio pa18 w skali 1/3 i dyskusję na temat skrzydeł może jakieś rozwiązanie Ci się przyda: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=481234&page=19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Możesz jeszcze tutaj zerknąć jak to jest zrobione w zestawie Siga 1/4: http://www.rcuniverse.com/forum/kit-building-121/8857500-sig-1-4-j3-kit-converted-pa-18-super-cub-build-11.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 witam mam takie pytanie do jakiej wielkości modelu można go okleić papierem japońskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 witam mam takie pytanie do jakiej wielkości modelu można go okleić papierem japońskim Chyba nie ma ograniczeń co do wielkości modelu przy kryciu papierem japońskim. Przy większych modelach (np. omawiany Piper 250cm) daje się gruby papier i to jeszcze dwie warstwy. Potem impregnacja, lakier bazowy, a na wierzch chemoutwardzalny. Takie poszycie jest trwałe, na pewno wytrzyma kilkadziesiąt lat, ale niestety dosyć podatne na uszkodzenia mechaniczne i dosyć kłopotliwe w naprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 a jak postępy w budowie? Cos się działo jeszcze? Bo kibicuje w budowie czekam na filmik z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 A nie myślisz o pokryciu koweralem, skyloftem? I dlaczego nie filia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Daj sobie spokój z japonką, nie te czasy, są lepsze materiały. Pokryj Koverallem. Przyjemny w kryciu, mocny a pracuje się z nim podobnie jak z japonką. Przyklejasz na cellon, capon albo na AK - 20. Potem naciągasz opalarką, smarujesz kilka razy cellonem i po robocie. Daje się szlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 co to jest dasz jakieś namiary jak to wygląda jest dylemat czy foli czy japonka a poza tym szukam pierka do remontu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=1_71_571 Masz link do sklepu z Koverallem. Fakturą przypomina płótno. W sklepie mają trzy grubości/gramatury. Ja na razie używam tego najcieńszego i wydaje się wystarczający nawet do większych modeli. Choć przy rozpiętości 2,5 m użył bym raczej tego grubszego. Mała uwaga: przed pokrywaniem należy dokładnie przeszlifować i wyrównać nierówności, bo nawet pół milimetra różnicy źle wygląda pod tkaniną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi