bubu2 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 grzerog Masz prawo nazwać oszusta, złodzieja-oszustem, jeśli takiego czynu się dopuścił, i go napiętnować. Nie jest niczym chroniony, nie słuchaj oszołomów. To nie jest pomówienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 bzik4 ale numer:) psiwiak wyjaśnij mi jakich ustawek i jakich nie komfortowych sytuacji? bo dla mnie to jest tylko i wyłącznie ukrywanie tożsamości. Co kupujemy na tej aukcji kota czy worek:) a może kota w worku:))http://allegro.pl/radio-link-2-4ghz-t6eap-i3073882937.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Allegro wprowadzilo to na wzor Ebaya, chodzilo miedzy innymi (podobno) o to zeby licytujacy nie mogli sie dogadywac miedzy soba. Do takich sytuacji dochodzilo przy kolekcjonerskich aukcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Zrobiono to po to bo bano się o utratę kasy. Tydzień temu i na mnie allegro się wypięło. Temat który zamieściłem w rodzynku z allegro. Kupiłem żywice, które okazały się tandetnymi podróbkami które sobie można za przeproszeniem w dupsko wsadzić a nie do modelu redukcyjnego nawet na średnim poziomie. Odpisali mi że allegro nie ingeruje w konflikty pomiędzy kupującym i sprzedającym w takim przypadku, Zasugerowali mi żebym dochodził zwrotu pieniędzy we własnym zakresie zgłaszając to policji i zakładając sprawę w sadzie o 26 zł + wysyłka! Żeby szlak trafił ten serwis! Z tego płynie prosty wniosek: na allegro można robić przekręty na duperelach bez obawy o konsekwencje. I wielu oszustów na tym wygrywa bo większość oszukanych nie kruszy kopii o takie kwoty. Ja natomiast nie zamierzam ustąpić dla zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Darku bardzo dobrze zrobisz, tak trzymać. Syna nie tak dawno oszukano na 48zł znanym portalu aukcyjnym, odpowiedź jaką dostał jest podobno do Twojej treści. Zgłosił na policje, sprawa jest w toku i jest pewne, że gościu dostanie po łapkach. Co prawda troszkę się krzywili na wielkość kwoty, ale wyłudzenie to wyłudzenie-czy oszustwo. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Po to jest POK. Zasada jest prosta. Płacić przez PayU. Jeżeli sprzedający się nie wywiązuje zgłosić na policję. Z tym kwitem do allegro - POK i w ciągu chyba 30 dni kasa wraca. [edit - zmieniło się i podobno w 7 dni] http://poznaj.allegro.pl/pok/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwizardos Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Dla powyższych opisanych przyczyn ja omijam ten portal aukcyjny szerokim łukiem. Allegro leci sobie w kulki i każe jeszcze za to słono płacić. Ich serwis traktuję jako darmową fajną wyszukiwarkę. Jeśli tak się zdarzy, że przedmiotu szukanego nie ma poza Allegro, dogaduję się i kupuję prywatnie. Ostatnio znalazłem fajny płaszczyk skórzany dla żonki... bajka, ale tylko na Allegro taki był. Napisałem do kobiety, potem się zdzwoniliśmy i okazało się, że ma świerzo otwarty sklep i ucieszyła się że nie chcę przez Allegro brać. Miałem transport gratis. Z tym dymaniem klientów oszukanych to prawda. Allegro wypina się i każe dogadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzerog Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam. Po dłuższej nieobecności na forum proponuję szukać takich form transakcji na Allegro by wykorzystywać ich jak tablicę ogłoszeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Nie mają czasu zajmować się interesami kupujących i sprzedających bo liczą zarobione pieniądze. Choć ostatnio chyba jacyś źli ludzie trochę im poprzeszkadzali bo serwis leżał odłogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Kolejny przykład. Wylicytowałem model plastikowy za ok100zł na allegro a gość mi pisze że mi nie sprzeda mimo że nie było ceny minimalnej, chyba że mu dopłacę stówę a potem nagle robi się prawie dwie do dopłaty. Zgłosiłem na allegro, mija 4 dni i wielkie NIC! Dobrze że wogóle nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Na upartego sprawa do sądu. Tyle że koszty większe niż zysk. Ty to wiesz i on tez :-P Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Drąż sprawę do końca. Dla zasady, żeby sobie nie myślał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Dlatego ja kupuje zawsze i tylko i wyłącznie za pobraniem,przy listonoszu otwieram i wtedy place moze to jakas metoda na oszustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nie każdy zgadza się na wysyłkę z opcją otwarcia paczki. I nie musi wcale czegoś ukrywać. Koleś sobie kupi, listonosz mu otworzy, a on popatrzy popatrzy i powie, no tak miało być inne, mimo że jest dokładnie takie jak chciał, ale co ten listonosz ma wiedzieć ? Kiedyś sprzedałem baterie do laptopa, zanim facet kupił to pisał z 15 maili ze za drogo, żeby mu opuścić itp, jak tylko dostał, to od razu napisał ze uszkodzona, ale zatrzyma ją tylko chce 50zł zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Mówiąc brzydko i kolokwialnie: ... no i allegro mnie osrało! Koleś nie ubiega się o zwrot prowizji, wystawił wszytko raz jeszcze a allegro się cieszy bo drugi raz zgarnie prowizje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 wystaw mu negatywa i napisz za jaką aukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 wystaw mu negatywa i napisz za jaką aukcję To nic nie da, facet wystawi w odwecie też negatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 wg mnie jest różnica pomiędzy negatywami od kupujących a sprzedających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Już dawno zaprzestałem kupowania na Alledrogo i "przeniosłem się" na eBay, co i Wam polecam. Tam przynajmniej jest porządna ochrona kupującego. i jak do tej pory żaden oszust (bo tam również tacy są), nie uniknął reki sprawiedliwości PayPal-a Niezaprzeczalną zaletą tego serwisu jest tańszy towar i bogatsza oferta dla Naszego hobby. Trzeba się pogodzić z dłuższym czasem oczekiwania, ale rekompensowane jest to tanimi i bezpiecznymi zakupami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Allegro się rozpanoszyło i póki co nie ma konkurencji w naszym kraju. Z ebay-a jeszcze stanowczo za mało ludzi korzysta żeby allegrusy mogły się przejmować taka konkurencją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi