krys1 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 cd. budowy (folia oratex w kolorze antik) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejP Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Troche dla oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Krzysztof. Lakierek to dasz poliuretanowy? Chyba warto. Utwardzi powierzchnię sklejki i uchroni przed uszkodzeniami w transporcie. Bo w badylach chyba nie będziesz lądował? Model piękny. Z klasą! Nie to co mój malec wykonany jako"easy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Niestety zadnego lakieru nie bedzie, jest jak najbardziej wskazane aby pojawily sie slady na kadlubie po ladowaniach. Uszkodzen w transporcie jeszcze nigdy nie mialem i mysle ze tak zostanie. Dlatego buduje stare szybowce zeby sie nie przejmowac kazda ryska ktora powstanie przy startach i ladowaniach. Przez takie rysy dostaja te szybowce dusze 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Fajnie to juz wyglada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Fajnie to juz wyglada PicsArt_1485363747591.jpg Skromnie to opisałeś moim zdaniem wygląd ponad czasowy brakuje tylko twojej miny jak to zdjęcie robiłeś , rewelacja!!! Sorry ale wygląda teraz trochę jak Musger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witam Fotka z oblotu pierwszego Orlika Binia, Piła 2003 rok. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Niestety zadnego lakieru nie bedzie, jest jak najbardziej wskazane aby pojawily sie slady na kadlubie po ladowaniach. Uszkodzen w transporcie jeszcze nigdy nie mialem i mysle ze tak zostanie. Dlatego buduje stare szybowce zeby sie nie przejmowac kazda ryska ktora powstanie przy startach i ladowaniach. Przez takie rysy dostaja te szybowce dusze (Ale ...) Mam nadzieję, że Wiesz, że wszystkie Orliki już były barwnie malowane ? Niektóre szybowce wcześniejsze od Orlika faktycznie tylko lakierowano i pozostawiano w kolorze sklejki i płótna, ale od lat 1936 - 37 już wiedziano, że szlifowanie i malowanie polepsza osiągi. Pierwszy zaczął malować szybowce Michał Blaicher, a szybowcem był WOS 37 (CW-5 bis) "Malowanie. Prototyp Orlika SP-861 oraz egzemplarz SP-1002 malowany był na kremowo z czerwonym przodem kadłuba przechodzącym w pas wzdłuż kadłuba i z czerwonymi kesonami skrzydeł. Seryjne Orliki były kremowe, Orliki II — popielato - niebieskie. Orlik Olimpijski SP-1364 miał na sterze kierunku wymalowany znak Aeroklubu Rzeczypospolitej Polskiej. Orlik używany w Polsce po wojnie był malowany na kremowo-wiśniowo. Na górze przodu kadłuba miał skośnie biegnący napis Warszawianin, a na sterze kierunku znak Instytutu Szybownictwa. Orlik II amerykański miał czerwone krawędzie płatów oraz usterzenia i taki sam pas wzdłuż kadłuba. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Ja do purystów nie należę i czy model jest malowany na kolor czy jest bez koloru nie ma większego znaczenia. Tak jak jest, jest pięknie i model budzi spory mój i pewnie nie tylko mój podziw i zazdrość. Najważniejsze w tej zabawie jest to, żeby twórcy i pilotowi model się podobał a reszta .... cóż niech se zrobi po swojemu Szczerze zazdroszczę bo wyszło rewelacyjnie. Mój MG19 czeka na dokończenie czyli na lepsze czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Orlik nie jest budowany na zawody, wiec moglem sobie pozwolic na troche fantazji. Oczywiscie znam kolory orginalu ale wtedy bylby oklejony balsa i malowany w barwach czerwono-bialych. Teraz w tych kolorach i oklejony sklejka bardziej mi przypomina szybowca historycznego, tak samo zrobilem z salamandra i efekt koncowy byl wieciej niz zadawalajacy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Orlik nie jest budowany na zawody, wiec moglem sobie pozwolic na troche fantazji. Oczywiście, wszystko jasne. Mi też bardzo podobają się takie surowe antyki. Są niezwykle urokliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ostatnie malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Teraz w tych kolorach i oklejony sklejka bardziej mi przypomina szybowca historycznego, tak samo zrobilem z salamandra i efekt koncowy byl wieciej niz zadawalajacy. To może teraz pora na też pięknego SG-3: lub może "akrobata" CW-7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Przyszla oczekiwana paczka, teraz moge oklejac lotki ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Piękne żelazko!!!!! takie jak do ubranek lalek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Elektronika juz w kadlubie, akku znalazlo miejsce pod deska zegarow. Orlik oczywiscie dostanie jeszcze pilota. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Czy to ładne? Nie.... To jest PIĘKNE !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Model gotowy do pierwszego lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Pieknie wykonany model. Gratuluje. Powodzenia zycze przy oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi