Skocz do zawartości

FALCON EVO - uzbrojenie / montaż / oblot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Latam na 13x6,5 i jest naprawdę fajnie. Te 14x8 chyba trochę na silnik 3548 duże. Przyznam się że jeszcze nie dojechałem przepustnicą do samego końca a model śmiga całkiem całkiem :) . Niestety pogoda całkowicie mnie zniechęca do jakichkolwiek lotów. Kurde ktoś wie kiedy ta wiosna ma być :wacko:

Opublikowano

Konrad, rozumiem że 13x7 powinno być ok w sensie na 3S (do tej pory latałem na 4S i zastanawiam się czy powera starczy)?

Wiosna już jest, tylko zapomnieli śnieg zabrać :D

• Lubię to 1
Opublikowano

E no ja to 13x6,5 napędzam 4s. Przy 3s wkładałem 14x8.

Ale jestem tęmpy.... teraz dopiero zajażyłem, że gadamy o 3s. :P No pewnie że 14x8 da radę na tym silniku. No może nie latałem cały czas bo jednak inklinacje termiczne się dość często odzywają, ale silnik dawał spoko radę.

Opublikowano

psiwak:

sprawdzałem jak wychyla się ster wysokości w dół. U mnie jest to 7-8mm, tak więc jest więcej o 1-2mm niż powinno być - jest OK.

Co do USB Linker'a to jutro będę robił nowe zamówienie w HK i dorzucę go - już parę osób mi go polecało. Rzeczywiście super sprawa bo po podłączeniu regla do kompa ma się dużo informacji co się działo podczas lotu np. w jakim były w danej fazie lotu obroty silnika, jaki amperaż ciągnęło z pakietu, temperatura regla itd. Grzechem było by nie kupienie jego mając ten regulator. Dzięki.

Jeśli chodzi o serwa to rzeczywiście "piszczą" tzn. raczej terkoczą, trykają w neutrum. Ponieważ parę osób pytało o te serwa, dziś nagram film i wrzucę jak to wygląda. Ogólnie pracują bardzo fajnie/precyzyjnie, zero jakichkolwiek luzów.

Model jest już praktycznie gotowy do oblotu, zostało ustawić konkretne wychylenia i przykleić taśmą zaślepki na serwa.

Czekam na fajną pogodę.

Pozdrawiam

Gość a7498787
Opublikowano

Wrzucam film HD na temat wstępnego testu/prezentacji serw. Miłego oglądania ;)

Na temat tego jak serwa sprawują się w modelu napiszę jak je potestuję jakieś pół roku :D

[media]

Mam slim wing servo cyfrowe corony (ds-239hv).

Wydają z siebie taki dziwny piszczący (buczący, nie wiem jak go nazwać) dźwięk gdy się je lekko obciąży. Twoje też tak mają ? Ten sam model serwa analogowy tego nie ma.

Gość a7498787
Opublikowano

cyfrowe serwa tak mają

No właśnie tak mi się wydawało ;) .

Opublikowano

cyfrowe serwa tak mają

w siriusie mam analogowe i cisza a w backfire mam cyfrowe i dokładnie tak samo "tyrkoczą" w neutrum jak na tym filmiku, a właśnie dlaczego cyfrowe tak "tyrkoczą"???
Opublikowano

Marcinie sprawdz czy przy maksymalnych wychyłach które ustawileś nie zapierają Ci się lotki o spływ,bo mam wrażenie,ze tak jest,ale być moze to tylko takie wrażenie. ;)

Opublikowano

Pytanie do kolegów "FALKONIARZY".. :ile gr. ołowiu zastosowaliście do prawidłowego wyważenia modelu/ pomijam pakiet,silnik i inną galanterie/ ?

Opublikowano

Nawiązując do pytania Janka (bo moim zdaniem to sie jedno z drugim wiąże) - na jakim SC latacie? Ja w swoim na 4S 2200mAh i SC 76mm musiałem dać 20g ołowiu na ogon. Przy tym wyważeniu niby wszystko ok, ale cięzko mi było termike złapać.

W tym sezonie się odchudzam (w sensie Falcon) i przechodzę na 3S (ta sama pojemność pakietów) i zapewne nie będzie już potrzeby doważać ogona.

Opublikowano

Pytanie do kolegów "FALKONIARZY".. :ile gr. ołowiu zastosowaliście do prawidłowego wyważenia modelu/ pomijam pakiet,silnik i inną galanterie/ ?

a/ dlaczego nie chcesz podać oficjalnie jaki masz SC po przedłużeniu dzioba w Falconie ???

b/ 0 gramów - wyważam położeniem pakietu

c/ osiemdziesiąt kilka mm od natarcia

Opublikowano

Marcinie sprawdz czy przy maksymalnych wychyłach które ustawileś nie zapierają Ci się lotki o spływ,bo mam wrażenie,ze tak jest,ale być moze to tylko takie wrażenie. ;)

Marek to było tylko wrażenie ;)

Chłopaki oblot dziś się odbył :P

Idę montować film. Opiszę wszystko i dołączę film ale będzie to albo dziś przed północą albo po północy.

Dodam tylko że model i pilot cali i zdrowi :)

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.