Tomek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ale aby nie przejaskrawiać koloru ,to poprawnie napisany post w którym na kilka zdań jest jeden ortograf czy przekręcona kolejność liter to nie powód do tragedii. Inaczej ma sie z postami gdzie na 10 wyrazów -9 jest trudna do rozczytania lub zrozumienia. Tak czy inaczej rozwiązanie siłowe sugerowane przez Mieczotronika to w/g mnie nie najlepszy pomysł. Za to bardzo logiczne wydaje się to co napisał Hubert. Ignorujcie nowe tematy z rażącymi błędami walącymi po oczach, jak ten przykład "komurki" albo "cheli". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Oczywiście chętnie bym objął tą zacną posadę moderatora. Niestety w szkole (koniec półrocza) jest niezła masakra... Przez najbliższe 8 dni szkolnych (ostanie dni przed świętami) będę miał 4 sprawdziany ,3 kartkówki ,i będę pytany jakieś 3-4 razy z różnych przedmiotów w tym z chemii ,z fizyki ,z religii. Ciężka sprawa Żeby siedzieć przy komputerze ,muszę się przy nim uczyć ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 3 tygodnie szybko zleci ,a potem w szkole odwilż ,więc może wtedy spróbujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 I jeszcze bezpośredni do TEQCytat: Rozumiem że Admini/Moderatorzy mają tutaj sporo roboty ,ale bez przesady... Tu wyrwałeś Tomaszu zdanie z kontekstu I czytając tylko tą część mojej wypowiedzi można to zupełnie inaczej zrozumieć niż czytając całą. Jeśli Tomaszu byś zrobił tak : Uważam że rygor ; głównie jeśli chodzi o ortografię ,kulturę osobistą powinien być znacznie ostrzejszy ! Rozumiem że Admini/Moderatorzy mają tutaj sporo roboty ,ale bez przesady... Jeśli się komuś nie zwróci uwagi na początku ,i jeśli się nie będzie od kogoś konsekwentnie wymagało kultury ,staranności... :wink: Nie wiem jak będzie wyglądał tydzień przed-świąteczny u mnie. Możliwe że będę w domu ,a możliwe że będę z dala od domu i internetu. Lub będę miał mocno ograniczony dostęp do sieci. Nie wiem. Po prostu nie wiem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 I to jest właśnie ból forum intrenetowego , że posty mnożą się cały czas , a moderatorzy są tylko chwilę na forum . Luz TEQ , i tak byś wszystkich postów nie dał rady sam sprawdzić ,po prostu się tego nie da zrobić ,bez siedzenia po 8-10 godzin i poprawiania wszystkiego jak leci. Dlatego lepiej jak pisałem wcześniej ,aby wszyscy wzajmnie się kontrolowali , a te najbardziej rażące lub powtarzaące się przykłady były zgłaszane do moderacji. P.S. Pisałem z pracy gdzie nie mam Mozilli , mam nadzieje ,że nie będzie trzeba tego zgłaszć do moderacji :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Wy tutaj dyskusje prowadzicie, a dwie osoby sobie już w podpisach walnęły hasła w stylu ''przepraszam za błędy'' ciekawe, czy myślą, że to wystarczy :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 A ja chętnie popoprawiał bym błędy w rażących postach :wink: , zawsze była by to pomoc dla moderatorów.Często jestem na forum i zamiast zgłaszać posty, można by je od razu poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 No i Milko nie czytałeś rówieśniku mój dokładnie tematu. Jeśli poprawisz czyjeś błędy bez upomnienia kogoś przez np. PW to ktoś sobie pomyśli "Fajne forum ! Piszę byle jak ,a jakiś frajer za mnie poprawia ! Czyli będę pisał byle jak ,bo i tak ktoś to poprawi" No i takie poprawianie jest bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 A ja chętnie popoprawiał bym błędy w rażących postach Poprawialbym - pisze sie razem Nie chodzi o to aby poprawiac komus bledy - chodzi o wytykanie ich, aby sami autorzy w nastepnych postach bardziej sie starali. Ps. Milko - nie mysl, ze sie czepiam - Twoje posty sa w 99.99 % bezbledne i to bylaby prawdziwa przyjemnosc - gdyby wszyscy inni tak dobrze pisali. __________________________________________________________ Czapki z glow - w towarzystwie to niekulturalne zachowanie jest !!! PRECZ Z POMPONAMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Chodziło mi oto że :wink: : i tak byś wszystkich postów nie dał rady sam sprawdzić ,po prostu się tego nie da zrobić ,bez siedzenia po 8-10 godzin i poprawiania wszystkiego jak leci. Więc jeżeli jest tak dużo do poprawiania to mógłbym pomóc :wink: . A oprócz tego tak jak Tomek napisał "aby wszyscy wzajemnie się kontrolowali , a te najbardziej rażące lub powtarzające się przykłady były zgłaszane do moderacji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Piszemy na polskim forum i wypadało by pisać po polsku-takie jest moje zdanie. Wsadzę jednak kij w mrowisko.Zasłyszałem lub przeczytałem opinie polonistów-teoretyków(lub jak ich tam nazwać),że uproszczenie polskiej ortografii pozwoliłoby na naprawdę niemałe oszczędności czasu i pieniędzy.Kilka literek mniej w alfabecie w skali całego kraju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Za to druga połowa z tych polonistów zaraz by krzyknęła ,że poniewieracie dobro narodowe. Też uważam ,że nasza ortografia ,to czasami sztuka dla sztuki ,ale na razie się to nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Siekierę...szybko..zabiję...... :wall: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Siekierę...szybko..zabiję...... :wall: ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Siekierę...szybko..zabiję...... :wall: Teściową? A za co ? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Za ortografie... Jak tytuł przeczytałem to poczułem jakby mi ktoś widłami w oczy wjechał.... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Kiedys to i tak uproszcza -Ty juz ze wzgledu na slaby wzrok nic nie bedziesz umial przeczytac..... a prawnuki z radosci pod sufit beda skakac...- E w o l u c j a *.... JC 8) *-fakt : dla jednych bedzie to Re wolucja ...dla innych E wolucja..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Macieju - przeczytaj caly watek i wszystko sie wyjasni Ps. A wiecie, ze oni tu prawie wcale dzemu nie jadaja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wg mnie powinno sie poprawiac bledy na czerwono - byloby widac kto robi byki a jednoczesnie moznaby czytac ze zrozumieniem. Kiedys widzialem takie rozwiazanie na innym forum i mi osobiscie sie podobalo. Powolac 2 czy tam ilu ludzi do tego i spokoj. Cieple kapcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja myśle że najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby phpBB dorobiło opcje automatycznej poprawy wysłanego posta :lol2:. Po co FF i inne programy które podkreślają byki jak i tak niektórym nie chce się ich poprawić !!! TYLKO AUTOMAT ! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.