Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 1 minutę temu, AndrzejC napisał: No i tu rodzi się pytanie: Dlaczego na polskich aukcjach nawet badziewne motorki kosztują tak dużo. Mam swoją teorię. Moim zdaniem każdy laik, posiadacz motorka modelarskiego zagląda na aukcję i jak widzi cenę za rarytasik np 500-1000 zł, to myśli,że jego złom jest tyle samo warty. I dlatego te stare nowe ruskie tyle kosztują. A.C. Kosztują tyle ile kupiec zapłaci... Zawsze można wołać za jakieś gó.no 10000$ i co z tego? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia W dniu 11.04.2024 o 20:56, Paweł Prauss napisał: Kosztują tyle ile kupiec zapłaci... Zawsze można wołać za jakieś gó.no 10000$ i co z tego? Nic z tego. Tylko tyle, że np Raduga , czy inny MK czy Meteor ma kosztować duże pieniądze... I jak taki młody zapaleniec modelarstwa silnikowego (kilku na przestrzeni lat się tu objawiło), popatrzy na ceny na aukcjach to w głowę się puka co do cen. I się zniechęca Tak, czy inaczej zbieranie silniczków jest moim zdaniem dla dziadków takich jak my z roczników z połowy XX-tego wieku.... Ci co zbierali przed nami odeszli. Czasem zdarza się okazja, bo rodzina wyprzedaje motorki po dziadku. I zdarzają się okazje, bo dziadek śp nie zadbał i nie opisał jaką wartość mają poszczególne motorki. Ja mam układ z synem, że jak odejdę, to będzie zbierał nadal... Na razie kataloguję w wolnych chwilach moje motorki. (Jaki to silnik, skąd mam i realną wartość finansową) Wychodzi na to, że ze sprzedaży moich motorków mógłbym sobie kupić porządny mały samochód? Ale są tu tacy, co jakby zaczęli sprzedawać to, co mają w swoich kolekcjach, to emerytura, to by tylko był dodatek do dochodów. Widziałem kiedyś jako młody szczawik modelarski, szafę pełną silników w jednej modelarni w Środzie Śl.. Wszystko tam było SIMY, Jaskółki, i nie wiadomo co jeszcze. Stary instruktor tamtej modelarni chciał nam to rozdać za darmo. Tyle,że nas zawodników interesowały Webry ,OPSy itp. Na starocie nikt wtedy nie patrzył... I ta cała szafa chyba poszła na złom razem z zawartością. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Dieselmotor Philtech 1,5 cc, ny i kartong | Köp på Tradera (630007558) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia robisz mi konkurencję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia No chyba nie myślałeś Witku że kupisz go za 600 koron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia fe różowy taki gejowski ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 12 godzin temu, witold_pi napisał: fe różowy taki gejowski ... To po co licytujesz? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia zaraz pójdzie pod szczotę drucianą ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Byles DZIELNY Witek ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia a ile dałeś stawiam że 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 4 minuty temu, witold_pi napisał: a ile dałeś stawiam że 1500 JA dalem, ale mi oddadza (i mam nadzieje, ze kiedys postawia piwo) ? Powiedz, na CH....J bylby mnie taki silnik? P.S. 1489 sek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 3 minuty temu, jarek996 napisał: JA dalem, ale mi oddadza (i mam nadzieje, ze kiedys postawia piwo) ? 1489 sek Postawię, obiecuję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia widziałem, że kiedyś były za 180AU$ co daje jakieś 1300seków, przy 1500 dla mnie robi się 200 euro ze wszystkim, co może nigdy się nie odwdzięczyć pracą silnika, a Paweł już chyba taki jeden miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia To mój pierwszy i nie do pracy tylko na półkę ? No i co jest najważniejsze to nie trafi pod Twoją szczotkę drucianą, a mnie się kolorek podoba choć gejem nie jestem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Nie kloccie sie ! Moze ktos chce TO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 10 minut temu, jarek996 napisał: Nie kloccie sie ! Moze ktos chce TO ? mam nówkę sztukę w pudełku i takiego szczura nie chcę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 1 godzinę temu, Paweł Prauss napisał: To mój pierwszy i nie do pracy tylko na półkę ? No i co jest najważniejsze to nie trafi pod Twoją szczotkę drucianą, a mnie się kolorek podoba choć gejem nie jestem... Oryginalnie opisywany był jako jasnoczerwony więc trochu wypłowiał ? a za ile ST60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 1 godzinę temu, Paweł Prauss napisał: mam nówkę sztukę w pudełku i takiego szczura nie chcę ? Jeszcze jeden taki tekst i Witek bedzie wygrywal silniki w Szwecji!!!!! 2 minuty temu, witold_pi napisał: Oryginalnie opisywany był jako jasnoczerwony więc trochu wypłowiał ? a za ile ST60 Zaproponuj cos na PRIV. Moge "wyprac" w cenie. Bedzie jak nowy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia nie mam pojęcia pokaż z drugiej strony tego smerfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 46 minut temu, witold_pi napisał: nie mam pojęcia pokaż z drugiej strony tego smerfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi