kesto Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Balsę na łukach kadłuba w okolicach statecznika poziomego kładłeś na sucho czy moczyłeś wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Na mokro,ale moczyłem tylko od zewnętrznej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Wiem, że już ten etap pracy za Panem, ale jakiej grubości jest sklejka z której wykonane są wręgi? A poza tym strasznie podziwiam efekty Pana pracy Zapowiada się śliczny model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasiorek0092 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jakieś postępy? czekam na oblot. Piękny model i wzorowe wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Pierwsze trzy ze sklejki 4mm,pozostałe balsosklejka 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Pierwsze trzy ze sklejki 4mm,pozostałe balsosklejka 5mm. Co tak skromnie?. A gdzie zdjęcia z postępów ?dwa tygodnie a tu nic!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 widziałem model w sklepie, leżał odstawiony w kąt :/ więc zostaje nam czekać z niecierpliwością, aż Wojtek znajdzie czas na dalszą robotę przy cessnie p.s. to co Wojtek zrobił do tej pory prezentuje się w rzeczywistości bardzo okazale, a i zdjęcia tego nie oddadzą. aż ciężko sobie wyobrazić efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Na dzień dzisiejszy postępy bez zmian od ostatnich zdjęć.Nie miałem praktycznie czasu na dotknięcie swojego modelu.Nie licząc zgrubnego oszlifowania całości ,ale nie ma co pokazywać bo różnica niezauważalna.Sklep się rozruszał,więc praktycznie cały czas mam zajęty składaniem modeli dla klientów,serwisem,dostawami i paczkami z zamówieniami internetowymi.I oczywiście normalna obsługa,telefony,jak dla jednej osoby to jest co robić . Ale może od poniedziałku coś się uda podzióbać.Plan jest na razie taki.Odebrać blachy na ramy wewnętrzne szyb,ze sklejki 0,4 zrobić dublery bocznych ram tak aby można było zamocować oszklenie.Może jeszcze wręga pod tablicę przyrządów,dubler wręgi silnikowej z oprofilowaniem.Muszę jeszcze dokończyć pliki pod laser żeber,konkretnie dorysować otwory pod jig'a.Zdecydowałem się jednak na wycinanie żeber laserem ze względu na otwór na rurę.Mógłbym wydziergać ręcznie ale po co się męczyć jak jest możliwość. Jeżeli uda się to zrealizować to będę zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Wojtek dość tej przerwy, przyznaj się co tam poczyniłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Właściwie to nic.Model zarasta pyłem z balsy.Nie mam na razie czasu,ponieważ cały czas trafiają do mnie modele klientów do montażu lub odbudowy.Blach jeszcze nie odebrałem,podwozie jest już podobno wycięte ,ale jeszcze nie pogięte.jedynie wyciąłem żebra laserem.Udało mi się teoretycznie wygospodarować jeden dzień.Złożyłem jedno skrzydło na próbę na jigu i wkleiłem jedynie dwa dźwigary.I wyrzuciłem do kosza.Nie da się pakować paczek,odbierać telefon ,obsługiwać klientów i jednocześnie cały czas myśleć co się robi przy budowie modelu.Rozkładając żebra na jigu nie uwzględniłem grubości żeber i skrzydło wyszło o 30 mm za krótkie.Wyszła mi też mała "wydupka" z jednym żebrem.Narysowałem sobie z odcięciem na lotkę ,a miało być bez.Ale wyszedłem z tego bez problemu.Poskładałem już nowe. Zdjęcia zrobiłem ale na razie nie ma co publikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Spoko, przytargam swoje bydle niebawem do sklecania to dopiero będzie co robić Napewno się Pan Wojtek nudził nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ehh, trzeba uzbroić się w cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Cierpliwość doceniona Stan na dzień dzisiejszy.Zrobiona konstrukcja skrzydeł,pokrycie od dołu,mocowania serw lotek,obsady klap Waga całości 3 kg Zaczyna przypominać samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Jakiś taki mały jesteś kawał dobrej roboty za Tobą , ciekawa podstawa do montażu skrzydła , mógłbyś zrobić jakieś zbliżenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 http://www.rcunivers...-wing-jigs.html Post #12 ostatnie zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Skończone klapy i przygotowane skrzydło do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Skrzydła zamknięte. Czas na końcówki skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Piknie do wiosny oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Zrobiłem przejście skrzydła w kadłub,jeszcze nie oszlifowane,a już wiem że muszę to trochę zmienić.Tak jak podejrzewałem krawędź na kadłubie nie powinna być prosta ale wchodzić łukiem.Ale nie byłem pewien. Dziś dopiero trafiłem na zdjęcie na którym było widać dokładnie jak powinno wyglądać. Coś się chyba na starość kurczę Waga całości 3680 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Jeszcze trochę a byś musiał sufit podnosić pewnie do 5kg dobijesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi