kojani Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Witam Czy podejmie się ktoś wykonania konstrukcji jak na zdjęciu modelu poniżej ? Pozdrawiam Kojani Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volleyboy Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Sam rysunek za wiele nie mówi wymiary, materiał.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YaneQopter Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Heheheheheh, dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
idfx Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 hehe rysunek aż za wiele mówi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojani Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 Fakt - przeoczenie W załączniku z wymiarami, materiał - może być aluminium - to nie jest rysunek tylko zdjęcie modelu 3D z programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Bardzo dobry żart kurde! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Diabelska skrzynka Link to comment Share on other sites More sharing options...
idfx Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 To tak jak by zobrazować przedmiot w środku własnego otworu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojani Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 Ale to naprawdę jest zamodelowane w 3D - tylko zastosowano mały trick, kto zgadnie jaki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idfx Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 np. zamiana osi X z osią Z ... jak spojrzę z boku ekranu otwartego bardziej niż powienien, tak że pojawia się lekki negatyw, to na ułamki sekund zaczyna mi wskakiwać prawidłowy obraz, ale .... jeszcze to pomieszanie ciemnych i jasnych powierzchni lekko zakłóca Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojani Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 Nie tędy droga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volleyboy Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Oś X, Y, Z "wklejono" nijako w środek bryły. Powstało dzięki temu te złudzenie optyczne ( Kurde chyba nadal nie to :lol: ) Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam P. Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Jakie przekroje profili, jaki budżet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek899 Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Czy jest tu coś zmienione z przenikaniem? Bo np w Nx takie rzeczy da się zrobić Swoją drogą bardzo ciekawa zagadka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojani Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 Nic nie jest kombinowane z przestrzenią roboczą, ani układem współrzędnych - jest na swoim miejscu. Żadne przenikania - oprogramowanie 3D umożliwia modelowanie tylko i wyłącznie zgodne z rzeczywistością. Ale Krzysztof jesteś najbliżej ze wszystkich. Ten efekt można uzyskać dwoma sposobami - tutaj wykorzystano prostszy. I tak już dużo podpowiedziałem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek899 Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Hmm a nie są to przypadkiem dwa osobne elementy? Ten prostopadłościan narysowany jest wcześniej, a część gdzie zaczepiony jest układ współrzędnych tworzony jest później. Kurczę, spać mi to nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojani Posted March 24, 2013 Author Share Posted March 24, 2013 Nie to jedna ramka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Pewne elementy są wygiete a nie są prostymi profilami i w odpowiedniej aksonometrii wydaje się że to bryła niemożliwa do zbudowania. Przesun minimalnie kamerę Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Daj rzuty ortogonalne to pogadamy Nie robi się nic na podstawie jednego modelu 3d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojani Posted March 24, 2013 Author Share Posted March 24, 2013 @rapier - nie są wygięte, ale to właśnie ta druga opcja o której pisałem, więc pozostaje jeszcze jedna w załącznikach metoda "gięcia" @Wojtass_nt -nie dam więcej rzutów bo nie będzie zabawy, no może na koniec żeby rozwiać wątpliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts