ReMo Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witajcie. Chcę wam pokazać bardzo fajny model Prząśniczki:) Można powiedzieć że kiedyś często można było spotkać ten model który konstrukcję miał całą balsową. Marcin (Boro09) idealnie ten model wyciął z EPP. Model Prząśniczka rozpiętość 1.7m silnik: Redox 2000/900 reg: 40A BEC serwa: HS-303 na statecznik (lub podobne) Lotki - nie wiem jeszcze jakie zastosuje Smigło: niewiadoma jeszcze Pakiet: 2x2200 3s 1x1500 3s Przwidywana waga to około 2kg Parę zdjęć: Na dzień dzisiejszy będę zabierał się za robienie nowych skrzydeł ponieważ widoczne na zdjęciu spaściłem:) C.D.N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Bardzo mi się podoba model .PRZĄŚNICZKI. szukam planów i nic nie mogę znaleś Czy taki zestaw można gdzieś kupić jeśli tak to proszę o informację Z góry dziękuję . Pozdrawiam Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Zestaw można nabyć u kolegi jutro podam namiary, Planów niestety nie udostępniam, bo pracuje jeszcze nad poprawkami. Chyba że kolega Boro09 z RC-FPV się zgodzi. Model naprawdę godny polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 skrzydła chcesz laminatem pokryć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Pierwszą wersję zrobiłem z pokryciem laminatu, lecz wyszły mi ciężkie te skrzydła. Teraz chce zrobić keson malutki, gdzieś 4 cm paska laminatu, i usztywnić również spływ włóknem. A całość pokryć folią. No chyba że macie jakieś propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 ja będe robił takie skrzydła zobacz moze ci pomoże: http://www.saumodelarnia.fora.pl/f3-modele-zdalnie-sterowane,58/condor-f3j-m,2477.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Rozmyślam jeszcze:) Nie jest to jeszcze bardzo duże skrzydło więc myślę ze folia będzie odpowiednia, pod folią wzmocnienia z rowingu węglowego i tkaniny szklanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Proszę o te namiary co do kupna tego modelu, jeśli jest to możliwe Pozdrawiam Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Prace idą dalej: P.S co do kontaktu do kolegi który Prząśniczkę wycina to nick: MarcinxD z tego forum Z rc-fpv.pl nick: Boro09 Tam kierować PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Mam pytanie. Czy centropłat już od początku był dzielony na pół czy to Twoja inwencja. Pytam bo jestem zaskoczony, że skrzydła będą dzielone na 4 części. Trochę nietypowo no i jakieś tam osłabienie skrzydła. Wiem że to do FPV więc akrobacji nie będziesz robił ale model będzie za to ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 NIe skrzydła będą dzielone na dwie części. Musiałem pierwsze centropłat zrobić w celu dobrego usadowienia rurki aluminiowej 9mm i prętów węglowych. Teraz centropłat będzie przyklejany do reszty skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zamiast ciężkich serw standard możesz spokojnie użyć kilkunastogramowych TP MG90 S na metalowych trybach. Używam je w latających skrzydach od 160 do 200cm rozp. Do 200cm bo nie mam większego ale będę miał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Wybrałem serwa Skrzydło: Corona serwo Slim CS239-HV Stateczniki standard hs 303 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Właśnie mówię, że wybrałes ciężkie serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Corony HV ze standardami HS303? Coś mi tu nie gra... Zawsze myślałem, że jak HV, to wyłącznie HV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 I jak oblot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi