radek872 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam w tym tygodniu do mojego kolegi dotarło zamówienie radyjko wfly odpowiednik Futaby 9cap .Cena z kosztami przesyłki 850zł w zestawie znajduje się nadajnik moduł HF na kwarc, dwa odbiorniki 9 kanałowe FM i PCM + wyłączniik zasilania. Po wyjęciu z pudła zaskoczyło nas wykonanie wszystko dopracowane obudowa solidna materiały ok.Zabralismy sie za testy w programowaniu jest bardzo proste kazdy kto miał juz jakies radio z wyswietlaczem bez problemów sobie poradzi.Żeby nie było tak kolorowo radyjko ma drobną wadę pakiet nadajnika jest w koszyczku i zaskakuje w blaszki do których mozna przylutowac gniazdo na własny pakiet i po problemie.Poniżej zdjecia radyjka.Dodam ,że na żywo wygląda profesionalnie jak Futaba 14mz czy podobne Link do sklepu http://www.wflysz.com/prodshowe.asp?ProdNum=1707&zid=200605311300353778613
mammuth Opublikowano 23 Grudnia 2007 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Kiedy mozemy oczekiwac testow zasiegu ?
radek872 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2007 Chyba dopiero na wiosne ,ale niespodzianek nie bedzie. Radio w papierach ma taką sama moc wyjsciowa jak Graupner od MX 12 po MC 24 dlatego spodziewamy sie około 50m zasiegu na złozonej antenie tak jak jest to w MX12 M 16S MC10 MC12 MC24 no chyba ,że producent nas oszukuje,ale certyfikat i nagrody firma otrzymała także to co podali powino sie sprawdzic powinno heh w praktyce zobaczymy
Bizon3D Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Sorry ale do 14MZ tego nie porownuj BO GRZESZYSZ !!!
chiboogi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 SORRY ale do 14mz to nie da sie porownac tego radia. No chyba ze da sie porownac malucha do mercedesa. W prawdzie maja tez po 4 kola i jednym zapasowym Pozatym patrzac na wyswietlacz i jego boczne czesci to wogole odpada. Wyglada dosc tandetnie....
mammuth Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zwracam uwage, ze pytanie bylo o zasieg radia - a nie czego kopia/odpowiednikiem jest :roll:
Łukaszeq Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 czekam z niecierpliwością na testy ! radyjko bardzo fajne chociaż cena trochę duzą ale jak na tą klasę
Yahoon Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 cena trochę duza ale jak na tą klasę Jeśli radio jest funkcjonalnie wiernym odpowiednikiem Futaby 9Cap to cena nie jest duża. Minusem jest tandetny typowo chiński wygląd i jakaś specyficzna modulacja PCM, która działa tylko z odbiornikami Wfly.
Boogie Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 akaś specyficzna modulacja PCM, która działa tylko z odbiornikami Wfly. Z tego co wiem to tak samo jest z Futaba , JR i innymi. Odbiorniki w trybie PCM dziala tylko z nadajnikami tej samej firmy.
radek872 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pierwsze testy na wiosne jak kolega poskłada Katane z Chin 2m tez ciekawostka pewnie pojawi sie na forum. Z 14MZ faktycznie przesadziłem to chyba skutki tego szoku jakiego doznałem bo na zywo radio wygląda serio profesionalnie do Futaby 9cap jej faktycznie blizej menu jest podobne.
kkdarch Opublikowano 10 Marca 2008 Opublikowano 10 Marca 2008 Czy ktoś jeszcze posiada tą aparaturkę.Proszę o oceny jak to działa ,czy są jakieś problemy ,jak z serwisem i kwarcami ?Moim zdaniem fajne radyjko miałem okazję potrzymać w sklepie 4hobby.Dzwoniąc do sklepu uzyskałem informacje że pasują kwarce e-skeya.Mam tylko pewne wątpliwości jak to będzie się sprawowało bo z zewnątrz jak kolega radek napisał wygląda dobrze no i za tą cenę mam dziewięć kanałów i dwa odbiorniki.
piotr Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 jak się spawuje ta aparatura?? są może już pierwsze testy na lotnisku???, jestem ciekaw co do niej bo mi braknie kanałów, a 9 to już było by coś
Mareq Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wiosna się kończy a testu zasięgu ni..........
Mareq Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Teraz przyszło lato... i nadal cicho w temacie...
h3nry Opublikowano 2 Lipca 2008 Opublikowano 2 Lipca 2008 Lato w pełni ....> 2,4GHz http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7171 .....gdzie obiecane testy ? :faja:
skidan Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 przyszła wiosna 2009. I dalej nic :ble:
Dj. Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Testu nie bedzie,...pewnie rozpadło sie na półce z bezczynnosci, a miało byc podobne do 9CAP....
radek872 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dokładnie leży na półce znajomy kupił napalony na modelarstwo i do dzis nic. Latał jedynie na symku :? :? postaram sie go namówić na jakies testy. Znalazłem cos takiego może to komuś naświetli sprawe http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=749697 i instrukcja http://www.rztec.se/Datablad/WFT09.pdf PS gdyby to było moje radio w ten sam dzien bym to wszystko opisał EDIT : Dowiedziałem się, że na radyjku były już loty na modelu Miracle 900 i radyjko nie zawiodło
Swift Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam Aparatura jest dalej do znabycia m.in. w HiModel za 243 USD plus przesyłka (wersja 35 MHz) LINK Ciekaw jestem tylko jakości wykonania, szczególnie mechaniki drążków. PP
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.