Arni Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 27 minut temu, robas69 napisał: Dziękuję Ci bardzo. Czy tym modelem z tą masą i obciążeniem powierzchni można choć trochę polatać w termice, czy tylko silnik? Hej tak jak pisałem wyżej , Fox ma profil typowo termiczny ładnie łapie kominy i kręci podstawową akrobację . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Nie zauważyłem, że napisałeś wcześniej. Dziękuję Ci bardzo. Udanych lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 W dniu 1.05.2022 o 22:42, Arni napisał: Hej tak jak pisałem wyżej , Fox ma profil typowo termiczny ładnie łapie kominy Z tą termiką to bym nie przeceniał. Pierwowzór był projektowany stricte jako szybowiec akrobacyjny. Dopiero przedłużone końcówki skrzydeł dały mu charakter bardziej uniwersalny, nadający się do przelotów. A model, choćby z profilem termicznym (choć nie znalazłem żadnego potwierdzenia, że dostał taki profil), przy tym obciążeniu powierzchni i relatywnie małej rozpiętości będzie miał dużą prędkość ekonomiczną - żeby złapać termikę będzie wymagał szerokich i solidnych kominów. Więc podstawowym jego przeznaczeniem jest akrobacja, a termika będzie pewnie jego trzecio- czwartorzędowym zastosowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gowkiel Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Witam, Gdzie znajduje się polana na której Panowie latacie? Z miłą chęcią bym dołączył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Nie wiem czy kolega Arni jeszcze lata ale lataliśmy między innymi na czy nad Mościckie Błota czy jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gowkiel Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Mógłbym poprosić o dokładną lokalizację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Nie sprawdzałem lokalizacji, pamiętam, że na pierwszym skrzyżowaniu z Kazimierzem skręcałem w lewo. Potem chyba przy ujęciu wody lub rzeczce - może szeroki rów melioracyjny skręcałem w lewo, potem po jakiś czasie w prawo i już byliśmy :-). Ale byłem też w innych miejscach, tam gdzie było równo i płasko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 29 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 W dniu 1.05.2022 o 22:42, Arni napisał: Hej tak jak pisałem wyżej , Fox ma profil typowo termiczny ładnie łapie kominy i kręci podstawową akrobację . Jestem z Wejherowa, mogę prosić o kontakt? Do Betlejem itd mam stosunkowo blisko a chciałbym przewietrzyć modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Polatane w lany poniedziałek w miłym towarzystwie Pozdrawiamy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi