Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Wakacje można już dobrze poczuć, zatem czas zacząć zbrojenie. Buduję mojego pierwszego wielosilnikowca do ESY. Będzie to dobre rozwiązanie na bardziej wietrzne walki.

Cały zestaw wygląda tak:

cdn9.jpg

Malowanie wybiorę spośród tych.

vzpm.jpg

jyab.jpg

Jeszcze nie wiem, ale chyba będzie khaki żeby pasował do Jastrzębia, którego ostatnio budowałem :)

Wyposażenie jeszcze nie kupione, ale na pewno już nie długo będę coś skrobał :)

Opublikowano

Ok, zaczynamy :)

Zacząłem od zaokrąglania wszystkiego co trzeba.

Nadałem kształt gondolom silników.

vzff.jpg

pnfi.jpg

Zmontowałem usterzenie.

xhma.jpg

I zaokrągliłem kadłub.

57pu.jpg

Na razie tyle :)

Opublikowano

Coś się ruszyło :) Przyszło wyposażenie.

th4b.jpg

Kadłub już z zamontowanym usterzeniem. Są również karabiny na nosie i gniazdo strzelca tylnego.

w6ii.jpg

I wzmocnione skrzydło z oznaczeniami.

s6oq.jpg

b8qz.jpg

Wilkowi podwozie nie chowa się do końca, więc zrobiłem kawałek wystających kół z EPP.

r4fa.jpg

Są też już wloty w gondolach. Regle będą mieć dużo miejsca i odpowiednie chłodzenie.

x7x3.jpg

I jeszcze zbliżenie na nos i forumowy akcent :)

ijk7.jpg

Skoro strzelec tylny ma swoje miejsce, to trzeba mu było dać coś do rąk :D Z resztki balsy, tektury, patyczków higienicznych i prętów węglowych zrobiłem mu karabiny.

93f7.jpg

I na miejscu. Muszę trochę oczyścić to miejsce no i wstawić człowieka, który będzie chronił mój tyłek :P Myślę, że to całkowitym wykończeniu i malowaniu, fajnie to wyjdzie :)

zfq2.jpg

Opublikowano

Fajna robota, ale w ESA zabronione sa wszelkie ostrze przedmioty wystajace z kadluba lub skrzydel. W przypadku kraksy z twarza zawodnika nawet chirurg tego nie wyciagnie... Tak wiec do fotek super sprawa, ale na zawody musisz to wyciagnac.

Opublikowano

Tak, tak przed zawodami karabiny z dzioba wyciągnę, nawet dlatego, że przy jakimś kraszu czy twardszym lądowaniu porozrywa mi się nos. Oczywiście z kwestii bezpieczeństwa i regulaminu też :)

Opublikowano

Posunęło się sporo. Nie robiłem niestety zdjęć i mam tylko to jest na chwilę obecną :)

iggr.jpg

79il.jpg

2fqn.jpg

iy0q.jpg

Będę jeszcze poprawiał i dodawał szczegóły, bo jest sporo niedokładności :)

Opublikowano

Wilk już pare dni temu został oblatany a za nim już pierwsze walki i cięcia i co ważne jeszcze ani razu nie stracił swojej bibuły :) Model jest super stabilny, zwrotny i szybki i przy wietrznych walkach na pewno ma przewagę nad jednosilnikowcami. Ze swoim kolegą Jastrzębiem tworzą zgrany duet ;)

2zql.jpg

7ivh.jpg

4hhq.jpg

3fny.jpg

r4y6.jpg

bcb5.jpg

vbsh.jpg

6fp6.jpg

mez7.jpg

Zdjęcia kiepskie, ale nie było lepszego sprzętu i możliwości, a to jest wszystko co udało się wyciągnąć :)

Opublikowano

No to teraz masz arsenał że ho ho!

Bardzo piękny model. Ja ledwo nazbierałem właśnie na S.E.5a a ty w tym czasie zrobiłeś już chyba milion modeli ;)

Teraz sobie siedzę w Mielcu projektując wiatrakowiec i czekając na model zamiast z wami już dawno walczyć :/

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.