nisza Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Tak wiem mam niezłą praktykę w rzucaniu Przesunąłem SC lekko do tyłu i myślę że będzie ok, model sam szybuje i jeżeli pogoda pozwoli to przetestuje. Mam tylko jedno pytanie jaką max wagę może mieć ten model, by normalnie latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Spokojnie silnik jest mocny w tych modelach. 600-800g to optymalna waga . Legendy mówią ,że latają nawet powyżej 1 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Im cięższy model, tym szybciej musi latać. Ja ze swojego zrywałem wszystko, łącznie z kalkomanią z ogona. Najpierw był pancerny, potem lekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 No to poprawiony SC dał rezultat taki ze modela zaczął latać w miarę normalnie tylko jest straszne podatny na wiatr wylądowałem nim tak daleko i to na dodatek w rzepaku że całe nogi mam poharatane i z ledwością go znalazłem i teraz mogę stwierdzić jedno serce na pewno biło mi mocniej kiedy latałem cessna 480 bo model latał perfekcyjnie nie bał się jakiś tam słabych podmuchów wiatru był bardziej zwrotny tylko że cessna odbyłem 20 startów i ani razu nie wylądowałem w dodatku co start to nowe śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 jest straszne podatny na wiatr to go teraz dociąż Wsadź mu ze 100g, ale tak co by nie zmienić SC. Zacznie latać szybciej i pewniej. Fajnie, że zmiana SC pomogła. Ten model był projektowany do latania bez lotek. I rzeczywiście lata wówczas super łagodnie. Spróbuj tylko SW i SK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udało się model teraz lata jak na pioniera przystało tylko po dzisiejszych lotach pękła ta rurka w skrzydłach i tu moje pytanko na co wymienić aby tak nie pękała tak szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Pręt szklany lub rurka węglowa o średnicy 6/4 ., standartowa jest 6/5 najlepiej do środka wkleić kołek bukowy 4 mm i będzie spokój Każdy model "Pioniera" ma ten samą wadę i rurka pęka mi 3 locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Pręt szklany lub rurka węglowa o średnicy 6/4 ., standartowa jest 6/5 najlepiej do środka wkleić kołek bukowy 4 mm i będzie spokój Każdy model "Pioniera" ma ten samą wadę i rurka pęka mi 3 locie A rozumiem postaram się wkleić w środek kołek a mam jeszcze 1 pytanko czy skrzydła wklejać na stałe ? cz nie ma obawy ze się wysuną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 pręt węglowy fi-6 google "bixler mods" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Pamiętaj ze jak je się wklei to będzie spory problem z przewozem modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Tutaj chodzi o wklejenie kołka bukowego w bagnet. Nie w skrzydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Ale zapytałem tez o wklejenie skrzydeł na stale 1 czy trzeba (wysuną się podczas lotu ?) 2 czy się opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Więcej kłopotu z naprawą przy sklejonych skrzydłach i kłopot w transporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Ale zapytałem tez o wklejenie skrzydeł na stale 1 czy trzeba (wysuną się podczas lotu ?) 2 czy się opłaca 1.nie trzeba. 2.jeśli nie kraksujesz modelu raz w tygodniu i nie wozisz go samochodem to można. Patentów na zabezpieczenie skrzydeł w tych modelach jest tyle co modelarzy. Zapinki, spinki, zatrzaski, gumki, rzepy, magnesy i w końcu rurki ciasno pasowane do bragnetu i wklejane w skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Dziękuję wszystkim za rady dzięki wam potrafię wylatać cały pakiecik i wylądować Ale mam jeszcze pytania: 1) pakiet o pojemności 2200 mAh ile czasu powinienem na nim latać zanim będzie " wyraźny spadek mocy " 2) jaka wartość powinienem ustawić dla tej baterii na ładowarce (zaznaczone na czerwono) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Prąd ładowania ustaw na 2,2 czyli 1c pojemności aku . Jeżeli chodzi o czas pracy i rozładowanie akumulatora to kup sobie miernik z alarmem http://abcrc.pl/buzzer-miernik-tester-1-8S-lipol lub poszukaj takiego na allegro ustawiasz sobie alarmowanie na poziomie 3,8V i wiesz kiedy trzeba lądować. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Czyli to co zaznaczyłem na czerwono mam ustawić wartość 2.2 A ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar1967 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Czyli to co zaznaczyłem na czerwono mam ustawić wartość 2.2 A ? TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisza Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Dziś taka łądna pogoda, więc postanowiłem sobie polatać. I moje latanie skończyło się tak: samolot z 30metrów lecąc w dół z gazem na maksa uderzył w kamień. ( oślepiło mnie słońce) ku mojemu zdziwieniu połamało się tylko śmigło, samolot się rozkleił, odkleił się silnik i lekko pogiął się przód samolotu. Z takiej prędkości z Cessny nie zostało by nic, a tu właściwie nic się nie stało. Mógłby mi ktoś poradzić jak wyprostować ten przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 ugotować - zdziwisz się jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi