Skocz do zawartości

Energy 3D - rozp. 920 mm

Marek_Cm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No mocuje się na nylonowe, bo w razie czego puszczą i mniejsze straty. Stalowe to wyrwą wszystko wręcz jak to się mówi z jajkami.

Opublikowano

Ja używam śrub stalowych z nakretkami kłowymi i raczej podwozie się złamie lub wykrzywi.

Jeżeli kleisz skrzydło,to warto je czymś dociskać .Jakąś liswą lub liniałem stalowym.Nie ma mowy wtedy o skrzywieniu

Opublikowano

tu chodziło oto że żeberka się skrzywiły mi jedno wyżej inne niżej...teraz wyrównywałem każde do listewki.

Złamałeś Prawa Autorskie :devil: :devil:

A serio to coś to mnie nie przekonało.

Opublikowano

Kwazio,

no tak inaczej wektor siły mniejszy moment zginający. Wątpię czy to coś pomoże . A ja stosuje tylko nylonowe śruby bo wole wymieniać śruby niż wręgę podwozia .

Opublikowano

Witam !

Model zmierza ku końcowi skończyłem skrzydła i kadłub jeszcze stateczniki i wyposażenie właśnie a propo wyposażenia jaki silnik polecacie taki w granicach 1.5kg ciągu? zrobiłem model bardziej pancerny i waży tak jak stoi 670g wiec strzelam jakies 1.2kg teraz silnik ale pod regiel 25A cos takiego realne?

Opublikowano

1.2 ciągu na 25A to przy 3 celach

przy 4 można zejść poniżej 20 ale po co?

jest temat ,ktoś na forum szukal wlasnie silnika 1.5kg do 25A

tamten facet chyba chce użyć regla 25A i uzyskać 2kg ciągu ale niestety nieda się na 3 celach

a nie widziałem jeszcze regulatora 25a który by 4 cele obsługiwał

Gość Anonymous
Opublikowano

Dobra chłopaki dzięki nie kombinuje bo wakacje się kończą a na HC nie będę czekał. Kupuję Ray C3536/08 zostajemy przy pierwszej wersji.

Opublikowano

Ten silnik jest bardzo fajny daje na smigle 9x6 1200g ciągu. Ostatnio próbowałem z drewnianym smigłem Top Flite 10x6 i dawał 1300g ciągu. Jednak zdecydowanie zostane przy śmigle APC 9x6 dlatego że ma wiekszą sprawność przy mniejszych obrotach. Jak dopisze pogoda to oblatuje energy w niedziele. Miałem kłopoty z wyważeniem bo niestety ogon sporo waży, przypuszczam że w wersji spalinowej łatwiej ustalić prawidłowy SC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.