ŁukaszBełchatów Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam. Chciałem prosić o pomoc w doborze śmigła do modelu P47 z zestawy Baby warbirds. Seryjnie śmigło było trópłatowe bez oznaczenia skoku i średnicy. W sklepie zamiennik kosztuje 30 zl. Pomyślałem więc aby zakupić śmigło dwupłatowe ale niewiem jakie wymiary mają być... Model ma rozpiętośc ok 800mm, silnik bezszczotkowy... Zamierzam kupić śmigło i piaste. Na youtube widziałem takie modele ze śmigłami dwupłatowymi... Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziekuje za porady i odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Napisz jaki masz konkretnie ten silnik ... nazwa, moc, obroty a coś się poszuka bez tych informacji ani rusz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Średnicę tego 3łopatowego zmiaerzysz bez problemu. Ja i koledzy stosujemy przelicznik: srednica 2łopatowego x 0,78. Natomiast skok trochę mniejszy w 2łopat niż w 3łopat. Jesli 3łopatowe miało skok - np 9" to 9:0,78=11,52' dla 2łopatowego. Oczywiście tak dokładnie po przecinku nie dobierzesz więc 11" wystarczy. Będzie to pewnie śmigło GWS więc rozpiętości w skoku też nie będzie za dużo tym bardziej , że śmigieł zawsze mamy więcej - różnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszBełchatów Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Niestety niemam oryginalnego śmigła... odnośnie silnika również nie mogę znajść informacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Ale skoro jest w handlu to są znane jego wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszBełchatów Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Przy zamawianiu śmigła dzwoniąc do sklepu zamawia się zamiennik do tego modelu... Niestety nie mogę znajść w internecie jakichkolwiek wiadomości na temat silnika lub śmigła... Znalazłem coś takiego: http://www.ebay.com/...-/140858204759. Wynika z tego opisu ze silnik 1550 kv a śmigło 7/6 trójłpatowe. Co do śmigła to zastanawiam się czy 7*6 nie będzie za duże.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Zastosuj takie jak ja w swoim Huricane ESA, 8x4x3. Rozmiarowo taki sam model jak Twój. A jak chcesz dwułopatowe to 8x4, Jak będzie się silnik grzał to zejdź do 7x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Jak może być 2łopatowe mniejsze od 3łopatowego?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszBełchatów Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dziękuję za pomoc. Kupię śmigło i zobaczymy czy silnik się będzie grzał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi