robertus Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Tak to wyglądało. Wypadł zaraz po wyrzucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz120 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Potwierdzam to przeżycie, sam tak miałem w Beta 1400. Wtedy chyba coś mi się odłączyło jeszcze i nie mogłem sterować. Jednak samolot robił za swego rodzaju spadochron dla pakietu i wylądował na plecach, ale był cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Nie będziesz zadowolony z tego modelu... Dużo napraw... Za grubą kasę... :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz120 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Lockheed Martin F-35 Lighting II General Dynamics F-16 Fighting Falcon Z tym, że wersja F-35A ma zastąpić F-16, F-35B ma zastąpić "Harriery", F-35C ma zastąpić F-18.Konkstrukcja uniwersalna oraz prostrza i tańsza w budowie i eksploatacji. Twórca F-16 zapomniał dodać, że do uruchomienia F-16 potrzebny jest pluton z drogim i specjalistycznym sprzętem, w dodatku F-16 jest niczym Audi czy VW - tylko na równe i ładne asfaltowe drogi.F-22 ma zastąpić F-15 i nikt nie robi aferek To tak jak twórca AK47 kpił by sobie z karabinku HK416 czy G36. F-16 jest konstrukcją fajną mimo swoich 40 lat. Ale trzeba iść z duchem czasu.Jako model F-35 jest bardzo prosty w porównaniu do innych modeli myśliwców, a z tego co widziałem na internetach jest najlepszym wariantem dla konsensusu jakości latania i długości lotu. Ten filmik to pokazuje -> Wiem, że jestem amatorem w dziedzinie modelarstwa, to nie znaczy, że nie mam żadnej wiedzy na temat lotnictwa wojskowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 To dlatego,że F-35, jak i w sumie większość nowoczesnych myśliwców mają relatywnie duża powierzchnię skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz120 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Pochwalę się swoim drugim samolocikiem, który sam wykonałem. Niestety, bardzo problematyczny. Jak by nie patrzeć jest drugim zrobionym F-35, więc trzecim wykonanym :vPewnie nie mam ręki do tych lotek całych śmiesznych, wiele prób robiłem i miałem problemy. Jak nie z kątem silnika, tak z lotkami... Chociaż jedyne co potrafię robić, to pancerze, które żywotność samolotu zwiększają kilkakrotnie, co przykładem był ten F-35, który krecił 11 razy i wychodził z tego lepiej jak samoloty z niezniszczalnego EPP Nie wiem czemu w planach nie było nic o kącie silnika, a wręcz jego nie było... Na zdjęciu jest widoczny.F-35 w skali ~1:16, ważył z pakietem 400 gram (po paru kretach i wzmocnieniach i cięższym pakiecie 480 gram).Póki co zraziłem się do latania i na szczęście wyjeżdżam.Gdy powrócę, może znowu zrobię F-15, albo F-22 jak znajdę jakieś sensowne plany. Ostatecznie SU-(30 może).Filmów nie wrzucam, bo to śmieszne wrzucać, samolot, który lata jak chce i nawet pętli ani beczki nie chciał zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 W tego typu napędzie oś silnika jest w osi kadłuba ,nie stosuje się żadnych pochyleń czy przechyleń - może jakieś luzy czy brak sztywności sterolotek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz120 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Jestem początkującym konstruktorem, więc wszystko możliwe. Moim najlepszym i sprawdzonym rozwiązaniem jako sterolotki to zawiasy z klocków lego, które były w F-15. Poczytam w internetach po angielsku, jak ten konstruktor planów z FRCFoamies ma na to sposoby i jak to robi. Nie mam też za bardzo narzędzi do robienia od zera.Wrócę, to się pobawię jeszcze, nie będę się poddawał. Jak widziałem na YT to ta konstrukcja jest dla początkujących i bardzo świetnie lata i się spisuje, no i dłużej samolocik jest w powietrzu, niż samoloty 4 generacji o bardziej strzelistej konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi