Poligon Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 No własnie zauważyłem ze potrafi długo długo sobie leciec na wysokosci 1 1.5 metra ;] a u mnie porosły drzewa i podejscie jest dosc skomplikowane ale jak na pierwszy raz to w sumie bylo calkiem ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Z tego co pamiętam to mój EG potrafił nieraz przelecieć ok. 70m na wysokości do 1m. Poprostu to trzeba wyczuć. robiąc klapy w EG spowodujesz, że wcale nie będzie chciał lądować. Dokładnie tak. Klapy w EGPro powodują że po lądowaniu szukam modelu w drugiej wiosce :mrgreen: A tak na poważnie to ja zmiksowałem sobie lotki tak że mam albo klapy albo.....jak to się nazywa.....(lotki obie do góry). Wtedy model szybciej traci wysokość (szybciej ląduje), teraz praktycznie do ręki :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 A tak na poważnie to ja zmiksowałem sobie lotki tak że mam albo klapy albo.....jak to się nazywa.....(lotki obie do góry). Wtedy model szybciej traci wysokość (szybciej ląduje), teraz praktycznie do ręki Ja to nazywam klapolotki. :?: Właśnie o to mi chodziło. Lotki do góry i model w ręce. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poligon Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Kurde troszke pogubiłem sie teraz czyli lotki musza byc do gory obie zeby tracił predkosc szybciej ? czy w dół :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Obie lotki do góry jakieś 10mm,tak żeby jeszcze można było po załączeniu klapolotek sterować. Ster wysokości ok1mm do 2mm w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Obie lotki do góry jakieś 10mm,tak żeby jeszcze można było po załączeniu klapolotek sterować.Ster wysokości ok1mm do 2mm w dół. Czy aby na pewno? Lotki w dół i ster wysokości też w dół co do wartości wychyleń powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Kurde troszke pogubiłem sie teraz czyli lotki musza byc do gory obie zeby tracił predkosc szybciej ? czy w dół :oops: I tak i tak. W dół - to klapolotki, w górę to lotkohamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poligon Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 WOW ! :shock: teraz to juz kompletnie mi sie porypało ;] ale dojdziemy jakos do ładu ! teraz to czekam na nowe skrzydła Aa i jeszcze jdeno pytanko : jak sciagałem model z brzozy to zleciał centralnie smigłem pionowo w stertę kamieni i wał w silniku sie wykrzywił. po wlaczeniu silnika strasznie bił , zdemontowałem owy silniki na imadełko troszke młotkiem przypukałem i niby jest dobrze nic nie bije. czy moze tak zostac ?? czy trzeba koniecznie wałek w silniku wymienic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jeżeli nie bije to może zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poligon Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 ok !zobaczymy jak to bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ale dla pewności, jeżeli będziesz miał chwilkę czasu, to wymień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poligon Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ja mam silnik PLUSO jak szukałem na necie to nie moglem znalesc czesci zamiennych tzn . wału, czy mozna jakos wsadzic inny wałek ? od innego silniczka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 czy mozna jakos wsadzic inny wałek ? od innego silniczka ? Pewnie, że można tylko wymiary muszą się zgadzać (oczywiście średnica i ewentualne wyżłobienie na pierścień zabezpieczający w wale, jeżeli takowy jest ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam ,wczoraj oblatałem mój nowy nabytek a raczej syna , wrażenia powiem tak lata sam a z lądowaniem bez problemowo dziś wylatałem dwa pakiety koło domu jedyne co do poprawki to skłon silnika na pełnym gazie ciągnie go do pionu w górę z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Z tym skłonem to faktycznie trzeba powalczyć. W moim EG wsadziłem 3 podkładki i jest jeszcze mało. Model naprawdę przyjemny do polatania około domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Prawie rok temu dostałem w prezencie piękną paczkę z zawartością opisywanego tutaj już na 66 stronach - EGP. Modelik sobie leżał, a ja dojżewałem do jego poskładania, abym z nadejściem wiosny /a może nawet w trakcie łagodnej zimy/ mógł się wreszcie porządnie nauczyć latać i nie być wyłacznie tym "od roboty i obsługi technicznej". Składanie tego modelu jest wyjątkowo proste i nawet nie muszę specjalnie się wysilać, aby domyślać się co do czego ma pasować i jak to zrobić , aby pasowało. Cały ten temat przeglądnąłem /nie twierdzę , że dokładnie przeczytałem wszystkie wpisy/ i wydaje mi się, że było dosyć mało fotek z fajnymi wzorami malowanie tego modelu. Może ktoś dysponuje jakimiś wzorami malowania wierzchniej powierzchni skrzydeł? Na razie zrobiłem sobie na spodniej powierzchni taką kratowniczkę: , w różnych kolorach, aby lepiej widzieć szybowiec na tle nieba i aby wiedzieć czy lecę poprawnie, czy też nie śmigam "do góry nogami". Malowałem to spreyami specjalnymi do styroduru, w kolorach matowych, które widać na fotce z wyposażeniem, jakie zamierzam wsadzić do kadłuba. Kadłub jest też już przygotowany na sklejenie, ale najpierw muszę polutować te wszystkie druty i złączki, przymierzyć to i sprawdzic , jak działa i czy działa. Tak sobie te połówki kadłuba leżą: Malowałem nawet jakieś próbki upiększenia tej wierzchniej powierzchni przy pomocy woskowych kredek wnusia, ale moje uzdolnienia plastyczno-artystyczne oceniam, jako zdecydowanie niedostateczne. Może góra zostać taka trupio blada, ale może ktoś mi podsunie jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witaj Kolego ! Najbardziej podoba mi się w Twoim "WARSTACIE" na krzesełku poduszeczka pod pupkę...ale nam to przysługuje w tym wieku w "abonamencie"...Moja rada: wzmocnij kadłub wegielkiem-natnij delikutaśnie steropianik oprzyj pręt węglowy o obudowę "plasticzaną - zakończ za ststecznikiem OBUSTRONNIE'-na klej dobry soudol/ chba poprawnie napisałem/ .Proste a wart...Pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojott Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Panowie, jeszcze jedno pytanie. Mam założony taki zestaw: Silnik Ray 3530/14 + regiel Ray 25A serwa Hitec 2x HS-55 i 2x TP MG-16R pakiet Turnigy 2200mAh 3s Czytałem gdzieś w tym temacie, że przy identycznym zestawie nie trzeba wklejać kulek, bo SC jest idealnie ustawiony, dlatego też podczas składania ich nie wkleiłem. Tymczasem teraz dokładam dwie kulki na tył i jeszcze jest za mało...Co może być tego powodem przy dwóch takich samych zestawach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Prawdopodobnie pakiet nie wcisnąłeś max. do tyłu. Ja mam wyposażenie FPV i latam bez kulek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojott Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Raczej odpada ta opcja, pakiet był wciśnięty najdalej jak tylko się dało, ale sprawdzę to jeszcze jak tylko przyjdzie mi nowe serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.