wicher123 Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Witajcie.Mam silnik wiekowy chyba O.S 91 Surpass II.Podczas ostaniego sezonu koledzy mówili mi,że trzeba w nim ustawić zawory.Wpadał w wibracje na wolnych obrotach,gasł często itp.W tym sezonie jeszcze do niego nie zaglądałem.Czas to zrobić.Pojadę z nim do kolegi,który wie o co chodzi,lecz prosił mnie o dane szczegółowe odnośnie tego silnka.Co silnik to się inaczej ustawia.Może ktoś z Was pomóc mi i podpowie jak to się robi,jakie powinny być parametry?Byłbym bardzo wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Szczelina - to najwazniejsze - na zimnym silniku od 0,01 do 0,25 mm. Większosć ustawia na obu zaworach 0,25 ale część - niepamiętam teraz czy na wydechu 0,25 , a na ssacym 0,01mm. Dużo tu na forum o tym pisaliśmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher123 Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 Dzieki,właśnie szukam na forum,ale chyba z wyszukiwania powinienem pałę z wykrzyknikiem dostać ;( Dzięki Irek za wskazówki,o to właśnie kolega chyba pytał Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietka Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Dzieki,właśnie szukam na forum,ale chyba z wyszukiwania powinienem pałę z wykrzyknikiem dostać ;( Dzięki Irek za wskazówki,o to właśnie kolega chyba pytał Wojtek, mam taki sam silnik i instrukcję oryginalna do niego. Jak chcesz to Ci przyślę. Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 http://www.osengines.com/manuals/index.html edit: ale mam nieodparte wrażenie że tam "starych" instrukcji brak ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MASK Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Do FS 91 S II jest tam instrukcja. Luzy zaworowe w zakresie 0,04 - 0,1 mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher123 Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 Dziękuję bardzo za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny88 Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Witajcie.Mam silnik wiekowy chyba O.S 91 Surpass II.Podczas ostaniego sezonu koledzy mówili mi,że trzeba w nim ustawić zawory.Wpadał w wibracje na wolnych obrotach,gasł często itp.W tym sezonie jeszcze do niego nie zaglądałem.Czas to zrobić.Pojadę z nim do kolegi,który wie o co chodzi,lecz prosił mnie o dane szczegółowe odnośnie tego silnka.Co silnik to się inaczej ustawia.Może ktoś z Was pomóc mi i podpowie jak to się robi,jakie powinny być parametry?Byłbym bardzo wdzięczny. A tak z ciekawości to ile ma wylatane ten silnik ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher123 Posted September 20, 2013 Author Share Posted September 20, 2013 Nie wiem,kupilem samolot great planes revolver juz z nim na pokladzie,jestem jego 3cim wlascicielem.Mogl juz wylatac troszke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Stawiam raczej na zbyt bogatą mieszankę na przejściu.Owszem zawory można przeglądnąć.Ściągnij głowicę i pooglądaj zawór wydechowy.Jeżeli poprzednicy latali na paliwie z zawartością rycyny,to na zaworze wydechowym będzie nagar i może powodować niedomykanie zaworu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher123 Posted September 20, 2013 Author Share Posted September 20, 2013 Tu na początku widać jak on chodzi ;/ Muszę go trzymać na obrotach,delikatnie,bo na wolnych wpada w drgania i gaśnie ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Za bogaty na przejściu.Dodatkowo głowica w dół.Ma prawo się zalewać.Zaworów nie ruszaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher123 Posted September 20, 2013 Author Share Posted September 20, 2013 Czyli regulacja Do tego podłączona jest jeszcze pompka perry,może to też być przyczyną niestabilnej pracy na wolnych,drgań? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts