Gość Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Powiało nudą w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Dlaczego zaraz nudą. Ja czekam na oblot i ocenę latającego egzemplarza. Nie będę się powtarzał że pilnie podpatruję i sekunduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ilość obliczeń, symulacji 3D i rysowania pomimo tak małego modelu jest przerażająca a co gorsza, bardzo czasochłonna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ilość obliczeń, symulacji 3D i rysowania pomimo tak małego modelu jest przerażająca a co gorsza, bardzo czasochłonna. i dlatego tak perfekcyjnie opracowane i dopracowane modele są takie drogie... ja również na bieżąco obserwuję temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ja również stale zaglądam. Nic jednak nie piszę, bo modelarstwo na takim poziomie początkującemu godzi się jeno obserwowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Nie chcę nic mówić, ale wydaje mi się że pierwsze żeberko przy skrzydłach jest za długie, ale to tylko moje odczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Gdybyś mógł wyjaśnić o co chodzi bo nie bardzo zrozumiałem Twoją wypowiedź. Za długie na rysunku? Za duża cięciwa? Jeżeli o cięciwę chodzi to jest taka jak powinna być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ma za dużą cięciwę, ale to może tylko wina screena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Screnami 3D to nie sugeruj się za bardzo bo TC nie potrafi wyświetlić prawidłowo perspektywy, to model 3D semi-scale a więc tylko podobny do oryginału. Żebyś mógł prawidłowo określić proporcje zamieszczam screena. Zapewniam że cieciwy są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Faktycznie teraz wygląda ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Podgoniłem rysowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 ślicznie .kiedy planujesz Sławku pierwsze cięcia formatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Dzięki Andrzej Jest jeszcze do narysowania całe usterzenie, klapa kabiny. Myślę że jeszcze ze2 tygodnie i będzie gotowy do cięcia, gotow bo samo cięcie po 15 października. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Zabrałem się za rysowanie usterzenia, pionowe w pierwszej kolejności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 rysuj,rysuj... a u mnie... kadłub mojej Extry 260 PA po kraksie już naprawiony .w międzyczasie kupiłem folię w odpowiednich kolorach żeby przywrócić pierwotny stan modelu a mój dobry znajomy wykonał dla mnie naklejki EXTRA 260 według oryginału które uległy zniszczeniu. Sławku,mam kilka sztuk tych naklejek w zapasie więc jak będziesz chciał na swój model to ci je wyślę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Oczywiście że jestem chętny na nalepki, oczywiście bez PA . Walczę z pionowm. Odchudzanie modelu to skrajnie upierdliwa sprawa. Zielone elementy to balsosklejka której nie da sie uniknąć (w PA chyba też zdają sobie z tego sprawę) Reszta to balsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil S Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Witam, Projekt wyglada świetnie, podziwiam i zazdroszczę umiejętności. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy. Napewno będę śledził wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dzięki, jednak zazdrościć nie ma czego. Nadal walczę z usterzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Zabrałem się za poziomy. Grubość profilu jest dość mała a sam statecznik nie będzie oklejany pełną balsą więc muszę zatosować dźwigarek pomocnicy w postaci rurki węglowej fi4. Czy słuszne bedzie to rozwiązanie okaże się praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 widać już duże postępy Sławku . chylę czoła nad ogromem pracy tu włożonej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi