kwijatkowski Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 He He.. Czaro tez wie co to MEiL PW :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 No i się wydało... Tyle że MEiL w dziedzinie kompozytów niewiele daje, więc nie traktowałbym tego epizodu w biografii jako argumentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 przepraszam wszystkich wielkich konstruktorów i obiecuje ze sie wiecej nie wypowiem. szkoda ze zamiast merytorycznych wypowiedzi, panowie wielcy konstruktorzy, skupiaja sie na wywodach typu ja jestem najmadrzejszy bo to i tamto widzialem albo znam kogos kto to widzial itp. przypomina to troche dyskusje na forach gazeta.pl a to chyba mialo byc forum lepsze jakosciowo, czy sie myle? no nic pozdrawiam i zycze milych przechwalanek. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 pisz mądrze, bo inni to czytaja i wprowadzasz kogos w bład. Nik na pewno nie mial zamiaru Cie obrazic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 unioslem sie sorki tez nie chce nikogo obrazac, chcialem zeczowo porozmawiac o ciekawych rzeczach, idzmy w tym kieruku. (ale caly czas szukam odpowiedzi na pytanie ktore wywolaly we mnie odpowiedzi w tym watku.jesli dwuch wypowiadajacych sie konczylo MEiL, chodzilo na wyklad do dr rodzewicza, robilo przejsciowki u dr switkiewicza i dr kulinskiego to ktory z nich bedzie mial racje? glupie nie? a jednak niektorzy w tym i nie tylko w tym watku uzywli takich argumentow) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 W takim razie ciekawe kto Ci wprowadził takie nazewnictwo? Że Kulinicz to bym jeszcze zrozumiał, ale Rodzynek to nie uwierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 chyba mam, cle te przekomarzanki tycza sie slowa "plaster" uzytego przeze mnie? to to slowo nazywacie glupotami? :) ad. "Czaro" -napisalem dr Kulinski a nie dr kulinicz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 A co do rozpuszczania żywicy to najlepsza i sprawdzona metoda jest odmierzanie na strzykawki to jest tak mamy dwie 10ml i do jednej napełniamy 10ml żywicy a do drugiej , 1ml utwardzacza, obydwie proporcje wpuszczamy do pojemniczka i mieszamy.Strzykawki muszą myć jednakowej wielkości. Pozdrawiam Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 A co do rozpuszczania żywicy to najlepsza i sprawdzona metoda jest odmierzanie na strzykawki to jest tak mamy dwie 10ml i do jednej napełniamy 10ml żywicy a do drugiej , 1ml utwardzacza, obydwie proporcje wpuszczamy do pojemniczka i mieszamy.Strzykawki muszą myć jednakowej wielkości. Pozdrawiam Artur Takich głupot już dawno nieczytałem ... Jak masz dawac rady to z glową podajesz stosunek 10:1 to podaj tu i teraz konkretnie jakiej zywicy i jakiego utwardzacza czy inicjatora to sie tyczy bo inaczej to jest wsadzanie kogoś na minę ! A co jak utwardzacz jest pastą? jak go nabrac do strzykawki? a jeśli dodajemy składniki tikso żeby nam niesciekała z pionowych ścianek formy to tez na strzykawki ? przecież wtedy zawartosć procentowa żywicy i wypełniacza tikso jest inna przy dawkowaniu inicjatora niż przy samej żywicy . Rady podawajcie konkretne bo potem dzwoni człowiek który naczytał sie w internecie takiego czegos i mówi ze zrobił kadłub szybwca w pozyczonej formie ale wszystko sie lepi po 5 dniach i nie jest sztywne . Cała jego praca do smieci , zmarnowany czas ,materiał i nerwy niepotrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ale cały czas mam na myśli Żywice E-53 , E-5 ja tak mieszam i żywica za 24Godzin utwardza się na kamień. O Paście nić nie wspominałem . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 A czemu strzykawki tej samej wielkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 bo mililitry sa inne :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Tak właśnie myślałem ale bałem się głośno mówić hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 do wiekszych strzykawek wchodzą wieksze mililitry a do mniejszych mniejsze i potem sie niezgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 do wiekszych strzykawek wchodzą wieksze mililitrya do mniejszych mniejsze i potem sie niezgadza Co to nowe twierdzenie Pitagorasa :wink: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 A co do rozpuszczania żywicy to najlepsza i sprawdzona metoda jest odmierzanie na strzykawki to jest tak mamy dwie 10ml i do jednej napełniamy 10ml żywicy a do drugiej , 1ml utwardzacza, to jest to nowe twierdzenie ....dlaczego obie mają byc 10 ? a nie 10 i 1 ? przecież taka kombinacja pozwala dokładniej dozować składniki ... żeby nie offtopiczyć spytam czy wszystkie utwardzacze podajemy w takich samych proporcjach objętościowych ??? jak producent podał możliwe utwardzacze i dla jednego z nich dopuscił stosunek objętosci 10:1 to już jest to reguła? dodajmy zmienne w tym równaniu : - temperatura -wilgotność - wagomiar przygotowanej mieszanki ( tyle samo procentowo utwardzacza dla 20 gram co dla 2 kG ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubieh1 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 masy substratów wchodzących w reakcję, A NIE ICH OBJĘTOŚCI, rozwiązaniem nie są strzykawki a prosta waga dziesiętna = jeden patyk + trzy nitki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 nikt nie znalazł haczyka w moim wpisie ? ............ a tyle osób czytało umieszczony celowo ! ( ci co więdzą o czym mowa proszeni o niewykładanie kawy na ławę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Odgrzeję temat. Czy ktoś z Was w międzyczasie nie znalazł skuteczniejszego niż mechaniczny sposobu na rozklejenie 2 sklejonych elementów żywicą epoksydową? Mam do odklejenia drewnianą podstawę statecznika od rury węglowej i nie chcę uszkodzić rury. Gdyby podstawa została w całości też byloby dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 mialem podobny problem z zywica lecz po 2 tygodniach wyschnela i nie bylo juz problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.