szpieg Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam sprawa ma sie nie ciekawie mianowicie gdy podlacze serwo do odbiornika i zacznę ruszać drazkiem w radiu to serwo normalnie sie wychyla w lewo i w prawo. Ale gdy juz odepne je od odbiornika i odepne zasilanie i chce ruszyć orczykiem serwa ( normalnie ręką pociągnąć za orczyk to ani drgnie ) Dodam ze to serwo standard corona metal gear Rozebrlalem całe sprawdziłem działanie bez obudowy i jest to samo Prosze o pomoc bo juz nie wiem co jest a dodam jeszce ze wsumie zamówiłem 5 serw identycznych i WSZYSKIE 4 działają normalnie tzn ze jak ciągnę ręką za orczyk bez zasilania to normalnie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Jeżeli pod prądem działa to w czym leży problem? Bo chyba latając ręcznie nie ruszasz dźwignią? Podczas pracy serwo "jęczy" jakby miało ciężko czy chodzi jak pozostałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam sprawa ma sie nie ciekawie mianowicie gdy podlacze serwo do odbiornika i zacznę ruszać drazkiem w radiu to serwo normalnie sie wychyla w lewo i w prawo. Ale gdy juz odepne je od odbiornika i odepne zasilanie i chce ruszyć orczykiem serwa ( normalnie ręką pociągnąć za orczyk to ani drgnie ) Dodam ze to serwo standard corona metal gear Rozebrlalem całe sprawdziłem działanie bez obudowy i jest to samo Prosze o pomoc bo juz nie wiem co jest a dodam jeszce ze wsumie zamówiłem 5 serw identycznych i WSZYSKIE 4 działają normalnie tzn ze jak ciągnę ręką za orczyk bez zasilania to normalnie chodzi Serwem nie powinieneś kręcić "na sucho" bo możesz pozrywać zębatki nawet metalowe to jest normalny objaw serwo jest nowe czyli jeszcze nie wyrobione i wcale nie musi się kręcić bez zasilania ważne że sie kręci jak podłączysz zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 "Poważny problem z serwem" :D:D Wszystko działa ale jak chce na siłe to się nie da Na gwarancję !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Do HK na gwarancje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 To była ironia Twój problem polega na tym, że problemu nie ma. Tak to działa. To nie micro serwo za 15zł, które obrócisz palcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Sprawa sie wyjaśniła rozkrecilem obydwa serwa i porównuje je jedyne co sie róznilo to oś na której obracają sie zembatki w jednym była zbyt krótka i nie wchodziła w otwór w górnej obudowie serwa . Dałem dłuższą i obraca sie juz w palcach tak jak pozostałe 4 Ale teraz mam gorszy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 ?? Poruszałeś w palcach i już nie chodzi pod prądem ... ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Wysyłanie serw do HK na gwarancję to pikuś i 100% pewność, że dostanie się nowe lub zwrot kasy (w punktach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Gorszy problem polega na tym ze zgubiłem śrubkę mocującą orczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 khmmm ... nie wiem co zaradzić, faktycznie tragedia bo to platynowe na specjalne zamówienie z sekretnym skokiem gwintu. Kiedyś widziałem w HK paczkowane po 100 sztuk, ale sztuka po $5 z zastrzeżeniem o konsekwencjach prawnych w przypadku plagiatu ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakiglawstogusiana Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Wykrył usterkę choć każdy się "podśmiewywał" - zwracam honor bo mnie też temat rozbawił, a tu prosze, blokowanie się trybów - i mogło dojśc do awarii w powietrzu. A co z tym "gorszym problemem"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Kolega zgubił śrubkę od orczyka .. post nr. 10 a osią serwa się nie kręci od tak sobie i nie wymusza piłowania zębatek ... serwo to nie wentylator .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 strasznie trywialne co poniektórzy maja problemy w życiu, jak by prawdziwych nie zaznali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ale tak poważnie to faktycznie zebatka mogła wpowietrzu wyskoczyć i mogło by sie serwo zablokować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 znalazłeś,zdobyłeś tą śrubkę ?jeśli nie to ci ją wyślę... PRIORYTETEM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 To poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Norbert .. bo już podejrzewamy, że nas wkręcasz ... rozejrzyj się wokół, pewnie potykasz się o podobne, jeśli nie takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj123 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 -----Wysyłanie serw do HK na gwarancję to pikuś i 100% pewność, że dostanie się nowe lub zwrot kasy (w punktach)------ Niestety muszę Cię zmartwić- ich podejście jest kosmicznie fatalne, raczej porównał bym to do "sprzedać i zapomnieć". Kupiłem u nich sporo rzeczy i teraz wiem, że "platinum membership" to nic nie warty szajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi