Skocz do zawartości

Mod. SIG 1/6 Piper J3 CUB + silnik spalinowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jasne że chodzi o świece w silniku żarowym:D Mylący jest temat ( RCG 15ccm) Oczywiście podłączałem świecę na zewnątrz niestety brak żarzenia... Dziwne, bo żarnik jest cały nie ma żadnych widocznych uszkodzeń..

Opublikowano

No to masz odpowiedź. 

Przy okazji popraw temat. Jako autor wątku masz taką możliwość w zaawansowanym edytorze <<więcej opcji>>. (np "+ silnik spalinowy")

Opublikowano

Jak na świecy jest przejście (sprawdzone miernikiem), to do sprawdzenia jeszcze styki w żarce. Resztki oleju potrafią skutecznie izolować.

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

UPS myślałem że RCGF to tylko kosiarki do powietrza ... Fakt w żarowym tylko świeca zdecydowanie macie rację ;) . Obecny trend to raczej przerabianie wszystkiego na benzynę widać paliwa tanieją i stosunek ceny nitro do benzyny biorąc jeszcze pod uwagę zużycie 4 razy mniejsze załatwia temat .

Opublikowano

Podawałem zasilanie bezpośrednio na świecę - bez klipsa ale bez skutku. Dziwne bo w sumie jest przejście-sprawdzałem miernikiem...

Opublikowano

Z akumulatora krecę rozrusznikiem wiec mysle ze jest dobry... dziwna sprawa kupie w tym tygodniu nową świecę i okaże się co bylo nie tak:)

Opublikowano

nie no proszę Was nie miejscie mnie za głupka:D Oczywiście podłączane było przez panel startowy. Uprzedzę kolejne pytanie podłączone było pod żarzenie świecy nie pod starter:)( taką pomyłkę mam za sobą, świeca grzała wtedy krótko ale intensywnie)

Opublikowano

Okazalo sie ze uklad zarzenia jest uszkodzony. Dziwne bo panel jest nowy.. Sprawe rozwiazalem dwiema zarowkami 21W podpietymi szeregowo-rozwiazanie prowizoryczne ale dziala:)

Zastanawiam sie tylko gdzie w silniku asp jest regulacja wolnych obrotow w instrukcji niestety nie napisali....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.