robertus Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 I nie chodzi mi o przerobienie aparatury, tylko o przerobienie sobie tego w głowie Latam już na Mode 2 prawie trzy lata i zastanawiam się, czy nie opłacałoby mi się przestawić na Mode 1 lub 3 z uwagi na to, że wyrzucam model prawą ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Myślę, że jednak lepiej byłoby poćwiczyć wyrzuty lewą ręką . Szybciej dojdziesz do wprawy w wyrzucaniu niż przestawieniu się na inny mode . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Popieram kolegę wyżej. Więcej modeli rozbijesz od nauki innego mode niż od wyrzucania modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja też latam na mode 2 i też rzucam prawa ręką i nie widzę problemu. Może tylko dla mnie bardziej ważne jest mieć przy wyrzucie więcej kontroli na gazie niż lotkach/wysokości? Może nie tak ważne niż korzystne bardziej sie zastanawiam nad przejściem w kontrolę lewy drazek gaz/lotki, prawy drazek wysokosc/kierunek(mode4?) A to po to żeby na jednym drążku kręcić rolling harriera:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A to po to żeby na jednym drążku kręcić rolling harriera:D Na dwóch też można bez problemu. Kwestia treningów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Tak wiem, oglądałem wiele filmów i wszystko jest do opanowania. A tak jak wyżej pisali nauka nowego moda pogrozy modele tak że chyba to jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Mozna wziąć na lotnisko wyrzucacza modeli np narzeczoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Mozna wziąć na lotnisko wyrzucacza modeli np narzeczoną Tylko, żeby się nie pocięła śmigłem przy wyrzucie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Jak to mówią, umiesz liczyć, licz na siebie. Kilogramowego Su-22 mi nie było łatwo wyrzucać, nie raz kończyło się przyziemieniem, w końcu kupiłem dla niego gumę. A ciągu to on ma 1:1 z wagą. I tak sobie pomyślałem, że gdybym miał lotki lub chociaż wysokość na lewym drążku to szybciej był zareagował na zachowanie po wyrzucie, lub nawet mógł od razu delikatnie zaciągnąć wysokość. Ech. Pewnie i tak nie będę kombinował, ciekawi mnie, czy ktoś może tak zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Często jest to kwestia techniki rzucania. Model ma mieć na wstępie prędkość, a nie wysokość, o czym nie jeden już zapomniał. Ja przeszedłem z mode 1 na mode 2 jak miałem 14 czy 15 lat. Ojciec dał mi radio i kazał lecieć. Nie miałem wybory. Poleciałem. Póżniej nie robiło mi to już różnicy. Dzisiaj robi. Ciężko mi się lata w mode 1. Jakoś te drugie ustawienia są bardziej przyjazne. Fajna ta twoja Suka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Mam znajomego co lata na wszystkich modach wystarczy dać mu apkę w ręce, powiedzieć jaki mode i śmiga jak szalony .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Jeżeli umiesz latać tylko tak pożądanie Ja latam juz 7 lat nie tylko modelami bo mam jeszce PL(G) To sobie poradzisz z przejściem na inne mode ja próbowałem i jakoś to wyszło tylko z przejściem musisz zacząć od czegoś typu miniówka 1,5m tak zeby był tylko ster kierunku i wysokości . I wtedy nawet jak rzucisz to leci samo prosto. Tylko nie rozumiem po co sie przesiadc na inne modę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Sztuką by było, gdyby nie wiedział jaki mode ma ;-). Fakt faktem ludzie, którzy latają w realu szybciej łapią o co chodzi w RC. Dałem kumplowi TRexa 700N, zrobił zawis bez problemu, a jest tylko obstruktorem na śmigłowcach. Też tam czasami gdzieś latam. Fajna zabawa, ale jakoś ciągnie mnie do modeli..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 I tak sobie pomyślałem, że gdybym miał lotki lub chociaż wysokość na lewym drążku to szybciej był zareagował na zachowanie po wyrzucie, lub nawet mógł od razu delikatnie zaciągnąć wysokość. Możesz spróbować na mode 4.Ja latam na mode 4 kombatem(lotki i wysokość chodzą "po szynach") natomiast szybowcem czy śmiglakiem na mode 2 na którym się uczyłem latać. Nigdy nie miałem z tego powodu problemów.Przestawia się to w głowie automatycznie po pierwszych ruchach drążkiem, jeszcze na ziemi.. Podobnie miał mój syn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi