Rafulss Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam. Jak w powitaniu napisałem to właśnie to czynię a więc temat tyczy się mojego modelu Kutra Rybackiego. Budowę w pewnym stopniu wzorowałem na Czeskich planadach kutra „LINDA” Całość wykonana jest z sklejki. Model wyposażony został w elektronikę RC ponadto posiada dźwięk syreny oświetlenie i ruchomy w pełni funkcjonalny maszt który opuszcza sieć do wody. A wiec tak wyglądały pierwsze kroki „walki” z kadłubem. Pokład został wykonany z paneli Potem nadszedł czas na budowe sterówki Całość po pomalowaniu i wykonaniu imitacji nitów oraz dodaniu okien wygladała jak dla mnie ciekawie lecz ktoś powiedział ze wygląda jak altanka dla lalek ;p Po położeniu farby podkładowej na kadłub przyszedł czas na malowanie końcowe ja dobrałem takie kolorki ;-) Pierw poszła czerwień Next żółty Wiadomo linia wodna na czarno i oczywiście nazwa Jak widzicie jest tutaj juz pare elementów : częściowy maszt radar oświetlenie itp. Oświetlenie w prowizorycznej ciemni ;p Tutaj dodam jeszcze footki z wyposażenia przed malowaniem Teraz wkleję fotki z dziewiczego rejsu oczywiście Marcin był obecny przy pierwszym wodowaniu. A tak sie prezentuje kiedy sieci były w wodzie a tak wygląda obecnie. To tyle jak na moj pierwszy temat ;-) mam nadzieje ze wyczerpujaco ;p piszcie co i jak ;-) Pozdro All Special Pozdro Sandra, Marcin ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dla mnie bardzo fajny, ładny i staranny. Patrząc na tę głowę karasia z tyłu sterówki stwierdzam, że łowisz tylko giganty Możesz podać więcej danych? Wielkość, masa i jakieś dane elektroniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Mi brakuje numeru na burcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Moderowano dn. 26/11/2013 przez Idfx Część dyskusji została usunięta, gdyż nie wnosiła nic do wątku i zaczynała kumulować OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Moderowano dn. 26/11/2013 przez Idfx Część dyskusji została usunięta, gdyż nie wnosiła nic do wątku i zaczynała kumulować OT. No i pierwszy raz mnie się podoba taka szybka reakcja moda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafulss Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam.Jak w powitaniu napisałem to właśnie to czynię a więc temat tyczy się mojego modelu Kutra Rybackiego. Budowę w pewnym stopniu wzorowałem na Czeskich planadach kutra „LINDA” Całość wykonana jest z sklejki. Model wyposażony został w elektronikę RC ponadto posiada dźwięk syreny oświetlenie i ruchomy w pełni funkcjonalny maszt który opuszcza sieć do wody.A wiec tak wyglądały pierwsze kroki „walki” z kadłubem.Pokład został wykonany z paneli Potem nadszedł czas na budowe sterówkiCałość po pomalowaniu i wykonaniu imitacji nitów oraz dodaniu okien wygladała jak dla mnie ciekawie lecz ktoś powiedział ze wygląda jak altanka dla lalek ;pPo położeniu farby podkładowej na kadłub przyszedł czas na malowanie końcowe ja dobrałem takie kolorki ;-)Pierw poszła czerwień Next żółtyWiadomo linia wodna na czarno i oczywiście nazwa Jak widzicie jest tutaj juz pare elementów : częściowy maszt radar oświetlenie itp.Oświetlenie w prowizorycznej ciemni ;pTutaj dodam jeszcze footki z wyposażenia przed malowaniemTeraz wkleję fotki z dziewiczego rejsu oczywiście Marcin był obecny przy pierwszym wodowaniu.A tak sie prezentuje kiedy sieci były w wodziea tak wygląda obecnie.To tyle jak na moj pierwszy temat ;-) mam nadzieje ze wyczerpujaco ;p piszcie co i jak ;-)Pozdro AllSpecial Pozdro Sandra, Marcin ;-) Jeśli chodzi o wymiary toDługość 102cmWysokość 83cmSzerokość 35cmWaga do zwodowania ok 10kgZasilanie to aku żelowy 6V 2.5AhSilnik klasy 540 + wał stały + śruba 4 łopatyOświetlenie i dzwięk działa pod zestawem 4x1.2V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Kurcze spory, ze zdjęć nie wygląda na tak dużego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Te modele są bardzo stabilne na wodzie. Duży, powinien pociągnąć mały ponton z właścicielem. Według planu to chyba jest za duża odległość między daszkiem a górną ramką okien. W 2009 r. zbudowałem Lindę połowę mniejszą, 500mm. Pomimo wolno obrotowego silnika pływa wystarczająco szybko i bardzo ładnie. Kamerka na takim kutrze jest bezpieczna. Mam film z pływania. Muszę umieścić na YT. Już umieściłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Fakt spory. Teraz widzę Rafał, żeś z Knurowa, machoczek opłynięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafulss Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 NIeee ja tam wole "Leśny" w Gierałtowicach Wkleję jakis film w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafulss Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Te modele są bardzo stabilne na wodzie. Duży, powinien pociągnąć mały ponton z właścicielem. Według planu to chyba jest za duża odległość między daszkiem a górną ramką okien. W 2009 r. zbudowałem Lindę połowę mniejszą, 500mm. Pomimo wolno obrotowego silnika pływa wystarczająco szybko i bardzo ładnie. Kamerka na takim kutrze jest bezpieczna. Mam film z pływania. Muszę umieścić na YT. Już umieściłem Jeśli chodzi o ten film to widzialem juz go ok rok temu jak moja łajba była w budowie i na dodatek na czeskiej stronie wiec nie wydaje mi się że jest to twoja łajba albo mamy do czynienie z mega wielkim przypadkiem ze sa 2 identyczne modele a kapitan ma bliźniaka który steruje tak samo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 To Ci się tylko wydaje. Film został zmontowany z filmów mojego archiwum. Zdjęcia tego modelu są na mojej stronie http://www.rcmodelfordon.zafriko.pl/kat/statki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi