Depesz Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Taki mały konkursik, bez nagród . Co to będzie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Catalina ? Przy dodawaniu postów i tematów, proszę nie klikać kilka razy 'Napisz'. Przy obecnych problemach technicznych, jest wrażenie, że coś się zacieło, jednak posty i tematy są dodawane. Wystarczy odświerzyć stronę. A ten temat dodał się 4 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Samolot CATALINA?. P.S O Szymek-98-PL był pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 u mnie zdjęcie się nie otwiera i nie wiem co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 u mnie też dlatego zgadywalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Fotka była, ale się zmyła . Przeprasza za offtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 spruce goose ew.china clipper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Boeing 314 China Clipper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Hubert byłeś bardzo blisko. Boeing będzie z pewnością jednym z naszych kolejnych projektów. Wojtek wygrał, będzie to Clipper China o rozpiętości 98" napędzany czterema silnikami elektrycznymi (w opcji silniki żarowe). Część z Was pewnie wie, że wraz moim serdecznym przyjacielem Mietkiem Krystą jesteśmy wielkimi fanami wodnosamolotów. Z racji faktu, że szukaliśmy dużych makiet wodniaków z mizernym skutkiem, postanowiliśmy coś z tym zrobić. To co widzicie na zdjęciu to pierwsze cięcia prototypu, który ma zapoczątkować (jak Bóg da) całą serię zestawów typu short kit, kit i full kit wodnosamolotów w skali giant. Zamiarem naszym jest stworzenie doskonałych "surówek" do zrobienia makiet i pół makiet zaprojektowanych i wykonanych przez modelarzy, a nie wielkie koncerny. Bardzo proszę, byście wzięli pod uwagę fakt, że jest to nasz początek i w związku z tym byście byli wyrozumiali podczas relacji z budowy naszego pierwszego "dziecka", co oczywiście nie znaczy, że będziemy obojętni na konstruktywną krytykę i porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Powiem że strzelałem ,bo zdjęcie było niewidoczne.Ale innych możliwości raczej nie było. A propopo wodnosamolotów.Rozpoznajesz ten model? Na razie tylko w malowaniu ,ale myślę już nad pływakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jasne, że poznaję. Szkoda, że jak po niego przyjechałeś, nie było mnie w domu i nie mogliśmy się poznać osobiście, ale myślę, że da się to naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 to trzymam kciuki za powodzenie projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 to trzymam kciuki za powodzenie projektu Trzymaj, trzymaj, ale co najważniejsze, to chce Cie zobaczyć w Narewce, koniecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekkr Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 mówiłem żeby dać tylko jedną wręgę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Trzymaj, trzymaj, ale co najważniejsze, to chce Cie zobaczyć w Narewce, koniecznie! to da się załatwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 A tak to się zaczeło, po wielu godzinach przy komputerze Mietek w końcu odpalił pierwszy plik. Ważniejsze elementy są cięte ze sklejki lotniczej 3 mm. Ta sklejka jest tak solidna, że laser miał ciężki orzech do zgryzienia. http://www.youtube.com/watch?v=7o9WYH9yjww Do zestawu dołączone będą nazwane przez Mietka "ustaw" pomoce, które ułatwią proces składania kadłuba modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekkr Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Już w krótce po tym logo poznacie, że to będzie wielkie, i przeważnie będzie startowało z wody, będzie opracowane w profesjonalnych programach CAD, na bazie najlepszych planów jakie można zdobyć z zachowaniem praw autorskich, z wykorzystaniem naszej wiedzy modelarskiej i modelarzy zaprzyjaźnionych, będzie wykonane z najlepszych dostępnych materiałów przy użyciu technologii lasera, cnc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 No logo zacne, życzę powodzenia i już zbieram kaskę na jakiś ciekawy kit. Mam nadzieję, że nie będzie to kolejna opatrzona Catalina lub strażacki Canadair , ale może coś ciekawszego - jest tych konstrukcji od groma. Wiem, że trudno o plany, ale może coś Beriewa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekkr Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Nic z tych rzeczy, przynajmniej na początek. To jest martin cliper china 98". Reszte projektów będziemy pokazywać na naszej stronie. oczywiście priorytet mają konkretne zamówienia. napewno będzie martin mars, grumman albatros, solent, grumman duck. i inne sugestie zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Inicjatywa godna pochwały. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi