endriuRC Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jacek zamawiałeś w tym sklepie czeskim? Jak tak to powiedz ile tam wysyłka kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jacek zamawiałeś w tym sklepie czeskim? Jak tak to powiedz ile tam wysyłka kosztuje. Cytat z poprzedniego postu: "Ja kupowałem go tutaj: http://agtom.eu/pl/s...835-08-red.html, ale 4 lata temu (wtedy był jeszcze złoty)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Myślałem że zamawiałeś coś innego jeszcze w tym sklepie, ale ok dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tak,ten silnik ray też ma taki rozstaw 19/16,nic nie będę musiał przerabiać Jakie masz serwa ?,ja zobaczę jak sprawują się te... http://abc-rc.pl/SG-92 Wyposażenie jeszcze nie doszło....czekam. Filmik z oblotu wkleję musowo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Serwa tak jak pisałem wcześniej - RCX SG90 1,6kg 9g - odpowiednik Turnigy Tg9 (najzwyklejsze chińczyki-plastiki ) Twoje, to już "pełen wypas"- karbonowe - będziesz pan zadowolony Czekam na filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Po oklejeniu wygląda teraz tak: Wciąż jeszcze czekam za łożyskami do silnika (zamówione w niedzielę a wysłane dopiero we czwartek ). Założyłem zastępczy silnik - Ray 2836/10 (wyciągnięty z motoszybowca) ; gabaryty identyczne jak Power HD, rozstaw otworów identyczny ale niestety ich położenie jest obrócone o 90 stopni i przewody zasilające musiałem wyprowadzić przez otwór nawiewu, lecz czego się nie robi dla latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Wygląda bombowo..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Pikny handymann czekam na filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Andrzeju filmik już był z oblotu post nr. 37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 No patrz kurde, jechałem od pierwszej strony i przegapiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jacekecaj możesz napisać parę słów o tym odbiorniku ze zdjęcia-Delta 8 - Chciałbym go zastosować do Hitec-a flash 7. Cena jest atrakcyjna w stosunku do Optimy -ale to zawsze chińczyk ! więc wolę się dowiedzieć co nieco od użytkowników. Nic nie mam do chińczyków ! sam tam czasami coś kupię ,ale doświadczenia mam różne. Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Odbiornik FrSky Delta - 8 bindował się bez problemów z modułem Spektra 2,4 GHz , który miałem w aparaturze Hitec Optic 6. Był tylko jeden warunek - musiałem zaktualizować oprogramowanie modułu do najnowszej wersji czyli 3.0 Nie znam aparatury Optic Flash -7 ( ta aparatura ma zdaje się moduł niewymienny , zabudowany wewnątrz) ale przeglądając specyfikację widzę, że współpracuje z odbiornikami Minima więc myślę, że z Deltą powinien też działać. (w specyfikacji modułu Spektra był opis, że aby współpracował z odbiornikami Minima wersja oprogramowania powinna być zaktualizowana), wiec stąd moje wnioski. Więc nie pozostaje Ci nic innego jak kupić odbiornik i sprawdzić (w instrukcji dołączonej do odbiornika są podane sposoby bindowania odbiornika z różnymi systemami FrSky, Futaba , Hitec) Ostatecznie jednak zrezygnowałem z modułu Spektra i założyłem moduł FrSky głównie ze względu właśnie na cenę odbiorników. Drugim powodem było zmniejszenie się zasięgu po zmianie oprogramowania modułu ale tylko z odbiornikami Optic, które miałem. Przy mniejszych modelach, którymi latałem przy nodze nie miało to zbytnio znaczenia ale gdy założyłem go do motoszybowca to w termice potrafił zadziałać fail-safe na około 450-500 m. Ale to już inna bajka - nie szukałem przyczyny tylko wymieniłem moduł Spektry na FrSky i latałem już motoszybowcami prawie do utraty kontaktu wzrokowego . Jesienią zeszłego roku sprawiłem sobie Taranisa i jest jeszcze ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam po dłuższej przerwie....Model w końcu gotowy do oblotu (planuje dziś późnym popołudniem,może się wichura uspokoi) Zastosowane wyposażenie : silnik Ray- C2836/10 regulator- ZTW 30A serwa Tower Pro- SG-92R pakiet lipol - 2200mAh 3s Śmigiełko chwilowo to które było w zestawie. Waga do lotu wyszła 650G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Osobiście najlepiej mi się lata na pakietach 3s 1300 mAh; przy 3s 2200 mAh był dla mnie za ciężki na dziób, chyba, że tak jak pisał Kacper do latania podczas wiatru. Jak poradziłeś sobie z przewodami - wierciłeś nowe otwory mocujące silnik? Czekamy na filmik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie Jacku, otworów nowych nie wierciłem,wykorzystałem te oryginalne, a z przewodami poradziłem sobie w ten sposób......udało się i jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam ...Dziś wstępnie oblatałem model.Model bardzo fajnie lata,fajnie kręci beczki,jest szybki i zwinny.Fajna zabawa,.... Filmik wkleję później,przyczyna.......brak operatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Filmiki z oblotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 elegancko ten model sam lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Sobotnie popołudnie na lotnisku... :D Było super... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi