Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Opis będzie skromny, bez dużej ilości fotek. Jedziemy: W paczce dostajemy wydrukowane kartki z pobieżnym opisem budowy (sam opis jest ok, ale fotki słabej jakości - może kolejne wersje na CD?) Wycięte elementy, niektóre luzem, niektóre jeszcze w balsie do wyciągnięcia. Tutaj info dla producenta - niektóre linie cięcia są zygzakowate jakby CNC miało luzy... pare elementów też nie jest ucięte do końca - trzeba odcinać nożykiem. Oprócz tego dostajemy trochę balsy. I tyle. Na pierwszy ogień poszło skrzydło - pół godzinki i mamy już trochę zrobione. potem jeszcze kawałek maski silnika. fotki:
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 W oryginale tez było takie kanciaste ?? Reszta na razie wygląda obiecująco.
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 Całość będzie szlifowana. Na zbyt wielkie tempo nie liczcie -mam sesję
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zdecydowalem sie na instrukcje drukowana z tego powodu iz wilu modelarzy mowilo iz nie chce korzystac z komputera przy budowie ale wersja z planami i instruckja na CD ciagle chodzila mi po glowie i od polowy nastepnego tygodnia bedize dolaczony Cd z fotkami oraz instrukcja w pdf tutaj mozna zciagnac zdjecia z budowy zamieszczone w instrukcji. http://217.113.230.114/pzl_p11.rar
Rafal B. Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Marcin zapewne to oszlifuje jak i niektóre insze części. A tak to martwiłbym się składania skrzydła w powietrzu może wyjść troszku koślawo.
Irek M Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Tomek - z tych fotek widzę jak narazie, że to porazka!
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 120 zł. Pozostałe elementy : dodać do tego 2 deski balsowe. Bedziem dłubać. Myślę, że przy odrobinie samozaparcia i umiejętności można będzie uzyskać z tego fajne latadełko.
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 fokker ty widze jestes strasznie pesymistyczny juz nie jednokrotnie tylko krytykujesz i nie mowie tu tylko o tym modelu ale i innych twoich postach na temat innych modeli pozdrawiam
olo Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Kilop za pomysł masz + i to nawet dużego Ale czemu te laser wycina w takie zygzaczki i z tego co widać to niektóre elementy są jakby za bardzo kanciaste? Może trzeba jeszcze dopracować szczegóły a potem to sprzedawać?
Irek M Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Ten Twój akurat krytykuję bo ja bym wstydził się wypuścić produkt tak niedokladnie wykonany. Co do innych modeli, przytocz nazwy 3 modeli, które krytykowałem.
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 Proponuję poruszyć kwestię oklejenia i wyposażenia. Ja planuję Oracover, 4 serwa 9g (HS55 lub podobne), silnik Emax http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p5261_CF-2805.html Lipo 2S 800 - 1000 mAh a moze jakis 3S? Co proponujecie?
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Fokker , Killop koniec dyskusji o ile nie dotyczy ona PZL-ki. :twisted: Edit: Czekam na resztę zdjęć ,bo poza balsą chyba jest w zestawie podwozie ,koła i takie tam ???
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 olo dziekuje za plusa o model pytalo sie juz zbyt wiele osob i dlatego zdecydowalismy sie go juz pokazac elementy pasuja i sa zgodne z projektem co bedzie mozna przesledzic w tym watku Sklejajac nawet model plastikowy znanych firm sam dostrzerzesz jakies niedociagniecia i czesci ktore muszisz lekko podszlifowac i cos poprawic. podam przyklad rok temu sklejalem dwa model firmy kiwi tez spotalem sie z paroma takimi malymi nie dociagnieciami ale poprawilem to sam i modele lataja do dzis dnia i jestem z nich tez zadowolony . pozdrawiam
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 Czekam na resztę zdjęć ,bo poza balsą chyba jest w zestawie podwozie ,koła i takie tam ??? Wszystko masz juz na fotkach... :twisted:
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Tomek : w zestawie jest 2mm balsa na listewki i 1mm na oklejenie to wlasnie te dwie deski o ktorych pisal Anasazi. plan montarzowy 1:1 czesci w 3 deseczkach balsowych i oddzielnie te ktore sa wyciete ze sklejki i sa tez zamieszcozne na fotkach tutaj jako oddzielne . podwozie nie znajduje sie w zestawie stweirzdilem ze kazdy moze dobprac sobie takei jakie bedzie uwazal za najlepsze ja w swojej uzywam podnad skalowych kolek jakies 61mm srednicy po to by na polu lepiej sie nia startowalo jutro pokaze odpowiednie kolka ktore mozna by do niej uzyc . Chcielismy by model byl tani i dostepny na kazda kieszen i mysle ze ten najwazniejszy cel zostal osiagniety i w pelni zrealizowany.
rapier Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 podam przyklad rok temu sklejalem dwa model firmy kiwi tez spotalem sie z paroma takimi malymi nie dociagnieciami ale poprawilem to sam i modele lataja do dzis dnia i jestem z nich tez zadowolony . Ciesze sie ze jestes zadowolony ale nad jakoscia ciecia musicie popracowac Takie zygzaki i przesuniecia elementow sa raczej nie do przyjecia. My modyfikowalismy pliki wzgledniajac grubosc wiazke i materialu ( od grubosci zalezy szybkosc glowicy a to z kolei wplywa na grubosc szczeliny - im wolniej tniemy wym wiecej balsy wyparowywuje ) Jak zobaczysz np. na sklejkowe formatki to szczeliny mamy niemal jak wlos. Pomysl oczywiscie pierwsza klasa i jak najbardziej popieram i kibicuje.
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Hm , to jest jasne ,ale zwiększenie ceny o 10-20 zł wiele by nie zmieniło ,a np. naklejek większość modelarzy sam sobie nie zrobi. Mam na myśli ta młodszą część modelarzy ,bo to chyba do nich przede wszystkim jest polecany. A co z popychaczami ,orczykami itd.? Pomysł jak Olo +++++ Ale sama realizacja ,hm... uboga. Ponieważ mój projekt łosia (to być może konkurencja) ,więc nie chce aby moje wypowiedzi brzmiały jak anty reklama Twojego produktu i mam nadzieje , że tego Kilop tak nie odbierasz. Ja osobiście czekam na wytłoczkę zamiast balsowej maski silnika i zamawiam model ,dla mojego syna , zamiast jakiegoś tam Piperka z Chin , niech lata polskimi maszynami.
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 Tomek, dokładnie, model wymaga pewnego doświadczenia w budowie i umiejętności kombinowania. I sporej drobnicy w warsztacie modelarskim Mysle, ze koszt modelu bez wyposazenia RC zamknie sie w 200zl jesli doliczyc folie, klej, oraz cala galanterię. Tak więc możnaby w przyszłości pomyśleć nad wersją ''big kit'' gdzie, za cenę większą od podstawowej, dodawano potrzebną galanterię.
cobra Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Jakie są wymiary modelu i przewidywana przez producenta masa do lotu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.