Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Opis będzie skromny, bez dużej ilości fotek. Jedziemy: W paczce dostajemy wydrukowane kartki z pobieżnym opisem budowy (sam opis jest ok, ale fotki słabej jakości - może kolejne wersje na CD?) Wycięte elementy, niektóre luzem, niektóre jeszcze w balsie do wyciągnięcia. Tutaj info dla producenta - niektóre linie cięcia są zygzakowate jakby CNC miało luzy... pare elementów też nie jest ucięte do końca - trzeba odcinać nożykiem. Oprócz tego dostajemy trochę balsy. I tyle. Na pierwszy ogień poszło skrzydło - pół godzinki i mamy już trochę zrobione. potem jeszcze kawałek maski silnika. fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 W oryginale tez było takie kanciaste ?? Reszta na razie wygląda obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Całość będzie szlifowana. Na zbyt wielkie tempo nie liczcie -mam sesję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Zdecydowalem sie na instrukcje drukowana z tego powodu iz wilu modelarzy mowilo iz nie chce korzystac z komputera przy budowie ale wersja z planami i instruckja na CD ciagle chodzila mi po glowie i od polowy nastepnego tygodnia bedize dolaczony Cd z fotkami oraz instrukcja w pdf tutaj mozna zciagnac zdjecia z budowy zamieszczone w instrukcji. http://217.113.230.114/pzl_p11.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Marcin zapewne to oszlifuje jak i niektóre insze części. A tak to martwiłbym się składania skrzydła w powietrzu może wyjść troszku koślawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Tomek - z tych fotek widzę jak narazie, że to porazka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ile za to zapłaciłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 120 zł. Pozostałe elementy : dodać do tego 2 deski balsowe. Bedziem dłubać. Myślę, że przy odrobinie samozaparcia i umiejętności można będzie uzyskać z tego fajne latadełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 fokker ty widze jestes strasznie pesymistyczny juz nie jednokrotnie tylko krytykujesz i nie mowie tu tylko o tym modelu ale i innych twoich postach na temat innych modeli pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Kilop za pomysł masz + i to nawet dużego Ale czemu te laser wycina w takie zygzaczki i z tego co widać to niektóre elementy są jakby za bardzo kanciaste? Może trzeba jeszcze dopracować szczegóły a potem to sprzedawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ten Twój akurat krytykuję bo ja bym wstydził się wypuścić produkt tak niedokladnie wykonany. Co do innych modeli, przytocz nazwy 3 modeli, które krytykowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Proponuję poruszyć kwestię oklejenia i wyposażenia. Ja planuję Oracover, 4 serwa 9g (HS55 lub podobne), silnik Emax http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p5261_CF-2805.html Lipo 2S 800 - 1000 mAh a moze jakis 3S? Co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Fokker , Killop koniec dyskusji o ile nie dotyczy ona PZL-ki. :twisted: Edit: Czekam na resztę zdjęć ,bo poza balsą chyba jest w zestawie podwozie ,koła i takie tam ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 olo dziekuje za plusa o model pytalo sie juz zbyt wiele osob i dlatego zdecydowalismy sie go juz pokazac elementy pasuja i sa zgodne z projektem co bedzie mozna przesledzic w tym watku Sklejajac nawet model plastikowy znanych firm sam dostrzerzesz jakies niedociagniecia i czesci ktore muszisz lekko podszlifowac i cos poprawic. podam przyklad rok temu sklejalem dwa model firmy kiwi tez spotalem sie z paroma takimi malymi nie dociagnieciami ale poprawilem to sam i modele lataja do dzis dnia i jestem z nich tez zadowolony . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Czekam na resztę zdjęć ,bo poza balsą chyba jest w zestawie podwozie ,koła i takie tam ??? Wszystko masz juz na fotkach... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Tomek : w zestawie jest 2mm balsa na listewki i 1mm na oklejenie to wlasnie te dwie deski o ktorych pisal Anasazi. plan montarzowy 1:1 czesci w 3 deseczkach balsowych i oddzielnie te ktore sa wyciete ze sklejki i sa tez zamieszcozne na fotkach tutaj jako oddzielne . podwozie nie znajduje sie w zestawie stweirzdilem ze kazdy moze dobprac sobie takei jakie bedzie uwazal za najlepsze ja w swojej uzywam podnad skalowych kolek jakies 61mm srednicy po to by na polu lepiej sie nia startowalo jutro pokaze odpowiednie kolka ktore mozna by do niej uzyc . Chcielismy by model byl tani i dostepny na kazda kieszen i mysle ze ten najwazniejszy cel zostal osiagniety i w pelni zrealizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 podam przyklad rok temu sklejalem dwa model firmy kiwi tez spotalem sie z paroma takimi malymi nie dociagnieciami ale poprawilem to sam i modele lataja do dzis dnia i jestem z nich tez zadowolony . Ciesze sie ze jestes zadowolony ale nad jakoscia ciecia musicie popracowac Takie zygzaki i przesuniecia elementow sa raczej nie do przyjecia. My modyfikowalismy pliki wzgledniajac grubosc wiazke i materialu ( od grubosci zalezy szybkosc glowicy a to z kolei wplywa na grubosc szczeliny - im wolniej tniemy wym wiecej balsy wyparowywuje ) Jak zobaczysz np. na sklejkowe formatki to szczeliny mamy niemal jak wlos. Pomysl oczywiscie pierwsza klasa i jak najbardziej popieram i kibicuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Hm , to jest jasne ,ale zwiększenie ceny o 10-20 zł wiele by nie zmieniło ,a np. naklejek większość modelarzy sam sobie nie zrobi. Mam na myśli ta młodszą część modelarzy ,bo to chyba do nich przede wszystkim jest polecany. A co z popychaczami ,orczykami itd.? Pomysł jak Olo +++++ Ale sama realizacja ,hm... uboga. Ponieważ mój projekt łosia (to być może konkurencja) ,więc nie chce aby moje wypowiedzi brzmiały jak anty reklama Twojego produktu i mam nadzieje , że tego Kilop tak nie odbierasz. Ja osobiście czekam na wytłoczkę zamiast balsowej maski silnika i zamawiam model ,dla mojego syna , zamiast jakiegoś tam Piperka z Chin , niech lata polskimi maszynami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Tomek, dokładnie, model wymaga pewnego doświadczenia w budowie i umiejętności kombinowania. I sporej drobnicy w warsztacie modelarskim Mysle, ze koszt modelu bez wyposazenia RC zamknie sie w 200zl jesli doliczyc folie, klej, oraz cala galanterię. Tak więc możnaby w przyszłości pomyśleć nad wersją ''big kit'' gdzie, za cenę większą od podstawowej, dodawano potrzebną galanterię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jakie są wymiary modelu i przewidywana przez producenta masa do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.