mike217 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Jaki długi jest ten bagnet i z jakiego grubego materiału? Po 9 lutym mogę zrobić, jeśli masz rysunek DXF, lub DWG Zwymiarowany dokładnie tak jak ma wyglądać bagnet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Poszukam pliku i wyslę tam wszytko jest. podaj adres na jaki wysłać. Bardzo fajnie jeden kłopot z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 mike217@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 I drugie skrzydło zaczęło się składać. Pracowita sobota ale cieszy mnie bo postęp małymi krokami do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 c.d drugie skrzydło na ukończeniu jeszcze pozostało za laminować kieszeń na bagnet od wewnątrz i zamykamy skrzydło, następnie lotka i obrobić końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Też Ci idzie elegancko i to już wyższa szkoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dzięki własnie za laminowałem ale teraz myslę nad bagnetem muszę wyciąć i to mnie trochę...... . Nigdzie nie ma 4 mm duralu i zastanawiam się czy nie będzie węglowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_58_136&products_id=15289 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dzięki Krzysztof za podpowiedź zobaczę bo bagnet jest ze skosem czy dam rady tak go wyfrezować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Może niektórym wyda się to niedorzeczne ale ja bym dał ten bagnet do wypalenia z blachy stalowej i tyle. Model tego nie poczuje a może i będzie lepiej sobie radzić jak będzie cięższy. Blacha stalowa jest łatwo dostępna , bo dural 4mm jest podobnie jak 3mm ciężko osiągalny w małych ilościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Jeśli wyjdzie Ci waga 4kg to jest ok ale nie robił bym bagnetów ze stali. Te duralowe przy tych wymiarach nie są wagi piórkowej a specyfika budowy ogona każe dać do nosa trochę ołowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zobaczę w tym tygodniu skończę i zważę, wiesz każdy z nas pilnuje wagi ale prawda wychodzi na końcu budowy, Tak naprawdę wzoruje się na Twoim bo jak piszesz i widać lata poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Dural już jest więc będę wycinał bagnet. Na razie robię dziób w kadłubie robocze fotki. Może ktos ma zdjęcie kokpitu wewnątrz, będę potrzebował na wzór, oraz gdzie można kupić i jak się dokładnie nazywa materiał do wytłoczenia kabinki będę wdzięczny za podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Kabinke najlepiej tłoczy się z vivaku wpiszesz w wujka Google to znajdziesz gdzie można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 z braku laku może być PETG. Idź do Castoramy jeśli masz i poproś o podkładkę pod stołek biurowy Widziałem u nas takiego coś i wygląda na 1mm i chyba PETG wlasnie albo cos podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam. Oszklenie kabiny jest do nabycia w OldGliders.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witaj, I tak myslałem zrobić niebawem zamówię jeszcze czekam na wycięty statecznik poziomy oklejam, składam wszytko razem przed laminowaniem a następnie zajmę się kabiną pilota i oszkleniem. Zamówię na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Dotarł wycięty statecznik poziomy rozpoczynam oklejanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Weż tym czepnij w kąt i przyjedż na lotnisko..zapomniałeś gdzie się lata ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Przyjadę za tydzień bo mam jeszcze prace firmowe które muszę zrobić na wyjazd. Może jak zmienię prace będzie więcej czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi