Wojtass_nt Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 35ccm to całkiem sporo jak na takiego bocianka 25ccm też wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No to super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No to będzie holowanie. Wojciech jak przykręciłes poziomy statecznik . Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 W kadłubie zalaminowałem nakrętkę kłową, a w stateczniku dałem wzmocnienia ze sklejki która mi została z wycinanek. Skręcam to tylko 1 śrubą m4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Tak myslałem i dodam kołki ustalające. pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 jak prace przy boćku ? jak brak czasu to rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ten kto pozbywa się Boćka przed ukończeniem go i oblotem nie wie co traci Ja z każdym lotem pomimo tego, że minął już sezon a zaczyna się kolejny lubię ten model coraz bardziej. Mógłby być bardziej czuły na hamulce ale tutaj nic nie da się zrobić. Zresztą już za równy miesiąc przekonam się jak wypada na tle innych szybowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam, Praca postępuje małymi krokami. Była delegacja i wyjazd z pracy więc trochę wstrzymało ale idę krok po kroku do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam Marku, obserwuje temat i nie mogę sie doczekać na następne relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Po długiej przerwie powróciłem do tematu budowy, Kilka Fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jedno skrzydło oklejone zabieram się do pracy nad drugim i do laminowania wraz z kadłubem. Teraz tydzień w rozjazdach więc dopiero sobota pozwoli na majsterkowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Super robota ,napisz jakie wyposażenie zaplanowałeś i czy znalazłeś firmę do wycięcia bagnetów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 na bagnet fajne sa plaskowniki w obi lub castoramie rozne grubosci i szerokosci ostatecznie wytna w tabalu w lublinie jakie i z czego chcic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Mam plik do wycięcia na ploterze więc z bagnetem nie będzie problemu. Jeżeli chodzi o wyposażenie to będzie turbina pchająca, serwa hitec pakiet S4/S5 Dualski zależy jak będzie z wagą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 na bagnet fajne sa plaskowniki w obi lub castoramie rozne grubosci i szerokosci ostatecznie wytna w tabalu w lublinie jakie i z czego chcic Czy może ktoś z kolegów wyjaśnić mi dla czego nie użyć stalowego typowego bagnetu 14x2 mm? Kombinacje z materiałem, wycinanie ,pliki itd. Sporo tego jak na element gotowy i sprawdzony w setkach modeli. na bagnet fajne sa plaskowniki w obi lub castoramie rozne grubosci i szerokosci ostatecznie wytna w tabalu w lublinie jakie i z czego chcic Takie zwykłe aluminium na bagnet do modelu 3 ,5 m . Nawet jeśli PA 38 to na pewno nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Kombinacje są dla tego,że bagnet nie jest prosty tylko ze wzniosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Czyli jednak kombinacje. Wznios w skrzydle a bagnet prosty. Jest sposób-jest i bez kłopotliwych plików, psików itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 tak powodem jest wznios choć sam się zastanawiałem jak to inaczej wykonać jednak doszedłem do wniosku skoro mam plik to nie kombinuję dam wyciąć i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Z jedne strony wklejamy w szufladę ukośnie zeszlifowany do połowy bagnet prosty. Zeszlifowany o kąt wzniosu. Część zwęzona będzie z jednej strony wklejona w szufladzie w skrzydle, a z drugiej będzie prosta do wsuwania w szufladę drugiej połówki skrzydła.. Sposób sparwadzony wielokrotnie. Stosowany również przez wytwórców komercyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 i tak myslę zrobić tylko wyfrezowany przecinam na dwie połowy, zrobię zdjęcie jak dojdę do końca tematu. teraz pozostała mi jeszcze jedna połowa skrzydła do oklejenia a to trochę zajmuje czasu. Stateczni poziomy daję wyciąć ze styropianu i oklejam balsą oraz laminuję jak całosć. Kwiecień finisz i oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi