Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki długi jest ten bagnet i z jakiego grubego materiału? Po 9 lutym mogę zrobić, jeśli masz rysunek DXF, lub DWG Zwymiarowany dokładnie tak jak ma wyglądać bagnet. 

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Poszukam pliku i wyslę tam wszytko jest. podaj adres na jaki wysłać.

Bardzo fajnie jeden kłopot z głowy.

Opublikowano

I drugie skrzydło zaczęło się składać.

Pracowita sobota ale cieszy mnie bo postęp małymi krokami do przodu.

post-12589-0-33271000-1423305928_thumb.jpg

post-12589-0-32412100-1423324380_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

c.d drugie skrzydło na ukończeniu jeszcze pozostało za laminować kieszeń na bagnet od  wewnątrz i zamykamy skrzydło, następnie lotka i obrobić końcówkę.

post-12589-0-12725300-1424596340_thumb.jpg

post-12589-0-40370900-1424596376_thumb.jpg

post-12589-0-91718100-1424596420_thumb.jpg

Opublikowano

Też Ci idzie elegancko :) i to już wyższa szkoła :D

Opublikowano

Dzięki ;)  własnie za laminowałem ale teraz myslę nad bagnetem muszę wyciąć i to mnie trochę......  :wub: .

Nigdzie nie ma 4 mm duralu :angry:  i zastanawiam się czy nie będzie węglowy

Opublikowano

Może niektórym wyda się to niedorzeczne ale ja bym dał ten bagnet do wypalenia z blachy stalowej i tyle. Model tego nie poczuje a może i będzie  lepiej sobie radzić jak będzie cięższy. Blacha stalowa jest łatwo dostępna , bo dural 4mm jest podobnie jak 3mm ciężko osiągalny w małych ilościach.

Opublikowano

Jeśli wyjdzie Ci waga 4kg to jest ok ale nie robił bym bagnetów ze stali. Te duralowe przy tych wymiarach nie są wagi piórkowej a specyfika budowy ogona każe dać do nosa trochę ołowiu :)

Opublikowano

Zobaczę w tym tygodniu skończę i zważę, wiesz każdy z nas pilnuje wagi ale prawda wychodzi na końcu budowy,

Tak naprawdę wzoruje się na Twoim bo jak piszesz i widać lata poprawnie.

Opublikowano

Dural już jest więc będę wycinał bagnet.

Na razie robię dziób w kadłubie robocze fotki.

Może ktos ma zdjęcie kokpitu wewnątrz, będę potrzebował na wzór, oraz gdzie można kupić i jak się dokładnie nazywa materiał do wytłoczenia kabinki

będę wdzięczny za podpowiedz.

post-12589-0-50766500-1425122995_thumb.jpgpost-12589-0-17365900-1425123029_thumb.jpg

Opublikowano

z braku laku może być PETG. Idź do Castoramy jeśli masz i poproś o podkładkę pod stołek biurowy :) Widziałem u nas takiego coś i wygląda na 1mm i chyba PETG wlasnie albo cos podobnego.

Opublikowano

Witaj,

I tak myslałem zrobić niebawem zamówię jeszcze czekam na wycięty statecznik poziomy oklejam, składam wszytko razem przed laminowaniem a następnie zajmę się kabiną pilota i oszkleniem.

Zamówię na pewno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyjadę za tydzień bo mam jeszcze prace firmowe które muszę zrobić na wyjazd. :(

Może jak zmienię prace będzie więcej czasu. ;)  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.