miro-er1 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 rozpoczynam budowe modelu Ultimate z ponizszych planow , co prawda budowa miala sie zaczac dzis ale nie zdarzylem zakupic wczoraj depronu wiec skonczylo sie na posklejaniu i wycieciu szablonow , moze ktos juz budowal z tych planow , moze ktos doradzi cos , chetnie skorzystam z kazdej porady, ja planuje takie wyposazenie ; silnik e max cf2822 4 serwa redox 9gr reg redox 30A mam 2 pakiety 1000 oraz 1300/11v smiglo mysle ze 9x6 GWS lub TOWER PRO sf9x47 lub 10x47 GWS Ultimate NAC V1.0 - Full.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 i jeszcze pociete plany Ultimate NAC V1.0 - A4 Tiled.pdf Ultimate NAC V1.0 - Letter Tiled.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 i jeszcze pociete plany Chyba coś się nie zalaczylo... Mam pytanie czy możesz udostępnić plany? ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 sa udostepnione wyzej , nie mozna pobrac ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 U mnie wszystkie załączniki działają dobrze. Poza tym piękny modelik się szykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ultimate to bardzo fajny samolot. Dwupłat, duża powierzchnia skrzydeł, może fajnie, wolno latać. Moja wersja jest trochę przyciężkawa w stosunku do planów, bo i KFM4 i malowanie, a mimo to bardzo fajnie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 widzialem Robert zeczywiscie fajnie lata ten twoj model , ten planuje zrobic w/g planow czyli platy bede usztywnial pretami weglowymi 3mm myslalem zeby na natarcie tez dac po plaskowniku weglowym 1mmx 5mm reszta w/g planow , ale zobaczymy moze ktos cos jeszcze podpowie , jutro atakuje market , zakupuje depron i do dzieła. pozdrawiam. ja swojego nie bede malowal , mam zamiar jakies tam paski ponaklejac z foli samoprzylepnej zeby nie byl caly bialy no i nie za ciezki ,ale sie okaze w praniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja kibicuję i może też się zabiorę za budowę podobnego w bliżej nieokreślonym czasie. Zobaczymy jak to pójdzie u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Fajny modelik będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 wczoraj zrobilem skrzydla i ster wysokosci i okleilem juz je, niewiem czy jeszcze nie dac 3mm wegla w gornym placie bo dalem w dolnym , planoje na natarcie nakleic po plaskowniku weglowym 1x5mm, kadlub bede robil w weekend . sorki za slaba jakosc fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Fajnie! Zastanawiam się w jaki sposób zostanie rozwiązany napęd lotek.Pytam bo sam robiłem coś podobnego z głowy i miałem z tym problem. A mianowicie po podłączeniu obydwóch lotek łącznikiem i próbie manipulowania nimi okazało się że jedna odchyla się bardziej niż druga,działa to w obydwie strony.Może wie ktoś co z tym fantem zrobić? Pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 W moim I3D miałem coś takiego sądzę że dobrze widać na zdjęciu ale opiszę. Serwo lotki montowane w kadłubie i napędza dolną lotkę a dolna lotka jest połączona po przez popychacz z pręta węglowego z górną lotką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ja mam jedno serwo w kadłubie, zamontowane w dolnym skrzydle. Przeniesienie sterowania z dolej na górna zrobiłem za pomocą takich popychaczy i kawałków ramion od serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 W moim I3D miałem coś takiego sądzę że dobrze widać na zdjęciu ale opiszę. Serwo lotki montowane w kadłubie i napędza dolną lotkę a dolna lotka jest połączona po przez popychacz z pręta węglowego z górną lotką. Przemo a ty jakie plaskowniki dales na natarcie i czy oba plary masz wzmocnione weglem dodatkowo.??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Przemo a ty jakie plaskowniki dales na natarcie i czy oba plary masz wzmocnione weglem dodatkowo.??? Tak Mirku oba płaty wzmocnione węglem obowiązkowo a na natarcie to nie pamiętam jaki tam jest płaskownik. Aktualnie modelu już nie mam ale grubość płaskownika na pewno była mniejsza jak 1 mm a szerokość może 4 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 ja zamowilem 0,6x4 ale zamowile tez 1x5 wiec jeszcze wzmocnie ten gorny plat weglem 3mm no i na natarciu plaskownikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja mam jedno serwo w kadłubie, zamontowane w dolnym skrzydle. Przeniesienie sterowania z dolej na górna zrobiłem za pomocą takich popychaczy i kawałków ramion od serwa. To już chyba wiem w czym błąd,ja ramiona zamocowałem w połowie szerokości lotki i może dlatego nie odchylają się równocześnie.Jak będę mieć chwilę to zrobię tak jak u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Miro Ty tam masz jakąś fabrykę! Widzę że nawet masz biały depron śledzę wątek i czekam na finał. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Hee fabryki nie mam a depron jak juz pisalem kilka razy to kupuje w bricomarche we francji ,teraz nawet potanial bo za 2 plyty 1250x800 zaplacilem 5,40€ ,taniocha. Na ultimate wystarcza 1 plyta w zupelnosci, model juz prawie gotowy ,moze uda sie wrzucic kilka fotek. To już chyba wiem w czym błąd,ja ramiona zamocowałem w połowie szerokości lotki i może dlatego nie odchylają się równocześnie.Jak będę mieć chwilę to zrobię tak jak u Ciebie. Damian to ze masz popychacze w polowie lotek to chyba nie ma znaczenia moze zrobiles dzwigienki roznej dlugosci i dletego nie rowno sie wychylaja takie jest moje zdanie ja takze zrobilem nie na brzegu lotek blisko kadluba tylko jakies 10cm od kadluba tak bylo w/g planu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 obiecane fotki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi