robertus Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 jak to jest twarda masa to jest to zapewne wyważenie rotora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 tak twarda dzięki za pomoc, jak już dopisałem do postu padł regulator i dlatego silnik nie działa.A przy okazji serwa działają a silnik nie ,to tak może popsuć się regulator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 ustawiłeś zakres gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Tak jest,na początku popikał bee bee itd.wszystko ok .Ja mu w gaz a on tak jakby tylko dwie fazy były .Teraz nawet nie robi bee bee itd a serwa chodzą . Ale faktycznie spróbuje go jutro jeszcze raz zaprogramować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Przewody nie łączą albo obciążony za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 dzięki będę musiał wszystko posprawdzać ,przewody też a co do obciążenia to naładowaną miałem tylko 3S 2200 mah to może dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 tak twarda dzięki za pomoc, jak już dopisałem do postu padł regulator i dlatego silnik nie działa.A przy okazji serwa działają a silnik nie ,to tak może popsuć się regulator ? Zasilanie serw i sterowanie silnikiem to rzeczy niezależne od siebie. Jeśli silnik bez śmigła szarpie - szukaj problemu najpierw w połączeniach silnik-regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 dzięki jutro poszukam bo już wszystkie graty posprzątałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Robert sprobuj przestawic rewers na 3 kanale , ja tak mialem identycznie ,tez myslalem ze reg jest uszkodzony , pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 o dzięki czuje ,że to jest to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Sprawa się wyjaśniła. W jednym z goldów przy regielku było chyba więcej kalafoni niż cyny.Wszystko gra.Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.Teraz czekam na cieplejsze dni i w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 W jednym z goldów przy regielku było chyba więcej kalafoni niż cyny. Wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 witam sprawdzilem swoj świeżo nawinety silnik cf 2822 pod wzgledem ciągu gws 1060-2s 386g /3s786g gws 8040-2s 301g /3s 636g tower pro 8x6e -2s 309g/ 3s 655g apc 7x5-2s 236g/ 3s 492g poboru prądu nie zrobilem bo nie mam czym , ale te parametry wystarcza do malych modeli w zupelnosci. pozdrawiam wszystkich w NOWYM ROKU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 panowie jakie wkoncu lozyska sa w emaxie cf2822, bo w moim mam takie same oba i gora i dol 3x8x4 , w opisach jest ze sa 2 rozne 3x7x3 dolne i 3x8x4 gorne nic juz z tego ie kumam, czy jest mozliwe zebym wcisnąl 3x8x4 w miejsce gdzie powinno byc 3x7x3 , czy jest to mozliwe bo raz wymienialem ale kupowalem tylko jeden rozmiar 3x8x4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenerek Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Odpowiadam na pytanie: " czy jest mozliwe zebym wcisnąl 3x8x4 w miejsce gdzie powinno byc 3x7x3" - tak, jest możliwe, przy użyciu odpowiednio dużego młotka. Przepraszam, ale jakoś taka odpowiedź mi przyszła sama do głowy. Nie gniewaj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 no bez przesady, mlotkiem to ten silnik by nie wytrzymal , wczoraj przymierzalem to lozysoi 3x7x3 i z obu stron potezny luz jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 emax cf2822 ma dwa rózne łożyska. U góry srednica zewnetrzna jest 7mm a na dole 8mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 u mnie sa 2 jednakowe i moge je zamieniac miedzy soba i pasuja i do gory i na dole wczoraj sprawdzalem , a to 3x7x3 wlozylem do gory to golym okiem widac bylo ze za male jest bo lluz byl taki ze szpara byla normalnie , jak znajde chwilke to rozbiore i zrobie fotke jak to wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 A to na pewno 2822 a nie np 2812? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 tak to cf2822 2812 to chyba to samo jest emax cf2822 ma dwa rózne łożyska. U góry srednica zewnetrzna jest 7mm a na dole 8mm zrobilem fotki dla porownania lozysko 3x7x3 w gornym i dolnym gniezdzie i na linijce bo nie mam nic innego by je zmierzyc. mysle ze na zdjeciach dobrze widac , pozdrawiam wszsytkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi