posejdon1 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Witam Chciałem poprosić, jeśli ktoś ma o informacje na temat webry 40-6,5 ccm. Może wie ktoś trochę o tym silniku np. jaka potrzebna do niego świeca i paliwo. Dodam, że to wersja do samolotów nie do helikopterów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 paliwo spokojnie takie może być: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=393_396_401&products_id=15487 ewentualnie z małym dodatkiem nitrometanu ale max. 10% a świeca OS A3 będzie najbardziej uniwersalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 To jeden z lepszych silników lat 80-tych nie wymagający dodatku nitrometanu !. Po dotarciu można zastosować paliwo z dodatkiem oleju syntetycznego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Wdzięczny i trwały silnik o długim skoku, sporym momencie obrotowym. Miałem taki w ślizgu . Te silniki doskonale chodzą bez nitrometanu, w starszym egzemplarzu warto od razu wymienić łożyska bo będzie palił świece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 nie wiem jakie masz doświadczenie modelarskie , ale myśle że za wcześnie dla ciebie na ten motorek a po drugie była także zewnętrznie niemal identyczna webra speed 40 pylon która była jak mówi nazwa do wyścigu ot taka dygresja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 A ta wyścigowa nie miała przypadkiem ssania dyskiem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 W swoim czasie parę silników WEBRA 40 przez moje ręce przeszlo, jak pamiętam, a nawet jestem pewny. Nie było silnika WEBRA 40 ssanego przez dysk. Ale jakby się taki znalazł, to teraz był by wspaniałym okazem kolekcjonerskim. Jakby ktoś taki silnik posiadał, to chętnie go odkupię . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Webra SPEED 40 Pylon wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Jeśli dobrze pamiętam, to ta webra była w dwóch wersjach. Starsza z pierścieniem i nowsza ABC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 i bodajże nie chodziła bez ciśnienia ,a mam jeszcze takie wspomnienie o niej że kolega ze starogardu gdańskiego (jak czyta to pozdrawiam) wsadził ją do akrobatki f2b , przeżycie niezapomniane dla obserwujących i latającego . pokazała moc że ho ho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Faktycznie macie racje w mojej szufladzie leży golarka ssana dyskiem ale to webra 61 z pierścionkiem i bocznym wydechem . Co lepsze jest całkiem nowa muszę tylko upolować do niej kolanko i rurkę rezonansową i będzie jak znalazł do jakiegoś generatora adrenaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Webra 61 ssana dyskiem to bardzo kapryśny motorek. Mały będzie z niego pożytek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Webra 61 ssana dyskiem to bardzo kapryśny motorek. Mały będzie z niego pożytek. Witam Latałem Racingiem ssanym przez dysk. Żadnych problemów nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Myślałem o całym srebrnym, a nie o tym z czarną głowicą. Kiedyś ( oj jak to dawno było) te webry były dość popularne w FSR, mało kto pływał non-stop cały bieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 myśle że wspomnienia zagubiły wątek młodszy kolega chciałby rad na temat motorka . a nie wspomnień dziadków , choć bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Tak czy inaczej z webry będzie zadowolony dobry silnik mocny , trwały i nie wymagający kosmicznego paliwa . Nie ma to porównania do śmietników rodem z chin ASP i innego dziadostwa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 A może być świeca "o.s No.7" ? I czy jedynie paliwo castor str ? Czy można użyć czegoś co znajdziemy na stacji benzynowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 ja bym ci radził kolego poznać modelarstwo i dopiero wtedy zając się tym silnikiem .nie wiem co chcesz budować ale na początek proponował bym coś prostego i na mniejszy silnik np.2.5 -3.5 .a najlepiej poszukaj w okolicy doświadczonego kolegi który ci pomoże ukierunkować twe możliwości i umiejętności w modelarstwie gdyż myśle że są one niewielkie jak i wiedza co widze po zadawanych pytaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Czy można użyć czegoś co znajdziemy na stacji benzynowej ? klucz nasadowy ósemka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Taka świeca będzie dobra ? http://allegro.pl/swieca-r2-do-modelu-sinikow-spalinowych-na-nitro-i4089152675.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi