TeBe Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Całe to międlenie, naginanie i wyciąganie dziobu nie ma sensu. Zdecydowałem się na ostre cięcie :-) Teraz będę odbudowywał :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 To żeś przeciął ;-) Ciekawy jestem co dalej biorąc pod uwagę Twoje kreatywne podejście :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Szykuje się bixler konstrukcyjny Siadam i obserwuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zaczynam od wręgi ze sklejki 3mm na kleju poliuretanowym. Musi stężeć, dalszy ciąg jutro :-) Od razu uprzedzam, że dziób będzie konstrukcyjny, ale elastyczny. Bo pilot nadal nie ma licencji ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Teraz wygląda ja karp bez głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Produkcja nowej przedniej części kadłuba ruszyła. Znalazło zastosowanie największe jajko z wątku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44556-zapasowe-nosy-do-piankolot%C3%B3w/ Pierwsza warstwa dziobu jest zwinięta z EPP 4mm, klejona na puszce z farbą w spraju, średnica akurat się zgodziła :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Chyba sam kupię kilka sztuk jajecek na zaś ;-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 No i dlaczego mnie nikt nie ostrzegł, że używając jako przekładki folii spożywczej, to ja w żaden ludzki sposób tej rury z EPP nie zdejmę??? Bardzo k.... śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 No i dlaczego mnie nikt nie ostrzegł, że używając jako przekładki folii spożywczej, to ja w żaden ludzki sposób tej rury z EPP nie zdejmę??? Bardzo k.... śmieszne No to będziesz miał ładnie otuloną puszkę farby :-D Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Puszka nie zmarznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Skoro już tak ostro działasz - rozklej skrzydła przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Skleiłem na CA, nie mam czym rozkleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 a coś takiego ? http://hobby-model.pl/debonder-rozklejacz-do-cyjanoakryli-20ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 To nie rozpuści pianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Może łatwiej byłoby wyciąć ten dziób z kawałka EPP choćby sklejonego z kilku warstw, niż tak kombinować. Zresztą jak zostawisz to EPP 4 mm samo, to rozleci się to nawet bez twardego lądowania. Może lepiej pozostawić tę puszkę tam gdzie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Skleiłem na CA, nie mam czym rozkleić. Ja mam przy sobie rozklejacz CA, jak będę u Ciebie to będziesz mógł przetestować jak chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Można debonderem próbować, ale to wystarczy nożykiem po spoinie z CA pojeździć i puści. Jak łoże skrzydeł się przy tym nieco zmasakruje, to potem skrzydła można np. papierem okleić, żeby w miarę ściśle w kadłub wchodziły. I Darek ma świętą rację - jak już koniecznie chcesz mieć nowy przód, to lepiej go wyrzeźbić z "kanapki" z epp - a zamiast wręgi na łączeniu (mieszanie elastycznego EPP ze sztywnym drewnem to kiepski pomysł) dać bagnety z prętów węglowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Nie będzie żadnej kanapki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Tomek coś ty mu zrobił, dorysuj przedziałek na środku podwieś pozostałe jajka które pewnie wiesz gdzie kupić i będzie kawał latającego ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Grzegorzu, ja również mam nadzieję, że to tylko przejściowy wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi