Francka Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Jak zawsze piękne filmiki Wpadne do was w przyszłym roku oczywiście jak można Zawsze można jeszcze nikogo nie pogoniliśmy , a atmosfera u nas jest super i nie kończący się sezon . Zimą latamy na hali lub jak jest pogoda na lotnisku narty mamy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PysiuJP Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 albo jak nie ma pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Dzisiaj Mateusz wykonał siedem udanych pierwszych holi modelem senior telemaster z silnikem zdz40cm3. Zostało wykonać kilka prób z krótszą linką holowniczą i po 10 latach przerwy holowane starty szybowców powrócą na Cyc. Marek również poprowadził dzisiaj mojego promyka jak po sznurku co mam nadzieję zmobilizuje go do budowy makiety szybowca . Link do filmiku z pierwszych startów poniżej 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mooseman Opublikowano 18 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 A tu filmik z dzisiejszego latania Jak zawsze fajnie spędzony czas na lotnisku http://www.youtube.com/watch?v=5rCnpZVnS_g 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Poniżej film (oglądać w HD) z lotu jak w tytule: Vintage F3A - Pysiu - 4 Października 2015 Subskrybować i lajkować jak się podobało. Do zobaczenia na lotnisku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 24 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Nasze lotnisko zrobiło się bardzo popularne po nalotach młodzieży , dołączyli do nas nowi przyjaciele : I to z całą rodziną Dziś była pogoda na piątkę z plusem takiego tłoku nie było dawno wrzucam tylko 1 zdjęcie a filmik wrzuci Adam trochę pózniej oj działo się działo 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mooseman Opublikowano 24 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 No to filmik z dzisiejszego latania Dziś dzień pełen atrakcji: Po 10 latach przerwy - holowanie na "Cycu" "Telemaster" Pysia i "Promyk" Pawła Poza tym prawdziwy zlot helikopterów (co widać na zdjęciu p. Franka), pierwszy lot i lądowanie Any AcroMasterem, jak zawsze ekscytujący pokaz latania śmigłowcem Adama oraz przeloty "Promykiem" Pawła Zapraszam! http://www.youtube.com/watch?v=9rg0qa4WlJk 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Nic trza składać na takiego Promyka :-). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Witajcie,atmosfera suuuper tak jak i pogoda.latanko super.ja też polatałem godzinke u siebie w samotnopści ,przed pracą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mooseman Opublikowano 25 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Dzisiaj może pogoda nie była najlepsza, ale atmosfera jak zawsze super Ciąg dalszy holowania i wiele innych atrakcji , a poniżej cały lot Rafała "Goblinem" Zapraszam! http://www.youtube.com/watch?v=lRxIySMEWYY http://www.youtube.com/watch?v=nMv7Y53bWpI 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Fajnie zmontowane filmy, szkoda, że mnie nie było 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Wczorajsze holowanie już bardzo poprawne na wysokość 400-550m, do pełni szczęścia pozostało jeszcze przetestować start przy wschodnim wietrze. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyAudio Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Tak jest, fajnie było, szybowce, śmiglaki i inne fajne latacze jak zawsze przygód nie zabrakło, dzięki wszystkim za pomoc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A ja zacząłem sklejać z planów Sopwith Camela konstrukcja sosna i balsa jutro powstawiam jakieś zdjęcia.na razie kadłub w 90% sklejony.pozdrowienia dla wszystkich. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PysiuJP Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 piotrek ty nie wstawiaj zdjęć ino przyjeżdżaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 niewstawie bo za duża pojemność,przyjade w tygodniu,sie umówimy na modelarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PysiuJP Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 na żadną modelarnie na lotnisko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 niewstawie bo za duża pojemność,przyjade w tygodniu,sie umówimy na modelarnie Piotrek, wykorzystaj galerie Picassa z Googli. Prawdopodobnie posiadasz konto na Gmail. Jeśli tak, to masz również dostęp do tej galerii. Miejsca masz 15GB za free, i całkiem fajnie to działa. Polecam z czystym sumieniem. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 szybciej przywioze pokazać na lotnisko w niedziele .podchodze do tego makietowo i zapowiada sie chyba fajny modelik.czasu tylko brakuje na hobby 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzel Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 No więc przyszedł czas, że i ja zamieszczę swój filmik na naszym forum Filmik dla ludzi o mocnych nerwach, szczególnie ostatnie jego sekundy (ja do teraz zasłaniam oczy rękoma, żeby nie widzieć tego fragmentu )... w każdym razie, aby rozwiać tajemnicę "autonomicznego" lądowania mojego modelu, który, jak się okazało na miejscu katastrofy, nie doznał żadnego uszczerbku, w odróżnieniu do mojego zdrowia psychicznego , niestety lądowanie nie okazało się tak gładkie jak przypuszczałem, to po prostu laminat zdał swój egzamin na 6+. Niniejszym, chciałbym również bardzo podziękować ekipie kibicująco-nawigująco (mój powrót na HOME) -poszukiwawczej Gdyby nie oni umarłbym tam w butach. Ich pomoc była dla mnie nieoceniona. Nieco niżej pod filmem zamieściłem link do przypuszczalnej trasy mojego modelu. Jest tam też ostatni fragment zapisu z "czarnej skrzynki" (tzn z zygzakami) , którą oczywiście inteligentnie wyłączyłem na dobrych kilka minut przed katastrofą Gdyby model spadł kilkaset metrów wcześniej, prawdopodobnie już bym go nie znalazł, a przynajmniej już nie tak łatwo. Dzięki temu, że spadł ok 770m od HOME, i temu, że model ... zwyczajnie nie rozwalił się, a wciąż działał i nadawał obraz Video, mogliśmy po kilku chwilach odczytać koordynaty z GPS-a. https://www.youtube.com/watch?v=bznYc10hdUQ https://www.google.com/maps/d/edit?mid=znQSrFLKlzls.kW3lQD063op8&usp=sharing W całym tym locie popełniłem wiele błędów, a jednymi z największych chyba było zignorowanie nawigacji pokładowej oraz pofolgowanie sobie ze wspinaczką na 850m na już wystarczająco wyczerpanej baterii. Jak się okazało, tylko najstarsi Indianie mogli nawigować wg słońca, mi nie wyszło to za dobrze - blisko 10 minut zajęła mi ta nawigacja, która zjadła większą część baterii i zniosła mnie w zupełnie inne miejsce 5,5 km od lotniska. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi