sbogdan1 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Franciszku w sumie to ominęły mnie trzy atrakcje holowanie szybowców które są na filmiku, termika o której mówił mi Paweł jak jechałem do Was. No i lądowanie holownika wraz szybowcem. A tak na marginesie ... ten żółty pojazd to kawał solidnej dopracowanej roboty. Tak jak podpowiadałem na tylną oś puszkę browaru trzeba zaaplikować aby nie buksował. Następnym razem na spokojnie przyjadę wcześniej niestety obowiązki domowe miały wyższy priorytet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 No, to lądowanie zestawu sam bym obejrzał bo to już wyższa szkoła jazdy. Może jest jakieś video... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 O Franek ma lepszą jakość i się nie chwalił. IMG_9039.MP4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 57 minut temu, Elvis napisał: No, to lądowanie zestawu sam bym obejrzał bo to już wyższa szkoła jazdy. Może jest jakieś video... Nie ma problemu ladowanie na holu.mp4 miedzy ldowanie.mp4 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Widzę że te lądowania to tak dla sportu ? Fajnie się tam bawicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Paweł jak byłem w powietrzu to kątem oka spoglądałem jak robicie na holu z szybowcem low pass. Mistrzostwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 OK dziś prezentacja 2 -go szybowca klasy 9m+ w naszym Klubie Modelarskim "Gwarek" Loża szyderców oceniła jakość wykonania i dopasowania wszystkiego . Test wypadł bardzo pozytywnie , myślę na drugi rok poleci. Zimą jest dużo czasu na robote . W modelarni się nie zmieścił 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 24 minuty temu, Francka napisał: W modelarni się nie zmieścił To w przyszłym roku w skali 1:1 ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Franciszku model bez wątpienia robi wrażenie, a w locie to już mega przedstawienie. Przy okazji zamieszczam jeszcze zaległe fotki z pobytu na Waszym lotnisku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 NIestety po 5 latach wspaniałej pracy około 2000 holi poległa Miss Morawa kolegi Marka którą udostępnił w roli sztabowej holówki. To był wspaniały ptak który nie bał się nawet 25kg szybowców rozpętości 9m [ nie doczekała a było w planie polecieć na wiosnę z 10,5m ] Oblatana w 2017 w aerkolubie Gliwickim pierwsze dwa lata latała głównie na mały lotnisku na cycu lawirując dzielnie między drzewami. Niestety nie doczekała zasłużonej emerytury... Polataliśmy wczoraj trochę i mieliśmy zaproszonego gościa nad lotniskiem. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Bardzo żałuję, że nie mogłem być z Wami. Wybierałem się ale tym razem nie wyszło....Pozdrowienia dla całej ekipy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim64 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Czego tu się nic nie dzieje ? To chyba czas żeby wrzucić moją gwiazdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim64 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zapraszam na trochę zimowego latania 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 31 grudzień 2021 tradycyjne co roczne spotkanie spotkanie w modelarni , podumowanie minonego sezonu i zdjęcie do kolekcji naszych spotkań . Była kawa herbatka i coś słodkiego i miłe wspomnienia minionego lata . Nawet zdażliśmy poskładać nowemu model . 2 godziny temu, Francka napisał: 31 grudzień 2021 tradycyjne co roczne spotkanie spotkanie w modelarni , podumowanie minonego sezonu i zdjęcie do kolekcji naszych spotkań . Była kawa herbatka i coś słodkiego i miłe wspomnienia minionego lata . Nawet zdażliśmy poskładać nowemu model . w 2020 roku było skromnie , bo modelarnia była zamknięta , ale zdjęcie mamy do kolekcji . Wszystkim modelarzom Szczęsliwego Nowego Roku i wysokich lotów (max 120m) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Wszystkiego Najlepszego, dużo Zdrowia i czasu na modelarstwo w Nowym 2022 Roku życzą Wam modelarze z północnych stron. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Mamy już kalendarz na nowy rok wspomnienie z lotniska Wyry . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 W dniu 31.12.2021 o 17:00, Francka napisał: 31 grudzień 2021 tradycyjne co roczne spotkanie spotkanie w modelarni , podumowanie minonego sezonu i zdjęcie do kolekcji naszych spotkań . Była kawa herbatka i coś słodkiego i miłe wspomnienia minionego lata . Nawet zdażliśmy poskładać nowemu model . w 2020 roku było skromnie , bo modelarnia była zamknięta , ale zdjęcie mamy do kolekcji . Wszystkim modelarzom Szczęsliwego Nowego Roku i wysokich lotów (max 120m) Zdjęcie na lotnisku - Kolega drugi z lewej to chyba w paincie dorobiony .:)) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Oczywiscie , że dorobiony , 2020 rok to rok pandemi nie każdy mógł przyjechać . Nasza modelarnia ma dwie magiczne daty 1.04.1948r to rok założenia modelarni i 31.12 każdego roku o tej samej porze zbiorowe zdjęcie członków i miłośników modelarni . Nasza kolekcja rosnie od 2002 roku do dziś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim64 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Tak lądują piloci z Gwarka WhatsApp Video 2022-01-16 at 19.31.13 (1).mp4 Synchronicznie też dobrze im idzie WhatsApp Video 2022-01-16 at 20.30.02.mp4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim64 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Kiedy zima zagląda na nasze lotniska my uciekamy do modelarni WhatsApp Video 2022-01-23 at 19.09.14.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi