noker Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 W oczekiwaniu na nowy radionadajnik, zacząłem poszukiwać informacji o kompatybilnych z nim odbiornikach i okazało się, że na forum brakuje jednego tematu. ODBIORNIKI BEZ TELEMETRII: FrSky V8R4-II 2.4Ghz 4CH ReceiverHobbyKing.com - FrSky V8R4-II 2.4Ghz 4CH Receiver - 13,31$Banggood.com - FrSky V8R4-II 2.4Ghz 4CH Receiver (SKU066850) - 13.48€T9HobbySport.com - FrSky V8R4-II 2.4Ghz 4 Channel Receiver - 13.43£ FrSky VD5M 2.4Ghz 5CH Micro Receiver (Telemetry Capable)HobbyKing.com - FrSky VD5M 2.4Ghz 5CH Micro Receiver (Telemetry Capable) - 9,52$Banggood.com - FrSky VD5M 2.4G 5CH Micro Receiver (SKU066852) - 10.68€T9HobbySport.com - FrSky VD5M 5 Channel Telemetry 2.4ghz Receiver - 9.98£ FrSky V8R7-II 2.4Ghz 7CH ReceiverHobbyKing.com - FrSky V8R7-II 2.4Ghz 7CH Receiver - 17,95$Banggood.com - FrSky V8R7-II 2.4G 7CH Receiver (SKU066847) - 15.98€T9HobbySport.com - FrSky V8R7-II 2.4Ghz 7 Channel Receiver - 15.98£ FrSky V8FR-II 2.4Ghz 8CH Receiver (HV)HobbyKing.com - FrSky V8FR-II 2.4Ghz 8CH Receiver (HV) - 17,65$Banggood.com - FrSky V8FR-II 2.4G 8CH Receiver HV Version (SKU067351) - 16.79€T9HobbySport.com - FrSky V8FR-II 8 Channel 2.4ghz Receiver - 16.79£ ODBIORNIKI Z TELEMETRIĄ: FrSky D4R-II 4ch 2.4Ghz ACCST Receiver (w/telemetry)HobbyKing.com - FrSky D4R-II 4ch 2.4Ghz ACCST Receiver (w/telemetry) - 20,09$T9HobbySport.com - FrSky D4R-II 4 Channel Telemetry 2.4ghz Receiver - 19.19£ FrSky D8R-XP 2.4Ghz Receiver (w/telemetry)HobbyKing.com - FrSky D8R-XP 2.4Ghz Receiver (w/telemetry) - 25,60$T9HobbySport.com - FrSky D8R-XP Channel Telemetry 2.4ghz Receiver - 25.19£ FrSky D8R-II PLUS 2.4Ghz 8CH Receiver (w/telemetry)HobbyKing.com - FrSky D8R-II PLUS 2.4Ghz 8CH Receiver (w/telemetry) - 23,95$T9HobbySport.com - FrSky D8R-II Plus 8ch Telemetry Receiver - 22.19£ FrSky X6R 6/16 channels S.BUS ACCST Telemetry Receiver W/Smart PortT9HobbySport.com - FrSky X6R Receiver - 6/16 channels - 22.98£ FrSky X8R 8/16Ch S.BUS ACCST Telemetry Receiver W/Smart PortHobbyKing.com - FrSky X8R 8/16Ch S.BUS ACCST Telemetry Receiver W/Smart Port - 31,46$Banggood.com - FrSky X8R 2.4G 16CH SBUS Smart Port Telemetry Receiver (SKU083100) - 27.97€T9HobbySport.com - FrSky X8R Receiver - 24.83£ PS. proszę o podpiecie tematu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgd4-2 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 FrSky przyznaje się jeszcze do L9R (tutaj chyba są wszystkie: http://frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=113) ale nie wiem czy to da się gdzieś kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 no nie wstawiałem L9R, bo nie namierzyłem tego odbiornika na sklepach, jest to odbiornik bez telemetrii, Long Range Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 a jak chce sie podpinac czujniki to jezeli jest to odbiornik z smart portem trzeba zrobic tak jak na tym obrazku: jezeli zas nie ma smart porta to trzeba kupic Frsky HUB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Uzupełniłem pierwszego posta o ceny i linki do innych sklepów gdzie zazwyczaj kupujemy fanty do naszego RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Bindowanie różnych odbiorników z Taranis'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 no nie wstawiałem L9R, bo nie namierzyłem tego odbiornika na sklepach, jest to odbiornik bez telemetrii, Long Range http://www.t9hobbysport.com/frsky-l9r-long-range-receiver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Pod drukarkę 3d http://www.thingiverse.com/thing:258146 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Od razu mi się rzucił w oczy ciekawy i słuszny komentarz na tej stronie : "I don't mind if someone prints the mount for a fellow hobbyist for a small fee, but advertising for commercial services here is not acceptable." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Czy długość antenki w tym odbiorniku (FrSky VD5M) ma duże znaczenie? Urwała się i dolutowałem nową, ale co z długością. http://77hobby.pl/frsky-vd5m-mikro-odbiornik-5ch-p-36.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Ważna jest tylko długość aktywnej części anteny (tej bez ekranu na koncu). Przewód w ekranie może być dowolnej długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgd4-2 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 W vd5m nie ma przewodu w ekranie. Jest tylko ta aktywna część. Zadbaj więc aby miała tę samą długość co oryginalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 No i właśnie chodzi o tą długość. nie mam oryginalnej antenki i nie wiem na jaką długość ją przyciać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Myślę, że długość przewodu ekranowanego też ma znaczenie. Powinien mieć krotność długości fali, inaczej mówiąc powinien być dopasowany do częstotliwości. Nie wiem czy producenci sprzętu RC zwracają na to uwagę ale np. w krótkofalarstwie takie dopasowanie jest ważne. Uprzedzając uwagi typu: "ale to jest odbiornik" dodam, że odbiornik z telemetrią jest też nadajnikiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Masz 100% racji i widzę, że niektórzy zapominają, że ostatecznie dopasowanie anteny reguluje się długością przewodu koncentrycznego. Czasem o 1 cm za długa czy za krótka potrafi wszystko skopać lub idealnie poprawić. Dla tych częstotliwości są to już milimetry do przycinania. Antena musi być prawidłowo dopasowana i do odbiornika. W nadajnikach wszelakiej maści zwraca się na to szczególną uwagę w obawie przed spaleniem stopnia końcowego. W odbiornikach nie ma tego ryzyka, ale wystarczy skrzynka antenowa by zauważyć jak ważne jest dopasowanie anteny do stopnia w.cz. w odbiorniku. Przypominam jednak, że odbiegamy od dosyć ścisłego tematu założyciela .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgd4-2 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 W moim VD5M antena mierzona od krawędzi płytki drukowanej ma 34mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Mariusz, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Czy ktoś zechciałby podpowiedzieć gdzie kupić kabelki "przedłużacze" do serw do odbiornika VD5M? Jak nazywa się standard wtyków w tym odbiorniku? W manualu jakoś skromnie to opisano - "googlownica" nic nie chciała pokazać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Jak nazywa się standard wtyków w tym odbiorniku? W manualu jakoś skromnie to opisano - "googlownica" nic nie chciała pokazać. *Note: This RX uses micro JST 1.25 pitch connectors Tłumaczyć nie trzeba. Nie? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 *Note: This RX uses micro JST 1.25 pitch connectors Tłumaczyć nie trzeba. Nie? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Rafał, Dziękuję tłumaczyć nie trzeba. Znalazłem na HK. Widział ktoś to może w jakimś sklepie w PL? Z lektury wątku wnoszę, że masz radio Taranis. Na BangGood widziałem odbiorniki DIY czerwone 8 kanałowe - masz może taki? http://www.banggood.com/DIY-FRSKY-8CH-Receiver-RX-PPM-Output-For-X9DPLUS-XJT-DJT-DFT-DHT-p-987247.html?rmmds=search Czy dają się zbindować z X9D plus, który ma moduł nadawczy z nowym softem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi