Emhyrion Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie mam jakichś fajnych kamer, nawet nie mam samolotów, które by pociągnęły jakiś super sprzęt do filmowania. Radzę sobie z filmowaniem przy wykorzystaniu kamer w HK - WingCamera1 i WingCamera2. Montowane na stałe do skrzydła, do kadłuba, podwieszane na pylonach w Mustangu. Zawsze w jednym kierunku. Ale... W przypadku modelu Extra300 już nie musi być na stałe. Przedstawiam Oko Saurona: Trochę sklejki, trochę balsy, dwa stare serwa i proszę, platforma do filmowania gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Pomysł fajny ale szkoda ze tyle zbędnego oporu aero... Masz jakieś filmy z HD wing cam hd i full hd? Zanoszę się do kupna i szukam porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wbrew pozorom nie tak dużo tego oporu, E300 spokojnie da sobie z tym radę. W kwestii filmów - zajrzyj na mój kanał (adres masz w stopce), wszystko w powietrzu jest kręcone właśnie WC1 i WC2. Zorientujesz się, która jest która, różnicę widać gołym okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Masz jakieś filmy z HD wing cam hd i full hd? Zanoszę się do kupna i szukam porównania Obie kamery to już stare urządzenia a ceny nieproporcjonalnie wysokie. Koledzy z forum polecają kamerę mobius - to w tej chwili najsłuszniejsza kamera fullhd <300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Takie oko saurona zrobiłem w bronisławie, ale tylko obrót wokół osi pionowej. Deseczka ma wstępny kąt w dół, bo kamerka jest pod brzuchem. I tak jak Przemek napisał przed chwilą - Mobius to jest to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ładnie ten Mobius nagrywa, i obraz nie zaokrąglony, coś dla mnie:) Robert coś twardo lądowałeś, powietrza zabrakło? Wyglądało jak by nagle przestało wiać pod skrzydło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Akurat trafiłem w muldę i przednie koło zaryło w nią. Ostatnio eksperymentowałem z nagrywaniem Mobiusem, również "z czapki". Tez nie lubię rybiego oka jak w gopro, a tu w Mobiusie można ustawić trzy rodzaje kąta (pośredio oczywiście) i to na standardowej soczewce. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/26335-czym-krecicie-swoje-loty/page-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mulda muldą ale moment przed zetknięciem z ziemią tak jak by nagle spadł.. Ma możliwości ta kamerka, i na ebay'u już za nieco ponad 200pln:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi