Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krzysiek53 Opublikowano 29 Września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Września nowi piloci 5
Jerzy_R Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Małolaty fajne a jeszcze fajniej, że zdjęcia nie są z LM Fordon. Tam to już obraz nędzy i rozpaczy... 1
horn3t Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września Nic nie jest wieczne wspomnienia zostały a latać się chce
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. horn3t Opublikowano Czwartek o 19:39 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Czwartek o 19:39 Dziś po ponad rocznym oczekiwaniu od ukończenia udało mi się oblatać i wykonać kilka lotów modelem, który przebudowałem z zestawu Hanga r9 i wystylizowałem na wersję wojskową samolotu Air Tractor AT-802 dla służb specjalnych USA . Pogoda i czas wolny dopisał jedynie stan nawierzchni startowiska wymagał znacznej uwagi ze względu na poniszczenie nawierzchni przez qauady. Jak Jerzy pisał lotnisko modelarskie w Fordonie potocznie zwane "łączką" praktycznie umarło z wielu powodów szkoda. 11
wiktoreksz Opublikowano Piątek o 13:26 Opublikowano Piątek o 13:26 (edytowane) 17 godzin temu, horn3t napisał: Dziś po ponad rocznym oczekiwaniu od ukończenia udało mi się oblatać i wykonać kilka lotów modelem, który przebudowałem z zestawu Hanga r9 i wystylizowałem na wersję wojskową samolotu Air Tractor AT-802 dla służb specjalnych USA . Pogoda i czas wolny dopisał jedynie stan nawierzchni startowiska wymagał znacznej uwagi ze względu na poniszczenie nawierzchni przez qauady. Jak Jerzy pisał lotnisko modelarskie w Fordonie potocznie zwane "łączką" praktycznie umarło z wielu powodów szkoda. Ależ to nie jest Air Tractor, tylko Piper Pawnee Brave... Aaa, dopiero doczytałem że "stylizowany na..." 🙂 Gratulacje za pomyślny oblot! Edytowane Piątek o 13:28 przez wiktoreksz Literówka 1
mike217 Opublikowano Sobota o 15:04 Opublikowano Sobota o 15:04 Czemu Wam umarło to lotnisko ?? Ja się troszkę zająłem rakietami ostatnio i jeżdżę je strzelać do olimpina na łąki .
Jerzy_R Opublikowano Sobota o 15:50 Opublikowano Sobota o 15:50 W dniu 8.11.2025 o 16:04, mike217 napisał: Czemu Wam umarło to lotnisko ?? Młodych brak, starsi częściowo przesiedli się np. na rowery, windsurfing itp. pierdoły, niektórych dorwał SKS. - teren daleki od zachęcającego - palanty na quadach potrafią zryć tę, powiedzmy płytę "lotniska"; - przeszkadza, że wieje; - przeszkadza, że nie wieje ale jest za gorąco; - przeszkadza, że nie wieje ale jest za zimno; - wszystko pozostałe... 2 1
mike217 Opublikowano Sobota o 17:10 Opublikowano Sobota o 17:10 Czyli jak wszędzie … duch w narodzie umiera
horn3t Opublikowano Niedziela o 20:04 Opublikowano Niedziela o 20:04 Duch jest ale młodej świeżej siły brak i to nie takiej z dronami kupionymi w markecie tylko wiedzącej jak skleić dwie listewki balsowe żeby miały wytrzymałość jak jedna cała. Temat zasadniczo do doktoryzowania się tak czy siak lata świetności tego poletka mineły. PS. Mnie to oprócz tego co napisał Jerzy przeszkadza też, że pada deszcz a i czasami jak jest ładna pogoda i nie jest za zimno i bez wiatru nie za gorąco czyli w sam raz to brak czasu na ten moment 3
Rekomendowane odpowiedzi