Gość Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Loty - mniam a drożdżówka - takie wielkie mniam że nawet nienajlepsza pogoda przestała przeszkadzać. Zresztą wiadomo - jak brzucho pełne to nic nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Kolega modelu TIMBER na jakim silniku lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 5 minut temu, andgdy napisał: Kolega modelu TIMBER na jakim silniku lata? Ten TIMBER posiada silnik DLE-55RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Dziękuję za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Lecieć to jeszcze jakoś, ale WYLĄDOWAĆ !!! ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Zrobiłem drugi model DLG 1 m. W odróżnieniu do pierwszego już widać, że ten będzie latał. Obracając się ze skrzydłem już łapie powietrze. Jest problem. Kompletny ale bez aku ma s.c. we właściwym miejscu. Powinna być dłuższa rurka węglowa. Dłuższej nie miałem. Gdyby nie to, to model gotowy do lotu próbnego. Dojdzie jeszcze uchwyt na końcu skrzydła. Krótka relacja tutaj: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Andrzej, może uda się wydrukować taki uchwyt do modeli https://www.youtube.com/watch?v=JeiQXUBKjVo I najlepsze życzenia dla Andrzejów. Sukcesów w modelarstwie i oczywiście zdrówka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Poszukam programu do takiego uchwytu - jak znajdę to spróbuje druknąć !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Ten uchwyt niekoniecznie. Nie traktuj jako zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Tak wygląda mój DLG na trawie. Waży 144 g. A tak wygląda najnowsza produkcja większego F1N 700 rozpiętości. Waży za dużo 30g. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 FAJNE MALUCHY - JAK LOTY ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Fajnie ! Tylko lotnisko nie przystosowane do takich "maluszków", łatwo o uszkodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Ten model nadaje się do lotów na hali z silnikiem elektrycznym. Linki 5,5 m. Regulator na przedramieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Fajnie powspominać cieplejsze dni i stare czasy 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Tak, tak... legenda głosi, że kiedyś można było swobodnie pójść na lotnisko i nawet spalinami latać PS. Fajne zdjęcia! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 A to ja i mój model kiedyś 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Pamietam dawno dawno temu byly organizowane zawody takich modeli w Astori na duzej sali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 W prezentowanym wcześniej modelu F1N dokonałem zmian. Model był niedoważony więc oderwałem stateczniki balsowe i przykleiłem stateczniki z cienkiego depronu. Dodałem trochę koloru. Z rzutu do lotu ślizgowego model OK. Nie wiem jak się zachowa z rzutu w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Jakiś czas temu dostałem.od Kazia (oby żył wiecznie !) fajne balsowe skrzydełka o rozpiętości ok 900 mm ! Po paru przymiarkach i przemyśleniach na bazie tego skrzydła i kadłuba z dawnych czasów zmontowałem sobie mini DLG. Oblot wkrótce, model wymaga jeszcze trochę pracy i wykończenia.? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi