WALDENGERD Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Wszystkim pilotom modelarskim w Nowym Roku życzę pogody i sprzyjających wiatrów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Nie chcę zakładać nowego tematu bo nie wiem czy moja propozycja chwyci. Ktoś wystawił pudło z zabawkami samochodów. Jednym z nich był godny uwagi samochód z gładkimi kołami gumowymi zasilany 8 x AA. Przerobiłem kierunek na serwo SG90, dodałem regulator i zasilanie 3S lion. Świetnie jeździ ale na razie po korytarzu piwnicy. To sprawiło, że pomyślałem o wytyczeniu kołkami trasę toru samochodowego. Resztę zrobią modele swoimi kołami. Taki tor mógłby powstać po północnej stronie drogi obok lotniska. Po zakończeniu lotów lub gdy pogoda nie sprzyja można wyciągnąć z bagażnika autko i sobie pojeździć. Na początek, albo do pojeżdżenia dobrym, tanim (około 260 zł komplet) jest Overmax np. wersja Monster 3.0 Mam drugi, przerobiony z zabawki stary samochód terenowy na kołach plastikowych. Napęd na 2 koła nie radzi sobie na piasku. Zakopuje się. Na asfalcie przy dużej prędkości traci kontakt z podłożem. To może być świetna zabawa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 (edytowane) W samochody to się chyba nie będę pchał (na razie...) Ale do sezonu lotniczego przygotowania w pełni !!!? Spasowałem się w okno pogodowe między orkan a kapuśniaczek i odpaliłem po zimie czterotakta ASP 20 cm3 i dwutakta ASP 8,5 cm3!!? Chodzą za stodołą aż miło !!? Edytowane 20 Lutego 2022 przez kaszalu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) Było wcześniej "makro" teraz czas na "mikro" !! ? Dzisiaj spacerowe loty minimodelem z napędem elektrycznym zasilanym z kondensatora o dużej pojemności ładowanego z baterii przed lotem !? Trochę wiało i turbilo ale mój "gigant" dawał radę !!? VID-20220320-WA0003.mp4 VID-20220320-WA0006.mp4 Edytowane 20 Marca 2022 przez kaszalu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Dzisiaj w sympatycznym towarzystwie oblot mojego spalinowego Cuba po modernizacji i mechanizacji skrzydła (klapy + lotki ) i zmianie ubarwienia - wyszło super, model wymaga jeszcze trochę do regulowania ale to nastąpi wkrótce ! VID-20220508-WA0006.mp4 VID-20220508-WA0003.mp4 VID-20220508-WA0001.mp4 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Mała modernizacja 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Super !!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Wczoraj jechałem ul. Fordońską i gdzieś na wysokości Castoramy i Obi (?) po prawej stronie mignęła mi reklama "sklep modelarski". Niestety nie mogłem sprawdzić tego. Koledzy z Bydgoszczy mogą coś na ten temat powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Może być "Twoje Hobby" https://www.twojehobby.eu/kontakt-f-1.html Osobiście tam nie byłem, zresztą patrząc po asortymencie na stronie www to raczej nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Osobiście preferuje sklepy w necie ale w Bydgoszczy są dwa bardzo fajne sklepy stacjonarne na ul. Wąskiej i ul.3 maja prowadzone przez Małżeństwo Państwa Herbut (prowadzą też sklep internetowy https://www.modelarzsklep.pl/), odwiedzam i kupuje z setnemu i czasami spotkania znajomych ale polecam. A żeby niebyło że na lotnisku w Fordonie nic się nie dzieje to coś tam lata 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 fajna linia tego szybowca,Krzysiu może napisz coś więcej,to samoróbka,czy zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Cześć, model szybowca dostałem w prezencie w 2010 r. od dobrego kumpla (Mallin), który niestety przedwcześnie zszedł z tego świata. Jak dostałem ten model to właściwie z kilka dobrych lat fruwał nim mój syn (szlifował umiejętności do F5J ? ). Potem leżał z 3 -4 lata w piwnicy. Model nazywa się Albatros, rozpiętość 2,8 m jest to podobno produkt człowieka z wybrzeża. Konstrukcja, kadłub laminatowy, skrzydła rdzeń styropianowy kryty balsą. Obecna masa do lotu z pakietem 3S 1900 g. W zeszłym roku odświeżyłem go, wymieniłem folie na skrzydłach i usterzeniu, wstawione są nowe serwa. Lata bardzo fajnie dobrze łapie termiką i jest wytrzymały. Ale zastanawiam się na sprzedażą bo chce coś większego koło 3,7 m bym lepiej go widział na niebie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 W dniu 19.08.2021 o 21:29, DJDIT napisał: Nie ma to jak lotnisko u siebie w ogródku hehe coś pięknego ? Zeby jeszcze tak.wiecej czasu czlowiek mial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Godzinę temu, Way napisał: Zeby jeszcze tak.wiecej czasu czlowiek mial Hehe,teraz mam mnóstwo czasu,mam dużo modeli i nie mam gdzie latać?,więc cała przyjemność została w budowaniu modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. horn3t Opublikowano 28 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Na łące mały ruch bo wakacje ale coś tam fruwa 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zacna impreza Jeziorna osada gmina Gnojno M4H07401.MP4 M4H07402.MP4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Solo do południa na lotnisku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 4 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Niedzielne popołudnie pofruwane 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 kolejna impreza - Włocławek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi