robertus Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nie ma problemu, czekałem na Ciebie Piotrze. Przyznam się, że jestem szczerze zaskoczony, że i skrzydła się zmieściły na jednym arkuszu. Ja zapewne będę kupował całą paczkę ze względów logistycznych i tak się zastanawiałem ile modeli z tego wyjdzie. Spodziewałem się, że może ze 2 kadłuby a tu proszę Wielkie dzięki. Teraz to na pewno coś spróbuję z tą technologią, bo zwijanie z depronu jest fajne i dość łatwe, ale czasochłonne a tego u mnie ostatnio w nadmiarze nie ma.Rajner dzięki za wyjaśnienie Andiemu.57 ile kosztują teraz płyty. Andy.57 dzięki że osobiście sprawdziłeś ile te płyty kosztują, choć niepotrzebnie się fatygowałeś bo ceny znałem, robiłem już rozeznanie na rynku. Piotr wyjaśnił mi ile z tego można zbudować i to jest odpowiedź na moje pytanie. Jeszce raz dzięki Piotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 O taka jedna drobnostka mi się przypomniała z budowy. Trzeba bardzo uważać przy matowieniu czoła takiego segmentu przed klejeniem - bardzo łatwo zepsuć płaszczyznę, która w tym przypadku jest dość duża, a musi się zgadzać z czołem drugiego segmentu. Proszę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 U mnie z trzech płyt XPS 80 mm wyszły dwa Migi-29. Bardzo wydajny materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No dobra, przekonaliście mnie. Drut już do mnie leci . Koniecznie trzeba spróbować. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No może z innych cech XPS. Waga dla styropianu to 10-40 kg na metr sześcienny, wiadomo kruchy i chłonny.. Dla EPP to 25-30 kg, super, ale obróbka powierzchni to mordęga. XPS waha się pomiędzy 25-47 kg, a tutaj dużo się wydłubuje z tego mięsa, a i obróbka lepsza od EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Wczoraj Iskra zaliczyła przymusowe lądowanie w polu jakieś 200m ode mnie. Za nisko ustawiony alarm w buzzerze i zabrakło prądu, na krąg do lądowania... Jeden z wlotów zebrał kamień z pola i jest do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Super wygląda. Andrzeju nie denerwuj się to się wyklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Chyba nadszedł czas żeby skończyć nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi