MZWBPiotr Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Poddałem się już na etapie robienia kopyta Nie mam z czego je zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Poszukaj wycinanki i zrób z płaskich kawałków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Nie przejmuj się teraz owiewką kabiny tylko buduj model dalej ... co do kopyta to dozbieraj i kup grubą balsę np 20 mm i posklejaj z tego klocek potem poszukaj jakiegoś rzutu bocznego iskry na necie, potem w paincie idzyskaj kształt kabiny a przy pomocy office'a wydrukujesz wszystko w skali tak żeby pasowało do Twojego modelu. Jak kopyto okaże się za długie zawsze możesz podzielić kopyto na dwie części. Więcej wiary siebie dasz radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Robiąc co innego wyciąłem lotki i klapy w skrzydłach: Znalazłem w domu gips, jutro kolejne podejście do kabinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Na podstawie zdjęć wnioskuję, że rezygnujesz ze steru kierunku i wysokości pozostawiając tylko sterowanie lotkami i klapy. Czy każda klapa będzie miała własne serwo czy jedno wspólne? Napisz co nieco o silniku, regulatorze i baterii jaką zamierzasz zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Z steru wysokosci nie rezygnuje. Jest wyciety czeka na wzmocnienie. Klapy będą na 2 serwa, ponieważ gdybym chciał na jedno serwo to drut napedzajacy klapy musiałby przecinać turbinę na pół. Silnik to cyclone power 480 3300kv Bateria Zippy compact 4s 40c 3000mah Regulator wiem tyle że musi być 80A Konfiguracja napędu będzie taka jak w testach CS70mm 10bl Huberta, czyli 1,5 kg ciągu statycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Wczoraj kurier przywiózł mi paczke z kolejnymi częściami Czyli: pręt stalowy 2mm 2x pręt węglowy 4mm rurka węglowa o śr. wew. 4mm ze. 6mm 6 beczułek na serwa 6 snapów 6 dźwigienek W piątek zaczynam kolejny etap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Są postępy w budowie W kadłub wprowadziłem rurki węglowe stanowiące gniazdo na skrzydła: Wkleiłem pręty węglowe w skrzydła: Przykleiłem ster wysokości: Wznios skrzydeł: Niestety zdjęcia nadal są lodówkowe CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Rurki węglowe wklejone tak w goły depron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Rurki wtopione są w osłony wlotów w styrodur nie depron. Za osłonami wchodzą w kadłub. To nie ma prawa się urwać czy też wyrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Zdjęcia się nie otwierają Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Rurki zaraz popękają wzdłuż. Powinieneś zrobić takie niby oringi/podkładki ze sklejki i nałożyć na końce tych rurek. Ewentualnie wybrać trochę styro i zalać poxipolem na samych końcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Hmm :/ Skrzydła będą na stałe. Czyli pręty w skrzydłach bedą zalane żywicą i wsunięte w te rurki. Nie mam jak od wewnątrz kadłuba zrobić te oringi. Moge jedynie na zewnątrz je wzmocnić. Ścianka rurki ma 2mm grubości. Może jakieś sugestie?? niechciałbym rozcinać kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Jak bedą na stałe sklejone to nic nie rób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 bedą zalane żywicą i wsunięte w te rurki. Tego nie wiedziałem. W takim razie nic nie rób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Wyciąłem otwór przez który wprowadze edf'a i esc. Pod klapke dojdzie sklejka 3mm do której przykręcona będzie turbina. Dziękuję za zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzisiaj wyciąłem klapkę, gdzie będzie znajdował się odbiornik (NA ZDJĘCIU SPALONY PRZEZ REGULATOR MARKI REDOX) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dzisiaj odebrałem serwa i od razu zabrałem się do roboty Oto efekty dotychczasowej pracy: Wkleiłem serwa klap i lotek w skrzydła: Oraz serwo steru wysokości: Znowu kiepska jakość zdjęć CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dzisiaj zrobiłem mechanike skrzydeł (jakość zdjęć minimalnie lepsza ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi