Gość Kamyczek_RC Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Adam jak lądujesz chowaj klapy bo mało które serwo znosi takie lądowania nie wspomnę już o tym co się stanie z zawiasem klapy i samą klapą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Kamil model jest tak solidnie zrobiony że zawias ani klapa nie ma prawa się zniszczyć. Co do serw to jeszcze mi się nie zdarzyło przy takiej murawie żeby zębatka poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Przy takiej murawie i idealnych lądowaniach rzeczywiście nic się nie zniszczy. Chodzi bardziej o wyrobienie nawyków ponieważ czasami ląduje się poza pasem i wtedy wylądujesz jak zawsze z otwartymi klapami a wtedy to już w zalezności od szczęścia coś się uszkodzi albo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ta spalina szpetnie hałasowała..antares bardzo ladny . ..napisz wrazena co i jak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Adam miej litość. 14min. oglądania nieba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Po oglądnięciu filmu nie widzę różnic między Antaresem a piankowym Cularisem za 523pln a w zasadzie Cularis lata nawet lepiej. No może Antares miał krótsze i cięższe lądowanie To szybowiec do wożenia się po niebie czy można również pokręcić jakieś szybkie akrobacje? Jeżeli do wożenia to wolę Cularisa. Też ładnie wygląda a lata nie gorzej a za różnicę w cenie modelu i wyposażenia można zakupić sobie przyzwoity nadajnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Po oglądnięciu filmu nie widzę różnic między Antaresem a piankowym Cularisem za 523pln ... Porównanie typu: zegarek Seiko a zegarek Longines kawa Prima a kawa Lavazza TV LED Medion a TV LED Samsung itp., itd... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Naprawdę? Chciałbym wierzyć że Antares jest wart swojej ceny i lata odczuwalnie lepiej. Mam nadzieję, że będzie okazja zobaczyć go gdzieś na żywo bo na filmach lata przeciętnie za to wygląd i owszem ma dobry jak wszystkie modele z X-models. Wojtek, tu chodzi o stosunek ceny do możliwości i zadowolenia z modelu. No chyba, że ktoś chce taki sobie zakupić a nie inny, jego prawo. Też czasami tak robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Po oglądnięciu filmu nie widzę różnic między Antaresem a piankowym Cularisem za 523pln a w zasadzie Cularis lata nawet lepiej. No może Antares miał krótsze i cięższe lądowanie To szybowiec do wożenia się po niebie czy można również pokręcić jakieś szybkie akrobacje? Jeżeli do wożenia to wolę Cularisa. Też ładnie wygląda a lata nie gorzej a za różnicę w cenie modelu i wyposażenia można zakupić sobie przyzwoity nadajnik. Jeżeli ty potrafisz zawrzeć i pokazać wszystkie wady i zalety modelu w jednym filmie to jesteś naprawdę NAJLEPSZY. Porównywanie styropianu do laminatu no szacun, możliwości muszą być naprawdę identyczne Sory wszystkich za oglądanie nieba ale nie było czasu na obróbkę filmu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Temat jest o modelu a nie o nadajniku. Nadajnik wyłącznie użyty dla zobrazowania różnicy w cenie więc nie róbcie wycieczek w stronę nadajnika Filmy były 3 a nie jeden, opisów wrażeń mało. Czekam więc na więcej bo po tym co jest mogą pisać jak wyżej. [edit] co do porównania jak latają modele wykonane w różnych technologiach to dość łatwo to zauważyć na zawodach choćby makiet szybowców. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Chętnie się dowiem jakie są różnice w locie makiet szybowców wykonanych różnymi technologiami. Rozumiem, że w zależności od przyjętej technologii wykonania makiety, model lata dobrze lub źle, "ładnie" lub "brzydko"? I jeszcze jedno- jakiej "miary" używasz to tej oceny? Pytam serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Tomek - naprawdę tak to rozumiesz ? Adam (jogurt) mógłbyś pokazać jak rozwiązałeś mocowanie silnika i dopasowanie kołpaka ? Jeśli się nie mylę to mam taki sam kadłub. 10cm przed kabinką mam wymiar kadłuba 37,5mm x 43mm mierzone na zewnątrz przy grubości ścianki lekko 1,5mm.... Brakło mi wyobraźni jak to spasować z 37mm outrunnerem. Może Twoje rozwiązanie mnie konstruktywnie natchnie ? Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Jurku z tego co mi wiadomo, to kadłub jest grubszy i przygotowany pod kołpak 40mm. Szczegóły wymiarów podam jutro wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 No to i ja mam Antares'a http://pfmrc.eu/index.php?/topic/51053-antares-by-x-models/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wojtek, gratuluję nabytku i 3mam kciuki za oblot . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Za 2 tysiączki to można kupić coś znacznie lepszego z Wistmodel i od Kwarcińskiego do czego gorąco namawiam ! mam pytanie?czy masz tam rabat 50 plnów? Bo się nie znasz. Jakbyś latał w f3f i "robił piona" z 250m to byś wiedział jaki szajs kupiłeś nie każdy jest miszczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Akurat Czaro jest....choc nie od f3f. A jaki był cel Twego wpisu? Bo nie zauważam żadnej korelacji z tematem wątku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 oki Czaro jest więc chyle przed nim czoła,ale nie lubie jak pewne osoby np.kamyczek rc uważają sie za pępek świata modelarskiego i obrażają nie tylko w tym temacie ale też w innych, modelarzy którzy sa modelarzami w pełnym tego słowa znaczeniu,świat modelarzy to nie tylko kompozyty i klasa w jakiej on lata.zresztą większość kolegów w ten czy inny sposób to skwitowała.dla mnie np.prawdziwym modelarzem przez duże M jest pan Jerzy Martikon.modelarstwo to szerokie pojecie i nie tylko klasa f3f i katowanie modeli za ileś tys eu.słowo ,,katowanie,, modeli żle mi sie kojarzy niejest wyjęte z słownictwa modelarskiego chyba?może coś przegapiłem.Pawle nie to niejest prowokacja jestem nowy na tym forum od x czasu ale jako anonim prawie od początku tak że czytam wszystko jakoś puszczają mi czasem nerwy i tyle,chyle czoła przed MISTRZAMI nielubie miszczów,przestaje obserwować ten wątek dla spokoju.życze zadowolenia z oblotu kol.Janegab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi