robertus Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Sklep mam co prawda pod nosem, ale piłki brak. Dlatego szukam gdzieś dalej. Co do żeberka - pomroczność jakaś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Zamów sobie w sklepie, niech Ci sprowadzą. Może nie koniecznie taką drogą, ale ten rozmiar i ten system. Na początek grubsze brzeszczoty, zresztą chyba w tym sklepie powinni Ci dobrze doradzić. Ja mam z nimi pozytywne wspomnienia chociaż już dawno nic nie kupowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Też się zastanawiałem jaką piłkę włosową sobie kupić i przypadkiem wygrałem aukcję na wyrzynarkę stołową EINHELLA Czy tą piłą można ciąć wzdłuż, np 1m deski. Przekłada się jakoś brzeszczot czy cus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Raczej w tych wyrzynarkach nie da się obrócić brzeszczota sam posiadam podobną ale to już chyba zależy od producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zakładasz okrągły brzeszczot i tniesz,co prawda w poprzek piły ale się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak pytam pod kątem dźwigara, lub innych długich i wąskich elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nie da się. 1m to krajzegą :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak pytam pod kątem dźwigara, lub innych długich i wąskich elementów. To musisz sobie dorobic jeszcze przystawkę(zulagę),nawet chwytaną do stolika ściskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Krajzega, zulaga... ale nie obrażacie mnie teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 W tej z Lidla się obraca. Ciąłem deski na listewki. Wyszło jakoś... Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 He he pojęcia których używa mój ojciec ,tylko pamiętaj ze jak do krajzegi tandetnie zablendujesz zulage to bedzie rychsztosowało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Z brzeszczotów to najlepsze są chyba tej firmy: http://www.pichrt.com/html/pilky.html chociaż jeśli ktoś ma zamiar kupić, to proponuję te najgrubsze brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak pytam pod kątem dźwigara, lub innych długich i wąskich elementów.Cięcie listw pod dźwigary tym ustrojstwem to raczej nieporozumienie.Takie listwy tylko i wyłącznie piłą tarczową - znaczy się krajzegą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zaraz byśta chcieli żeby warsztat stolarski zakładać. Na razie to ja nic nie mam , Nawet ręcznej piłki do drewna. Wystarczał mi skalpel i nożyk do tapet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jak się nie ma, to się robi czym się da ;-) Ja kiedyś robiłem listewki 4x2 z listewek 4x4 papierem ściernym, bo niedziela była :-) Robert, włosowa elektryczna i ręczna piła modelarska OLFA. Zrobisz tym wszystko. No, prawie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Piszesz o tej https://www.narzedziowy.pl/41260_OLFA-Pila-modelarska-CS-3.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak, dokładnie o tej. Moje podstawowe narzędzie. Tnie całe skrzydło z pianki, oklejone folią, razem z rurką alu pod bagnet :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Robert, w mojej wyrzynarce (Meec) można obrócić brzeszczot o 90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Ja dzisiaj sprawdzę czy w mojej jest możliwość obrotu brzeszczota Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 He he pojęcia których używa mój ojciec ,tylko pamiętaj ze jak do krajzegi tandetnie zablendujesz zulage to bedzie rychsztosowało Zgadzam się w całej pełni. Tylko ciężko do tej blaszki z której jest pulpit... Do desek 8mm można walczyć, 5mm nożykiem. Później i tak troszkę trzeba podrównać papierem ściernym (są pionowe razy jak z traka). A do naszych celów najlepszym "papierem ściernym" jaki używałem jest siatka do płyt GK naklejona na kawałek płyty meblowej. Moja ma jedną "wadę" Blacha podstawy jest w takie podłużne wzorki (szlifowana czy coś) Wygląda to ładnie, ale jest skręcone w stosunku do linii cięcia o kilka stopni. Cały czas muszę o yum pamiętać... Inaczej krzywo wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi