Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamów sobie w sklepie, niech Ci sprowadzą. Może nie koniecznie taką drogą, ale ten rozmiar i ten system. Na początek grubsze brzeszczoty, zresztą chyba w tym sklepie powinni Ci dobrze doradzić. Ja mam z nimi pozytywne wspomnienia chociaż już dawno nic nie kupowałem.

Opublikowano

Tak pytam pod kątem dźwigara, lub innych długich i wąskich elementów.

To musisz sobie dorobic jeszcze przystawkę(zulagę),nawet chwytaną do stolika ściskami.

Opublikowano

He he pojęcia których używa mój ojciec ,tylko pamiętaj ze jak do krajzegi  tandetnie zablendujesz zulage to bedzie rychsztosowało :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Tak pytam pod kątem dźwigara, lub innych długich i wąskich elementów.

Cięcie listw pod dźwigary tym ustrojstwem to raczej nieporozumienie.

Takie listwy tylko i wyłącznie piłą tarczową - znaczy się krajzegą;)

Opublikowano

Zaraz byśta chcieli żeby warsztat stolarski zakładać. Na razie to ja nic nie mam :), Nawet ręcznej piłki do drewna. Wystarczał mi skalpel i nożyk do tapet.

Opublikowano

Jak się nie ma, to się robi czym się da ;-) Ja kiedyś robiłem listewki 4x2 z listewek 4x4 papierem ściernym, bo niedziela była :-)

Robert, włosowa elektryczna i ręczna piła modelarska OLFA. Zrobisz tym wszystko. No, prawie ;-)

Opublikowano

Tak, dokładnie o tej. Moje podstawowe narzędzie. Tnie całe skrzydło z pianki, oklejone folią, razem z rurką alu pod bagnet :-)

Opublikowano

Ja dzisiaj sprawdzę czy w mojej jest możliwość obrotu brzeszczota

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

He he pojęcia których używa mój ojciec ,tylko pamiętaj ze jak do krajzegi  tandetnie zablendujesz zulage to bedzie rychsztosowało :)

Zgadzam się w całej pełni. Tylko ciężko do tej blaszki z której jest pulpit... Do desek 8mm można walczyć, 5mm nożykiem. Później i tak troszkę trzeba podrównać papierem ściernym (są pionowe razy jak z traka). A do naszych celów najlepszym "papierem ściernym" jaki używałem jest siatka do płyt GK naklejona na kawałek płyty meblowej. 

Moja ma jedną "wadę" Blacha podstawy jest w takie podłużne wzorki (szlifowana czy coś) Wygląda to ładnie, ale jest skręcone w stosunku do linii cięcia o kilka stopni. Cały czas muszę o yum pamiętać... Inaczej krzywo wychodzi :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.