elektron Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Po wczorajszym zakonczeniu zywota mojego motoszybowca Endurance :cry: , naszedl mnie straszny smutek , i chec na latanie. Z prognozy pogody wiedzialem ze ma wiac , wiec male modele odpadaly z lotow. Po czasie namyslania, postanowilem ze zbuduje nowy model. Uzylem skrzydel o profilu Clark Y ktore juz mialem zrobione wczesniej, kadlub powstal w 3 h , potem tylko poskladac do kupy. Rano zrobilem oblot na siliku speed 400, model latal, ale reporter by z niego nie byl. Wiec wrocilem do domu i po krotkich przerobkach model dostal naped od motoszybowca tzn - 2x CD + przekladnia planetarna, smiglo skladane 12x7. I to okazalo sie, ze to, to co bylo potrzebne :) Model lata poprostu jak po sznurki, stabilnie, poprostu stworzony do swojej funkcji. Na max drazku ciagnie pod katem ok 80-85 st. W locie wyglada jak ogromny kondor amerykanski Niestety robiac trenerka wyszedl mi jakims cudem motoszybowiec :/ Model ma takie wlasnosci lotne ze lata dluzej jako szybowiec niz moj ex Endurance A teraz do rzeczy Dane Rozpietosc : 1200mm Dlugosc : 750mm Waga : 500 do lotu, 700 z aparatem Profil : Clark Y Serwa : Conrady Silnik : 2x CD + przekladnia planetarna Na zachety pokaze film http://video.google.pl/videoplay?docid=-6684345700969213163 Zdjecia za chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Na max drazku ciagnie pod katem ok 80-85 st. z aparatem czy bez :?: czekam na fotki modelu 8) Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Robiles oblot z aparatem? Odwaznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Silnik : 2x CD + przekladnia planetarna To ten udany silniczek Połączony w trójkąt był świetny do treningu zawisów (aż się doszczętnie spalił :twisted: ). Po przewinięciu i połączony w trójkąt śmiga z przekładnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Tak to "ten" siliczek Super jest . 85 st z aparatem Oblot odrazu z aparatem Wiedzialem ze silnik ma taka moc ze nawet kamien by z nim latal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mogę się pochwalić że widziałem jak powstawał Fotoreporter:) Może nie wygląda jak Endurance ale lata całkiem nieźle Elektron przyznaj że było wiele przeszkód podczas budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ale bajerancki! Mnie też się marzy samolot!!! Moze coś zrobie w ferie! Taki zefirek o rozpiętości 1000 cm z silnikiem 400! Ale ten film.... extra!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Tak:) z Marcinem(Meteor) kozystalismy z dobrodziejstw nowoczesnej techniki i mielismy ustawione kamerki internetowe na nasze biurka gdzie modzilismy swoje modele Powiem odrazu ze taka wideokonferencja podczas budowy zdaje super zadanie - milo bo gadasz, patrzysz jak ktos robi model, mozesz mu doradzic Maybach, jak masz wyposazenie to moge ci sprzedac(tanio) jednego z moich trenerkow depronowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 No i wstawiam foty:) ZDJECIA DLA OSOB O WYJATKOWO MOCNYCH NERWACH Fotoreporter nie musi byc ladny, ma dobrze sluzuc "Bogu i Ojczyznie" Nie chwalac sie - Jest to moja juz 3-cia wlasna(wymyslona CRD) konstrukcja ktora ma tak dobre wlasnosci lotne Pierwszy moj model (tez CRD) mial speed 480 i wage 900 gram z aparatem i spokojnie latal Nie patrzcie na syf w pokoju i kuchni :D Zdjecie jeszcze przed dodaniem napisu Gondola na aparat Silik jest oddzielony od pakietu 2 grodziami z depronu pomiedzy ktorymi jest napchana gabka Odbiornik ma wlasna "kabine" zamykana na magnesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Fotoreporter miał dzisiaj kraksę :x Uderzył 15m od trasy głównej i trafił w stacje paliw .Trochę się poobijał tzn. nie ma dziobu do skrzydeł, uszkodzone skrzydło, i uszkodzony statecznik. W tej chwili jestem świadkiem naprawy Piszę to na prośbę Elektrona. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Talibowie na stacje paliw najechali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 he he he Model uciekl mi na odfelglosc ok 800 metrow, jedyne o czym myslalem jak tracilem go z widzenia to o tym aby w jakis samochod nie uderzyl..... Kurcze chrzanie modelarstwo:/ to juz 3 model w tym miesiacu, nie mam nic lotnego:? Sprzedaje moje modelarskie smieci i przezucam sie na inne hobby:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Rob to jak najszybciej bo jak sie rozmyslisz to potem znowu trzeba lepic i lepic i lepic i po 15s rozwalc te glupie modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tez to rzucam! Oddje wszystkie modelarskie graty i poswiecam sie nauce historii gospodarczej Ciesz sie ze nikomu krzywdy nie zrobiles... Moglaby byc z tego powazna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Wojtek Extreme Flight Forever !!! Walcz do upadłego A tak na serio to szkoda modelu, no ale sam powiedz ile na budowe wydałeś i ile go budowałeś? Zbudujesz drugiego jeszcze się będziesz śmiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Gdzieś słyszałem takie powiedzenie ... chyba u górali: "jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" Wpadki sie zdarzają przecież nie tylko w modelarstwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 No Panowie Dosiadlem sie do modelu, zrobilem nowy dziob, - podobny ale mocniejszy, smiglo nowe kupilem, i zapowiada sie jutro ponowy oblot Tym razem FOTOREPORTER by Petrochemia Plock A jak kogos interesuje to daje link do tragicznego filmu. Pogoda taka sobie - latalem ok 9 rano i byla straszna widocznosci:? A tak apropos slyszalem ze powodem mojej kraksy byl NIE WYSPANY ODBIORNIK :D:D:D:D http://video.google.pl/videoplay?docid=3791278471405119209 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginall Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Siema! Dobrze ze Ci do tamtego zbiornika wodnego nie wpadl! Noi szczescie ze go znalazles:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Widzialem z ok 800 m gdzie tak okolo moze byc Ale na dach stacji benzynowej to mnie chyba tylko duch sw wepchnal A poniewaz zachorowalem teraz na filmy z lotu ptaka to wstawiam jeszcze raz ten sam film po obrobce http://video.google.pl/videoplay?docid=-2209384955069204935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Nie myslcie ze fotoreporter zakonczyl swoja dzialalnosc Przeciwnosci losu hartuja - wiec i dzisiaj latalem. Wiatr pow. 35 km/h, model na max drazku ledwo "idzie" do przodu, ale generalnie latalo sie super ! Model w swoim zywiole nie byl, a pilot owszem 8) EXTREME FLIGHT FOREVER !!!!!! 8) Filmy bardzo "ruchome" i malo pokazuja okolicy ale moze ktos sobie looknie. Na pierwszym filmie przez 30 sek, zastanawiam sie czy leciec http://video.google.pl/videoplay?docid=7962262725665512441 http://video.google.pl/videoplay?docid=-7044032070435052851 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.